To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot F Rotta Taivas

mmarcioszka - Czw Mar 28, 2013 10:55

Jasne główki, białe tyłeczki http://m597.photobucket.c...99.jpg.html?o=8 :serducho:
Mara Narzisse - Czw Mar 28, 2013 19:00

Moja Fiora oczywiście najładniejsza! ;)

Wszystkie cudne. Aż się zastanawiam żeby kiedyś sama hodować :D

Off-Topic:
nie otwierają się już duże zdjęcia tylko miniaturki, czy tylko ja tak mam?

Varinia - Pią Mar 29, 2013 23:41

http://s597.photobucket.c...83a7b7.jpg.html mam wrażenie, że szczurek, który patrzy prosto w obiektyw to mój Fantazy :sirwwt: Ma troszkę ciemniejszy łepek od FAIRYTALE, a jaśniejszy od FANTASTICO FUNGI FRICO :) Piękne maluszki. Miot bardzo udany, gratuluję rodzicom. Mam nadzieję, że Gedomaru jakoś się trzyma i pozbierała się po porodzie - trzymam kciuki, by odzyskała siły po molestowaniu maluszków! :kciuki: Życzę wszystkim forumowiczom WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH!!!
Mara Narzisse - Śro Kwi 03, 2013 17:14

Można poprosić o jakieś zdjęcia które się powiększają? Chciałabym mamie pokazać a ona tych miniaturek nie widzi :lol:

(Albo może chociaż jedno zdjęcie Fiory na maila? Ładnie proszę :> )

Varinia - Śro Kwi 03, 2013 18:52

Hej Nakota, co tam u maluszków? :grouphug: wszystkie piękne i zdrowe? Kiedy będzie można je odebrać? :mrgreen: :serducho:
mmarcioszka - Śro Kwi 03, 2013 19:07

Off-Topic:
Mara Narzisse, wszystkie zdjęcia się powiększają po kliknięciu :drap:

Mara Narzisse - Śro Kwi 03, 2013 19:50

mmarcioszka,
Off-Topic:
No właśnie mi się nie otwierają :<

Nakota - Pią Kwi 05, 2013 18:20

Varinia, bo to on, dobrze trafiłaś :)
Mara Narzisse, co do zdjęć - nie wiem, co PB narobił, ale czasem otwierają się one jako miniaturki na telefon. Gdzieś poniżej tak przedstawionego zdjęcia powinnaś mieć przycisk, żeby to odblokować i oglądać normalnie, w dużym formacie. Ale jeśli to jakiś inny problem to tutaj masz link prowadzący bezpośrednio do galerii całego miotu, gdzie można obejrzeć wszystkie zdjęcia: http://s597.photobucket.c...0Rotta%20Taivas

Dzieciarnia parę dni temu została rozdzielona na płcie. Maluszki rosną, powolutku nabierając masy. Pochłaniają (przepraszam, nie mogę napisać, że jedzą, bo one wciągają jedzenie dosłownie jak odkurzacz :D ) jedzenie w każdej postaci, wszystko jest super i smaczne, dlatego naprawdę zastanawia mnie to, czemu nie idzie to w parze z wagą. W tej chwili wdrożyłam im bardziej tuczącą dietę i mam nadzieję niedługo dobiją do tych 100g. Ciekawi mnie czy nie ma w tym udziału ich wysoka aktywność. Klatki niemal non stop się "ruszają" od ich wiecznych gonitw, przewracania się na plecy, tłuczenia się, a ostatnio nawet przyłapałam jak Fantazy złapał Filiego za nasadę ogona i nie chciał puścić :lol: Fili był bardzo zaskoczony dlaczego nie może się ruszyć :D Dziewczynki są troszeczkę spokojniejsze… ale tylko troszeczkę! Wystarczy tylko otworzyć klatkę, a większość wyskakuje na zewnątrz w ciągu 5 sekund. Zdecydowanie w głowie mają wyłącznie zabawę i eksplorowanie terenów :mrgreen:
Mamusia się za to wyciszyła, woli spędzać czas w swojej samotni (czyt. sputniku) lub na moich kolanach. Mimo wszystko dzielnie znosi eskapady i wariacje swoich córek.

