Higiena i pielęgnacja - Higiena klatki
Niamey - Śro Maj 05, 2010 12:19
używałam do mycia podłogi - lawendowy bardzo ładnie pachnie
dudzia - Śro Maj 05, 2010 12:30
Niamey, a myslisz ze do mycia klatki się nada? Ja tu sobie wymarzylam truskawkowy ale chyba jakiś mix wezmę i sprawdze jak już
Niamey - Śro Maj 05, 2010 12:46
Myślę, że się nada. Plusem jest to, że ponoć nieszkodliwe dla zwierząt. No nie jest do domestos, ale powinno być dobre
rysia.13 - Śro Sty 19, 2011 20:11
nigdzie indziej mi nie pasowało więc wrzucam tu
Czy ktoś z Was stosował może :
http://www.kacikpupila.pl...eodo+S&x=24&y=3 ?
Bo od jakiegoś czasu myślę nad zakupem czegoś takiego, ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto : >
Nakasha - Czw Sty 20, 2011 14:44
Ja stosowałam i bardzo mi się podobało. Ale przy większej ilości szczurów albo nie ma efektu, albo się zużywa butelkę co 4 dni.
Pixie - Pią Sty 21, 2011 22:22
Ja zawsze stosuje domestos - kropelkę na specjalną szczurzą gąbkę i szorujemy w gumowych rękawicach Potem spłukuje wiele wiele razy i porządnie wycieram.
Fantine - Śro Lut 23, 2011 10:43
A ja wogóle żadnych środków nie stosuje
Ja poprostu wodą bez niczego. Oczywiście woda jest gorąca i ona tam wyparza tą klatkę żeby pozbyć się tego zapachu
Anonymous - Śro Lut 23, 2011 10:45
Sama woda nie wybije bakterii, a długie nie używanie srodków czystości spowoduje ich nagromadzenie.
Fantine - Śro Lut 23, 2011 17:38
Viss - Tak się zastanawiam i masz racje... tylko, że jakoś tak boję się, że szczurom to zaszkodzi
Spróbuje w sobotę domestosem
H. - Śro Lut 23, 2011 17:45
Fantine, obficie i dokładnie spłukuj i tyle
Niamey - Śro Lut 23, 2011 17:47
Dla mnie świetnym patentem było wlanie rozcieńczonego domestosu do rozpylacza - dzięki temu wchodzi w każdą szparę i równomiernie rozprowadza, mniej się zużywa, łatwiej używa i spłukuje,
AngelsDream - Śro Lut 23, 2011 20:11
Niamey, my tak sprzątamy klatki niemal od zawsze - pomysł Michała i na razie nie znam lepszego.
Cholina - Śro Lut 23, 2011 21:33
Viss napisał/a: | Sama woda nie wybije bakterii, a długie nie używanie srodków czystości spowoduje ich nagromadzenie. |
Nieprawda
Gorąca woda zabija te bakterie, które żerują na klatce. One nie są wyspecjalizowane aby przeżyć tak ekstremalne warunki
Warto wyparzać co jakiś czas klatkę, np kiedyś jak miałam chomika samicę (wydziela specyficzny zapach) przeniosłam ją do innej klatki, tę wyparzyłam wrzątkiem a potem umieściłam tam chomika samca. On jej nie czuł, mimo że gryzonie mają kilkakrotnie lepszy węch od człowieka. Jakby ją czuł to wariowałby z tęsknoty za chęcią spełnienia swej życiowej roli czyli prokreacji:)
agata-air - Pią Mar 04, 2011 12:19
rysia.13 napisał/a: | nigdzie indziej mi nie pasowało więc wrzucam tu
Czy ktoś z Was stosował może :
http://www.kacikpupila.pl...eodo+S&x=24&y=3 ?
Bo od jakiegoś czasu myślę nad zakupem czegoś takiego, ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto : > |
Stosowałam i stosuję, pomaga. Oczywiście i tak po dwóch-trzech dniach zapach ucieka a pojawia się szczurzy smrodek ale przez dwa-trzy dni czuć jakby odświeżacz powietrza, a czwartego dnia sprzątamy hehe
pysia - Pon Maj 23, 2011 15:25
czy ktoś stosował to http://animalia.pl/produk...esh__500ml.html bo zastanawiam się nad kupnem ?
|
|
|