To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?

Oli - Sob Lip 07, 2012 00:05

Nisia, po pierwsze jestem odpowiedzialna za to co napisałam, nie za to co ktoś zrozumiał. Jakoś dziwnym trafem inne osoby nie odbierają tak jak Ty moich pytań. ;) No i zauważ, że susu miała takie same przemyślenia jak ja. Ostatecznie nie mogę nie martwić się o zdrowie szczurów, bo mi mój zawód na to nie pozwala, by pozostawić kogoś z błędnym postępowaniem. Nie interesuje mnie Twoja osoba, interesuje mnie zdrowie szczurów, każdego, kto źle postępuje. I nie zamierzam nikomu robić uprzejmości jeśli jego postępowanie krzywdzi zwierzęta, a tucząc je się je krzywdzi i to bardzo. Wydawało mi się, że jesteś na tyle inteligentna, by umieć przyjąć krytykę odpowiednio, a nie doszukiwać się drugiego, czy nawet trzeciego dna... :wink:
AngelsDream - Sob Lip 07, 2012 01:40

Ponieważ to już nie jest dyskusja o karmieniu, a o tym, kto ma rację i dlaczego, przypominam:

Cytat:
4. Jeśli masz do kogoś sprawę osobistą, postaraj załatwić ją prywatnie – nie na łamach forum. Istnieją Prywatne Wiadomości, a większość użytkowników ma wpisane w profilu inne metody kontaktu, z których również można skorzystać.

unicorn - Nie Lip 22, 2012 17:04

Używał ktoś z was tej karmy? Ja ją dzisiaj zamówiłam, niby na próbę ale dużo. -_-"

Agniesha - Wto Lip 24, 2012 10:19

A moje nie przepadają za VerseLaga Rat Complete, wywlają większość poza miskę i wyjadają dopiero wtedy kiedy są głodne a nie dosypie im czegoś innego :/
za to jak dostają serek, czy owoc, czy warzywo to rzucają się jak głupie wciąż zapominając o tym co mają w misce :/
inną VL lubiły tej z suszonymi owocami i pierdołami nie lubią, dziwne :/

quagmire - Wto Lip 24, 2012 10:33

Agniesha, ale Rat Complete jest granulatem.
Oli - Wto Lip 24, 2012 21:20

Agniesha napisał/a:
wyjadają dopiero wtedy kiedy są głodne a nie dosypie im czegoś innego
czyli prawidłowo, jedzą, a nie zajadają się tyjąc przy okazji ;) zwierzęta nie powinny jeść stale, ale wtedy kiedy są głodne. To oczywiste, że wybiorą słodkie warzywa i owoce, czy serek, ale to nie znaczy, że te produkty zaspokoją ich potrzeby żywieniowe (odżywcze).
Ninek - Czw Lip 26, 2012 11:13

Ja sie bardzo ciesze, bo moje baby polubiły LaboFeed :) Co prawda nadal znika później, niż mieszanka, ale częściej jedzą go wtedy, gdy w misce z mieszanką, są jeszcze dobre kąski.

Jedzą teraz właśnie LaboFeed i JR Farm uczta dla szczura - dużo lepiej im wchodzi (zjadają wszystko, nawet owies) niż VL Rat Nature. Mi też sie bardziej podoba.
Mam też wrażenie, że kupy mniej śmierdzą po JR niż VL.

Oli - Czw Lip 26, 2012 14:01

Ninek napisał/a:
Mam też wrażenie, że kupy mniej śmierdzą po JR niż VL
też mam takie wrażenie, wprawdzie nie po VL, a po Labofeed B, ale zdecydowanie mniej intensywny jest zapach kup po JR.
Ninek - Czw Lip 26, 2012 18:55

No u nas LaboFeed cały czas jest, ale połączenie LF+VL capiło bardziej, niż LF+JR.
Dla mnie to dość istotne, bo klatka stoi koło łóżka xD

pszczoła - Czw Sie 02, 2012 12:52

Wiecie może, czy w jakimś sklepie jest dostępna karma "JR Farm Wellness-Food Pokarm dla szczurów" i "JR Farm uczta szczura light " w większych opakowaniach niż 0,5kg?
freakszol - Czw Sie 02, 2012 15:55

Może w Kakadu?

Ja z racji mieszkania w małym mieście kupuję na wagę, zawsze proszę o taką bez kolorowych dodatków i zróżnicowaną, czasem sama coś do niej dokupię.

unicorn - Czw Sie 02, 2012 17:11

pszczółka, w internetowym?
pszczoła - Czw Sie 02, 2012 17:17

unicorn, chyba wiem, że w internetowym :P Dotychczas kupowałam w zooplusie, ale właśnie przekalkulowałam, że na większą ilość szczurów jaką teraz mam to wychodzi dość drogo. Dlatego pytam, czy ktoś się spotkał może z większymi opakowaniami? ;) W Kakadu raczej nie będzie JR Farm, przynajmniej na pewno w tych, do których czasami zaglądam.
klimejszyn - Pią Sie 03, 2012 15:31

biorę na spróbowanie norą Ucztę :
http://www.zooplus.pl/sho.../jr_farm/305199
dopiero dzisiaj chyba dorzucili do oferty. cenowo wychodzi więcej niż ta pierwotna wersja (btw. przy niej napisane jest, że tylko do wyczerpania zapasów, więc całkiem wycofają starą wersję?), zobaczymy czy ogonom będzie tak samo smakować :)

DorZaw - Pią Sie 03, 2012 15:46

podchodzi troche pod timę, nie? ciekawe jak w realu bedzie wyglądać :)