Mioty urodzone - rok 2013 - Miot F Rotta Taivas
mmarcioszka - Czw Mar 28, 2013 10:55
Jasne główki, białe tyłeczki http://m597.photobucket.c...99.jpg.html?o=8
Mara Narzisse - Czw Mar 28, 2013 19:00
Moja Fiora oczywiście najładniejsza!
Wszystkie cudne. Aż się zastanawiam żeby kiedyś sama hodować
Off-Topic: | nie otwierają się już duże zdjęcia tylko miniaturki, czy tylko ja tak mam? |
Varinia - Pią Mar 29, 2013 23:41
http://s597.photobucket.c...83a7b7.jpg.html mam wrażenie, że szczurek, który patrzy prosto w obiektyw to mój Fantazy Ma troszkę ciemniejszy łepek od FAIRYTALE, a jaśniejszy od FANTASTICO FUNGI FRICO Piękne maluszki. Miot bardzo udany, gratuluję rodzicom. Mam nadzieję, że Gedomaru jakoś się trzyma i pozbierała się po porodzie - trzymam kciuki, by odzyskała siły po molestowaniu maluszków! Życzę wszystkim forumowiczom WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH!!!
Mara Narzisse - Śro Kwi 03, 2013 17:14
Można poprosić o jakieś zdjęcia które się powiększają? Chciałabym mamie pokazać a ona tych miniaturek nie widzi
(Albo może chociaż jedno zdjęcie Fiory na maila? Ładnie proszę )
Varinia - Śro Kwi 03, 2013 18:52
Hej Nakota, co tam u maluszków? wszystkie piękne i zdrowe? Kiedy będzie można je odebrać?
mmarcioszka - Śro Kwi 03, 2013 19:07
Off-Topic: | Mara Narzisse, wszystkie zdjęcia się powiększają po kliknięciu |
Mara Narzisse - Śro Kwi 03, 2013 19:50
mmarcioszka, Off-Topic: | No właśnie mi się nie otwierają |
Nakota - Pią Kwi 05, 2013 18:20
Varinia, bo to on, dobrze trafiłaś
Mara Narzisse, co do zdjęć - nie wiem, co PB narobił, ale czasem otwierają się one jako miniaturki na telefon. Gdzieś poniżej tak przedstawionego zdjęcia powinnaś mieć przycisk, żeby to odblokować i oglądać normalnie, w dużym formacie. Ale jeśli to jakiś inny problem to tutaj masz link prowadzący bezpośrednio do galerii całego miotu, gdzie można obejrzeć wszystkie zdjęcia: http://s597.photobucket.c...0Rotta%20Taivas
Dzieciarnia parę dni temu została rozdzielona na płcie. Maluszki rosną, powolutku nabierając masy. Pochłaniają (przepraszam, nie mogę napisać, że jedzą, bo one wciągają jedzenie dosłownie jak odkurzacz ) jedzenie w każdej postaci, wszystko jest super i smaczne, dlatego naprawdę zastanawia mnie to, czemu nie idzie to w parze z wagą. W tej chwili wdrożyłam im bardziej tuczącą dietę i mam nadzieję niedługo dobiją do tych 100g. Ciekawi mnie czy nie ma w tym udziału ich wysoka aktywność. Klatki niemal non stop się "ruszają" od ich wiecznych gonitw, przewracania się na plecy, tłuczenia się, a ostatnio nawet przyłapałam jak Fantazy złapał Filiego za nasadę ogona i nie chciał puścić Fili był bardzo zaskoczony dlaczego nie może się ruszyć Dziewczynki są troszeczkę spokojniejsze… ale tylko troszeczkę! Wystarczy tylko otworzyć klatkę, a większość wyskakuje na zewnątrz w ciągu 5 sekund. Zdecydowanie w głowie mają wyłącznie zabawę i eksplorowanie terenów
Mamusia się za to wyciszyła, woli spędzać czas w swojej samotni (czyt. sputniku) lub na moich kolanach. Mimo wszystko dzielnie znosi eskapady i wariacje swoich córek.
