Wystawy szczurów rodowodowych - XIX Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu
limomanka - Czw Sie 29, 2013 12:30
Zizollo, nie, jadę na pewno bez szczurów. Może za rok - jak zobaczę jak to wygląda. Za to bez szczurów przydam się do roznoszenia ulotek
I pewnie, że się poznamy - podziękuję Ci osobiście za Edziula
Azi - Czw Sie 29, 2013 19:53
pszczoła, ile w tym roku zgłoszono ogoniastych?
pszczoła - Czw Sie 29, 2013 20:04
Azi, mamy zgłoszonych 72 szczury + 3 towarzyszy
Skład sędziowski wystawy:
Agnieszka Lisicka
Magdalena Kwiatkowska
Organizatorzy:
Karolina Rzepecka
Katarzyna Grabia
Asystenci wystawy:
Justyna Koczorowska
Aleksandra Brzeska
jancia - Pon Wrz 02, 2013 01:39
Mam nadzieję, że większość z Was jedzie własnymi środkami komunikacji, bo właśnie jadę relacją Gdańsk - Wrocław i niestety muszę stwierdzić, że w życiu nie odważyłabym się zabrac ogonów. W przedzialach full ludzi, duszno, bagaze na kolanach. Gdybym musiala jeszcze trzymac koci transporter na kolanach przez tyle godzin to chyba bym sfiksowala , o ogonach juz nie mowiac.
Łosoś - Pon Wrz 02, 2013 02:13
jancia, nie przesadzaj - jeździłam tą relacją ze szczurami swego czasu bardzo często, bywa źle (raz siedziałam z dwoma transporterami przez całą noc przy drzwiach koło toalety), ale to się da przeżyć;)
A swoją drogą - wpadnę na wystawę w któryś dzień, jakby się coś działo wieczorem to dajcie znać;)
Layla - Pon Wrz 02, 2013 08:21
jancia, nie przesadzaj Teraz jest koniec sezonu, normalnie jest spoko. Zresztą też jechałam na korytarzu ze szczurami, im to wisiało.
pszczoła - Pon Wrz 02, 2013 08:24
Wystawa nie ma wpływu na zatłoczenie pociągu. Ja także nie raz jechałam ze szczurami zatłumionym pociągiem na różnych trasach, przeżyliśmy.
Łosoś, super
quagmire - Pon Wrz 02, 2013 09:16
Off-Topic: | Pamiętam 'biednego" Pana, który się pytał konduktora, czy te zwierzęta mają prawo tak jechać, bo w pełnym przedziale byłam ja i Wu z dużymi transporterami. Przedział obok było ich jeszcze więcej Dało radę, choć mega wygodnie nie było |
jancia - Pon Wrz 02, 2013 10:37
Jak ktos lubi tak podrozowac, to spoko. Dla mnie to by bylo 11 h meczarni, wiec moj post nie byl skierowany do starych weteranow transporterowo-pociagowych:)
Karena - Pon Wrz 02, 2013 10:38
jancia napisał/a: | Jak ktos lubi tak podrozowac, to spoko. Dla mnie to by bylo 11 h meczarni, wiec moj post nie byl skierowany do starych weteranow transporterowo-pociagowych:) |
ja jadę i jadę nocą nie będzie źle.
pszczoła - Pon Wrz 02, 2013 13:54
Mam propozycję dla osób zamierzających odwiedzić wystawę. Dla wrocławiaków, ale nie tylko.
Chciałabym wyjść trochę w stronę edukacyjną i postawić przy naszym stoisku przykładową klatkę dla 2-3 szczurów. Odpowiednio urządzoną. Taką o wymiarach mniej więcej 40x60x70. Po to, aby naocznie i namacalnie pokazywać odwiedzającym, jaka powinna być ta minimalna klateczka dla tych zwierząt. Niektórzy nie mają wyobraźni i samo podanie wymiarów na ulotce nie wystarczy, nie przekona ich. A taki pokaz pięknie urządzonej, kolorowej klatki + ułożone obok ulotki i chętna osoba do odpowiadania na pytania - to by było coś
Czy w związku z tym jest ktoś, kto mógłby wypożyczyć i dostarczyć na miejsce targów taką klateczkę? Może jakąś składaną, by było łatwiej? Bardzo mi na tym zależy, nasze stoisko byłoby ciekawsze dla widzów, a przede wszystkim pełniło by rolę edukacyjną.
mmarcioszka - Pon Wrz 02, 2013 14:01
pszczoła, świetny pomysł
Pyl - Pon Wrz 02, 2013 14:11
Idea cudna, niech się ktoś z Wrocka zgłosi, mi się nic już do auta nie zmieści, więc nie dam rady, ale bardzo, bardzo bym chciała piękną klateczkę
Mogę użyczyć hamaczki jeśli trzeba, mam śliczne, nówki nieśmiganki.
pszczoła - Pon Wrz 02, 2013 14:36
Wstępnie jest propozycja od jednej osoby, ale ona musiałaby dowieźć klatkę z innego miasta, więc to trochę kłopot (z miejscem w samochodzie).
na pewno rezerwujemy:
- hamaki od Pyl
- zielone tarasy i sputnik od Mao
- moje zielone koszyki i szare pochylnie
- trochę trocin SHSRowych
- durszlak i drążek od Mao
- miska od mmarcioszki
- rura od quagmire
poszukujemy:
- klatki i osoby chętnej nam tę klatkę dostarczyć
- osoby, która na miejscu w sobotę rano zajmie się urządzeniem tej klatki
- jakieś inne wynalazki w celu wyposażenia klatki
- poidło
dopisek/
- potrzebujemy ewentualnie ochotnika z POZNANIA, który/która pożyczy składaną klatkę na weekend. Ktokolwiek widział?
quagmire - Pon Wrz 02, 2013 14:43
Ja to w ogóle widziałam oczyma wyobraźni plusika, takiego jak na zdjęciu na ulotce <3
|
|
|