W kupie raźniej - szczury są stadne - Łączenie: samice z samcami kastratami
maris - Śro Cze 10, 2009 09:18
Shy_Lady, i jak łączenie?
Devona - Śro Cze 10, 2009 12:43
Shy, to trzymam kciuki za łączenie .
baradwys - Sob Cze 13, 2009 19:31
maris, Devona, Elvis mieszka razem ze Stadem Dev zobaczysz w środę
Ciągle nie dogadał się z Gertrudą i reszta też jest jakaś dziwna wobec niego...
Nie dochodzi do jakiś wielkich bójek ale się niekiedy szarpią... Może to dlatego że Gercia nie dopuszcza do siebie i reszty panienek bo w klatce panuje ruja... a co śmieszniejsze ten niegdyś tyran PO PROSTU SIĘ BOI... bałam się że serducho może mu nie wytrzymać ale przed chwilą do jego prywatnego koszyczka wszedł Bazyl i został.... wyiskany ich ależ się cieszę ale ciągle mam obawy czy przyjmie się w stadzie bo ciągle jest na uboczu...
dokonam tego prosto umyłam klatkę i wrzuciłam go na głęboką wodę... podziałało... wszystkie były zaspane więc się nie przejęły jego obecnością...
olennnkaaa - Sob Sie 22, 2009 21:03
Mnie wczoraj zadziwił mój peper- czesto biega z wuwei i nigdy się nie zdażało żeby był jakoś o mnie zazdrosny, czy żeby okazywał dominację... a tu wczoraj jak znów ich puściłam razem, wziął się za iskanie jej,a potem przewrócił ją na plecy i ona zaczęła piszczec, więc go odgoniłam i zdominowałam. Mam wrażenie,że był zazdrosny, bo wcześniej ją głaskałam a on stał i na to patrzał, a jak chciałam go też pomiziac to uciekł w podskokach. Uh
wuwuna - Nie Sie 23, 2009 11:19
olennnkaaa napisał/a: | wziął się za iskanie jej,a potem przewrócił ją na plecy i ona zaczęła piszczec, więc go odgoniłam i zdominowałam | póki się krew nie leje, nie ma co ingerować. One same muszą się dogadać.
Devona - Nie Sie 23, 2009 22:00
olennnkaaa napisał/a: | przewrócił ją na plecy i ona zaczęła piszczec, więc go odgoniłam i zdominowałam | Tego nie rozumiem, czemu go odgoniłaś? Dominiowanie poprzez przewracanie na plecy to normalne zachowanie między szczurami, także normą jest to, że szczury piszczą.
olennnkaaa - Pon Sie 24, 2009 14:00
Bo one są bardzo długo razem i nigdy czegoś takiego nie zrobił więc byłam zdziwiona, to trochę głupi odruch, wiem, już więcej nie będę się wtrącała
bebe - Wto Lut 02, 2010 16:41
odświeżę trochę temacik
a czy lepiej oswajać je ze sobą przez pręty czy na neutralnym i obcym gruncie np.w pokoju na wybiegu
Oli - Wto Lut 02, 2010 16:43
przez pręty ich nie zapoznasz tylko sprawisz, że będą walczyć ze sobą. Neutralny teren to jedyne właściwe rozwiązanie.
bebe - Śro Lut 03, 2010 18:00
Oli napisał/a: | przez pręty ich nie zapoznasz tylko sprawisz, że będą walczyć ze sobą. Neutralny teren to jedyne właściwe rozwiązanie. |
a jak puszcze je w pokoju na dywanie a dojdzie do walki to w którym momencie rozdzielić ? do 1 krwi czy odrazu jak sie trochę poszarpią za futerko
Niamey - Czw Lut 04, 2010 00:51
Futro może lecieć, przy pogryzieniach do krwi należy interweniować
lola900 - Sob Lut 06, 2010 15:02
Sory że odbiegam od tematu,ale nie chce zakładać nowego aby zadać 1 pytanie
A więc tak:
Jak myślicie czy samiczka będzie szczęśliwsza gdy będzie trzymana z samcem (oczywiście wykastrowanym) czy może z samiczką?
Bel - Sob Lut 06, 2010 15:33
lola900, myślę,że będzie jej najlepiej z wszystkojednojakim byle ciepłym i nie kłótliwym
Mateo - Sob Lut 27, 2010 00:01 Temat postu: Połączenie Samca z Samicą! Witajcie!
Jak pisałem w temacie, chcę połączyć Samca z Samicą! Samiec to Oskar jest u nas juz ok. 1 rok, natomiast Samica to Zuzia jest od wczoraj, i jeszcze sie nie przyzwyczaiła. Pierw planuje przyzwyczaić Zuzie do nas, a następnie spróbować połączyć Zuzię z Oskarem tylko JAK?!
Proszę o rady jak to zrobić, czy Oskar pogryzię Zuzię?? Pomóżcie!
Dori - Sob Lut 27, 2010 00:07
Nie lepiej było zawczasu dokształcić się i sprawić Oskarowi kolegę? Po co Ci młode?
|
|
|