Niedługo postaram się zrobić im jakieś zdjęcia, ale to niemal graniczy z cudem, bo dzieci wcale nie chcą pozować, kiedy można zwiedzać
Varinia - Pią Kwi 05, 2013 20:57
Ach! Urocze łobuziaki! Gedomaru przyda się odpoczynek Widzę, że Fantazy nie marnuje czasu i nieźle dokazuje swoim braciom! Lubię takie charakterki xD Edo jest spokojny, Bombel nie wiem - raz ADHD, raz leń, a Fantazy będzie po prostu fantastyczny! Bardzo się cieszę na wieść, ze wszystkie maluchy mają się dobrze i tucz ich, tucz, Nakota! Z niecierpliwością oczekuję zdjęć!
Nakota - Wto Kwi 09, 2013 00:44
Ech... niestety przychodzę ze złymi wieściami. Nad tymi miotem wisi jakiś pech, zupełnie nie wiem dlaczego. Malce przeszły na tuczącą dietę już jakiś czas temu, a mimo wszystko w dalszym ciągu rosną bardzo nierówno. Kilka wyskoczyło z wagą do góry jak z procy, inne tylko troszeczkę szybciej, a niektóre pozostały bez zmian. Pomijając, że miot jest zróżnicowany pod względem wielkości to malce są w pełni rozwinięte, samce mają spore jajka, nic się z nimi nie dzieje, więc nie wiem dlaczego te wagi są takie nierówne. Być może trafiły się tutaj jakieś wyjątkowe niejadki, sama już nie wiem.
W dodatku w sobotę straciliśmy najmniejszego drobiazga. Mimo dokarmiania na boku, co parę godzin, on nie chciał jeść, wręcz odtrącał strzykawkę z sinlackiem. Nie przybierał na masie, a w ostatnich chwilach wręcz się z nią cofnął. Nie wiem czy weterynarz podejmie się sekcji, ale jeśli tak to go o nią poproszę. Chciałabym wiedzieć czy na coś chorował czy może miał jakiś problem z wchłanianiem pokarmu... Na tę chwilę jest mi strasznie smutno, że nie udało mu się urosnąć mimo otwarcia oczu, bo czekał na niego wspaniały dom... Dobranoc malutki książę [*]
Ale żeby nie było tak smutno to wrzucę troszkę zdjęć malców. Można zauważyć na nich, że niektóre straciły futerko, ale za to grzeją jak małe kaloryfery Przepraszam za jakość, ale utrzymać je na ręce do zdjęcia to niemała sztuka.
FIORA:
FAIRYTALE:
FUMI:
FADHILA ZURI:
FLO:
FILI THE BRAVE:
FIODOR:
FANTASTICO FUNGI FRICO:
FANTAZY:
FIREFLY:
FIREFOX:
Vaco - Wto Kwi 09, 2013 02:04
jakie one mają ogromne uszyska
Trzymam kciuki za cały miot, żeby już wszystko było ok...
Varinia - Wto Kwi 09, 2013 06:43
O nie!!! Felek Kurdupelek odszedł od nas? Tak mi przykro i smutno Bardzo współczuję. Trzymam kciuki za resztę, by pomyślnie się rozwijała. Już nikt nie może umrzeć!
Nakota. Bardzo dziękuję za zdjęcia, są śliczne. Czy to mój Fantazy? http://s597.photobucket.c...tml?sort=3&o=27
http://s597.photobucket.c...tml?sort=3&o=25
Jeszcze raz za WSZYSTKIE MALUSZKI!!! Musi być dobrze!
nezu - Wto Kwi 09, 2013 07:23
WIększość zdjęć mi nie działa, nie widzę ich nawet w temacie...
Pisałam już, ale napiszę raz jeszcze.
Strasznie mi przykro z powodu Felcia, cały czas trzymam kciuki za resztę niejadków, żeby jednak z wagą podskoczyły i było wszystko dobrze.
anaa - Wto Kwi 09, 2013 08:04
boże ale słodziaczki to trzymajmy nadzieję, że po prostu takie są malce, i że powoli sobie do tyją przykro mi z powodu maluszka..
a moja Fumi cały czas taki kolor miała?
SilRats - Wto Kwi 09, 2013 08:20
Cudowniści...Duże uszyska dodają im niesamowitego uroku
|
|
|