Niedługo postaram się zrobić im jakieś zdjęcia, ale to niemal graniczy z cudem, bo dzieci wcale nie chcą pozować, kiedy można zwiedzać :D

Varinia - Pią Kwi 05, 2013 20:57

Ach! Urocze łobuziaki! Gedomaru przyda się odpoczynek :falover: Widzę, że Fantazy nie marnuje czasu i nieźle dokazuje swoim braciom! Lubię takie charakterki xD Edo jest spokojny, Bombel nie wiem - raz ADHD, raz leń, a Fantazy będzie po prostu fantastyczny! :serducho: Bardzo się cieszę na wieść, ze wszystkie maluchy mają się dobrze i tucz ich, tucz, Nakota! :wink: Z niecierpliwością oczekuję zdjęć! :)
Nakota - Wto Kwi 09, 2013 00:44

Ech... niestety przychodzę ze złymi wieściami. Nad tymi miotem wisi jakiś pech, zupełnie nie wiem dlaczego. Malce przeszły na tuczącą dietę już jakiś czas temu, a mimo wszystko w dalszym ciągu rosną bardzo nierówno. Kilka wyskoczyło z wagą do góry jak z procy, inne tylko troszeczkę szybciej, a niektóre pozostały bez zmian. Pomijając, że miot jest zróżnicowany pod względem wielkości to malce są w pełni rozwinięte, samce mają spore jajka, nic się z nimi nie dzieje, więc nie wiem dlaczego te wagi są takie nierówne. Być może trafiły się tutaj jakieś wyjątkowe niejadki, sama już nie wiem.
W dodatku w sobotę straciliśmy najmniejszego drobiazga. Mimo dokarmiania na boku, co parę godzin, on nie chciał jeść, wręcz odtrącał strzykawkę z sinlackiem. Nie przybierał na masie, a w ostatnich chwilach wręcz się z nią cofnął. Nie wiem czy weterynarz podejmie się sekcji, ale jeśli tak to go o nią poproszę. Chciałabym wiedzieć czy na coś chorował czy może miał jakiś problem z wchłanianiem pokarmu... Na tę chwilę jest mi strasznie smutno, że nie udało mu się urosnąć mimo otwarcia oczu, bo czekał na niego wspaniały dom... Dobranoc malutki książę [*]

Ale żeby nie było tak smutno to wrzucę troszkę zdjęć malców. Można zauważyć na nich, że niektóre straciły futerko, ale za to grzeją jak małe kaloryfery :) Przepraszam za jakość, ale utrzymać je na ręce do zdjęcia to niemała sztuka.

FIORA:

FAIRYTALE:

FUMI:

FADHILA ZURI:

FLO:

FILI THE BRAVE:

FIODOR:

FANTASTICO FUNGI FRICO:

FANTAZY:

FIREFLY:

FIREFOX:

Vaco - Wto Kwi 09, 2013 02:04

jakie one mają ogromne uszyska :serducho:
Trzymam kciuki za cały miot, żeby już wszystko było ok...

Varinia - Wto Kwi 09, 2013 06:43

O nie!!! ;( :cry: Felek Kurdupelek odszedł od nas? :( Tak mi przykro i smutno :glaszcze: Bardzo współczuję. Trzymam kciuki za resztę, by pomyślnie się rozwijała. Już nikt nie może umrzeć! :kciuki:

Nakota. Bardzo dziękuję za zdjęcia, są śliczne. Czy to mój Fantazy? http://s597.photobucket.c...tml?sort=3&o=27
http://s597.photobucket.c...tml?sort=3&o=25

Jeszcze raz :kciuki: :kciuki: za WSZYSTKIE MALUSZKI!!! Musi być dobrze!

nezu - Wto Kwi 09, 2013 07:23

WIększość zdjęć mi nie działa, nie widzę ich nawet w temacie... :(

Pisałam już, ale napiszę raz jeszcze.
Strasznie mi przykro z powodu Felcia, cały czas trzymam kciuki za resztę niejadków, żeby jednak z wagą podskoczyły i było wszystko dobrze.

anaa - Wto Kwi 09, 2013 08:04

boże ale słodziaczki :serducho: to trzymajmy nadzieję, że po prostu takie są malce, i że powoli sobie do tyją :wink: przykro mi z powodu maluszka.. :|

a moja Fumi cały czas taki kolor miała? :wink:

SilRats - Wto Kwi 09, 2013 08:20

Cudowniści...Duże uszyska dodają im niesamowitego uroku :serducho: