To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jak długo żył Twój szczurek?

Nisia - Nie Sty 25, 2009 19:45

A ja się biję w piersi, że w końcu się za to wezmę, ale to mi zajmie przynajmniej cały dzień (tyle ogonków!) i na razie nie mam na to czasu. W lutym planuję ferie, a też czuję pismo nosem, że mnie chorobowe jednak nie ominie :/ Tak więc na pewno to zrobię.
Zresztą, będę musiała wprowadzić solidny filtr, żeby w grupy wstawiać ogonki, które w nich powinny być, a jednocześnie nie pominąć żadnego kochanego Skarba. Uf, ciężko będzie.

I zapowiadam już drugą edycję ankiety: długość życia szczurków a ich dieta (będę się musiała zastanowić, jak ową dietę zdefiniować).

irmina85 - Pon Sty 26, 2009 00:30

Śnieżka, 2 lata i 4 miesiące, umarła w 2007, ze sklepu, dziewczynka, kundelek, albinosek, możliwy inbred
ciacho - Pon Sty 26, 2009 10:54

Ogryzek (2miesiące)- wypadek- kapturek 1995
Pierdołek (7dni)- zapalenie płuc "sklep zoologiczny" kapturek 2008

sachma - Sob Kwi 11, 2009 14:11

Nisia, i jak?
Ewqa - Sob Kwi 18, 2009 15:18

Żadna z moich szczurek nie pochodzi z zoologika, wszystkie to znajdy lub wpadki.
Podane powody odejścia są na podstawie diagnozy zaufanego weta.

Norka (1 rok 11 m-cy) wylew, husky, brak inbreedu
Luna (1 rok 10 m-cy) nowotwór złośliwy, wznowa, husky, brak inbreedu
Lilka (Lilou) (około 1 rok 7 m-cy) zapalenie mózgu, niebieski kapturek, inbreed
Malinka (1 rok 8 m-cy) choroba nerek, kapturek agouti, inbreed
Milka (Wistar z labu) (1 rok 4 m-ce) nagła śmierć, brak pomysłu dlaczego, albinos, inbreed? nie wiem
Cleo (1 rok 6 m-cy) serce, kapturek agouti, inbreed
Fiona (2 lata 10 m-cy) starość, rudzielec z białym brzuchem, brak inbreedu

PALATINA - Śro Cze 10, 2009 20:49

Ybisek (1 rok i 5 mies), krwotoczne zapalenie jelit, topaz, brak inbredu
Anonymous - Sob Cze 13, 2009 13:40

Fiona (2 lata i 5 miesiecy), przerzut nowotworu na organy wewnetrzne, english blue, brak inbreedu
Mangalarga - Sob Cze 13, 2009 13:55

Panya, samiczka, ok. 15 m-cy (koniec marca 2009), guz na sercu, agouti husky, z zoologa, bardzo możliwy inbred.
polegalu - Sob Cze 13, 2009 14:01

Break (1996) - żył 3,5 roku. Przyczyna: miał reomatyzm, ale umarł już ze starości, Black
Kagetora (2008) - żyła 10 miesięcy. Przyczyna: moja nieuwaga :( , Black

Liriel - Nie Cze 14, 2009 14:46

Dżuma- 2 lata i ok. 4 miesiące, standard black, szczurek z ,,domowej wpadki", bardzo możliwy inbred
Lilith- 2 lata i ok. 2 miesiące, czarny kapturek, szczur z ,,domowej wpadki", bardzo możliwy inbred

PALATINA - Sob Sie 29, 2009 13:07

Joszko - 3 miesiące, rasowiec blue agouti, brak inbredu
Aleks1 - Sob Sie 29, 2009 17:11

Seta-2 lata i 5 miesięcy,hasky.
kajtka- 2 lata.
Piszczałka-1 rok,szczurek kapturkowy,miała raka.
Łatka(siostra piszczałki)7 miesięcy,serce :(

jedna.wiedzma - Wto Paź 20, 2009 18:15

Fredziol 1 rok 5 mies. - ciężkie zapalenie pluc, lub nowotwor pluc. Bezposrednio niewydolnosc oddechowa. sklepowiec, mozliwy inbreed. standardowy czarny kapturek

Zosia 1 rok 9 mies - nie wiadomo, gwaltowne oslabienie, letarg. Bezposrednio niewydolnosc oddechowa. domowa wpadka, inbreed, standardowy czarny kapturek

Lulu 2 lata 1 mies - limfopatia- nowotwor wezlow chlonnych, zostala uspiona... :( sklepowiec, mozliwy inbreed, velveeten, uszka standard, kapturek agutkowy

Martuha - Wto Paź 20, 2009 21:09

Moja pierwsza Fecia żyła 4 lata to był rekord jak dotychczas,przez całe swoje życie nie chorowała,aż zabiło ją według weta zapalenie opon mózgowych,a pozostałe szczurki dożywały ponad 2 lata :( .Czemu te zwierzaczki tak krótko żyją ;(
Anouk - Wto Paź 20, 2009 21:10

A ile lat temu żyła Fecia? Wtedy szczurki żyły dłużej, z tego co mi wiadomo...