To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - Miot -B- Rattie's Love-DRUGIE URODZINY

L. - Pon Lip 07, 2008 18:38

Justka1, a może to rudzik ? ;>
Jeśli widziałaś zdjęcia Fistaszków Palatiny to zauważysz, że jak chłopcy byli mali to różnica nie była miedzy ich kolorami duża, z wiekiem się zwiększała :]

jak to rudzik to ja umrę... ;(

nezu - Pon Lip 07, 2008 18:58

L. Rudzik jest niemożliwy do urodzenia się w tym miocie, a to z racji tego że zarówno ojciec jak i matka są beige, czyli non agouti, a rudziki czyli topazy to grupa agouti, dominująca i jako taka ci nie wyskoczy w miocie jak wisienka na torciku.

Ta samiczka to piękny wystawowy beige w tyopie taty, reszta się w kolorze raczej w mamę wdała, mój Lord ma taki odcień futra jak te maluchy... :)

Bulletproof - Pon Lip 07, 2008 19:51

Filmik i mały wędrowniczek fajny :) ( moje babki podobnie pod kocem lubią łazić :wink: ). Szkoda tylko trochę, że nie widać za dużo mamusi i reszty maluszków :P :wink: , bo bym sobie popatrzyła jeszcze :mrgreen: (ale ok nie wymyślam już :P )

A odcienie futerka, dwóch szczurków na zdjęciu sporo się różnią, nie wiedziałam, że te same umaszczenie może się tak znacznie różnić :shock:

Justka1 - Pon Lip 07, 2008 20:47

Wrzucam jeszcze filmik sprzed kilku dni,z karmienia.
http://pl.youtube.com/watch?v=WfzwAUZef3o

Nakasha - Wto Lip 08, 2008 11:22

:serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho:

Nic więcej nie trzeba dodawać 8)

Savash - Wto Lip 08, 2008 11:28

:mrgreen: :serducho: nie no... rozpływam się....
Justka1 - Wto Lip 08, 2008 15:13

Obdaruje dzis was nie mala porcja fotek :) .Dam rowniez zdjecia dla tych pierwszych z listy,aby mogli zastanawiac sie nad wyborem :) .
Mamusia i dzieci,przed zmiana sciołki ;) .

Dzieci razem(zwroccie uwage na fuzziki,jak sie błyszczą ^^ )

Okazuje sie,ze tak naprawde to 3 panienki(chlopca jeszcze nie sprawdzalam) maja 3 rozne odcienie kolorow :) .

Ta najmniejsza glizda sie rozruszala,a byla taka spokojna,wszedzie jej pełno,strasznie ruchliwa,nie usiedzi w miejscu,co widac ;) .

Teraz standardowe 2 do wyboru panienki ;) .Ta jasniejsza jest najmniejsza,bardzo ruchliwa glizdka :) .Jest okruszynka ale bardzo slodka :) -waga 21g
Ta ciemniejsza to ta standardowa beige(co sie okazala najciemniejsza),spokojna-waga 25g(o 1 g ciezsza od tej co zostaje).

L. - Wto Lip 08, 2008 15:33

Justka1, a to nie są po prostu satin fuzzy ? Miot H też sie tak błyszczał :mrgreen: przynajmniej Honey i Holy :wink:
A te standardziki też się strasznie fajnie błyszczą :mrgreen: Nie wiem czy to efekt zdjęć, czy mama ma gdzieś satiny ? ;>

Justka1 - Wto Lip 08, 2008 15:45

L.-widac,nie czytalas wczesniejszych postow z fotami ;) .
To SĄ satiny :mrgreen: :serducho: .

Co do samiczek fuzz,niestety mam dylemat i przyszli wlasciciele musza poczekac z wyborem :? .
2 samiczki waza tyle samo,waham sie co do glowek i zobaczymy,co z ich waga ;) .Mam nadzieje,ze nie pogniewacie sie.
2 samiczki beda mialy oczka ruby,1 dark ruby(widac to na fotkach ;) ).

Waga dziewczynek to:
1-23/24g
2-23/24g
3-21/22g

L. - Wto Lip 08, 2008 15:56

Justka1, łoo jezu wszystkie, wszyściutkie :shock: ? ale fajnie :mrgreen:

Off-Topic:
te co mi na gg nie łodpisujesz ;d

Justka1 - Wto Lip 08, 2008 15:59

Tak,wsytkie satiny dobze łomsone :serducho: ;) .
Off-Topic:
Na gygy babo ci łodpisałam ale pewnie gygy sfankuje :P .

L. - Wto Lip 08, 2008 16:12

Justka1, ale mi chodzi teraz o standardy ;] wiesz te takie nie łyse :P

Off-Topic:
ee ale ja Ci cały elaborat napisałam ;d o moim zamówieniu

Bulletproof - Wto Lip 08, 2008 16:40

Justka, boskie te malce! :mrgreen: :serducho: :serducho:
A te fuziczki to rzeczywiście się błyszczą, aż po oczach daje :P :wink:

To zdjęcie mnie rozłożyło na łopatki - przesłodkie :serducho: : http://img91.imageshack.u...braz1046je6.jpg

Justka1 - Wto Lip 08, 2008 17:07

Bulletproof-to bylo drapanie sie :D

eLka-chyba nie ma satinow standardow :shock: (bo ja niedoinformowana jestem :? ).

Savash - Wto Lip 08, 2008 17:11

:mrgreen: Justka a co z chłopakami? Wiadomo już cokolwiek?