To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Interwencje/Pilne - Fundacja Ogony - Kontrola w hodowli Rat's Baradwys

Niamey - Pią Lis 23, 2012 05:54

fazolus, przede wszystkim Ty i inni znajomi Pauliny powinniście się starać się ją przekonać, że potrzebuje pomocy psychologa i/lub psychiatry. Dziewczyna żyje w wyimaginowanym świecie, a przy okazji cierpią na tym zwierzęta
Layla - Pią Lis 23, 2012 07:59

fazolus, sądzę, że nikomu nie chodzi o nagonkę, uważamy, że P. potrzebuje pomocy i życzliwego wsparcia. Dlatego, jeśli masz z nią dobre relacje, może postarasz się jakoś jej pomóc? Wtedy i zwierzęta zyskają, i ona.
PACZEK - Pią Lis 23, 2012 09:05

fazolus, ja proszą podaj mnie do sądu o pomówienie :) byłeś wielokrotnie :)
A powiedz no "hodowco" ile szczurków i jakich widziałeś? Czy twoim zdaniem też były zdrowe i mieszkały we właściwych warunkach (tak jak twierdzi EdenRaj która pisze że bywa u P co tydzień?) A może było to w okresie kiedy P. oddała szczury na DT aby je "poprawić" wizualnie ? Czy to Ty byłeś z nią odebrać 6 chłopców z DT? A nie będziesz czekał już na opinię Piotrkowskiego TOZu?Ta szacowna instytucja tak jak wójt Gminy Gorzkowice i policjanci z tej szacownej Gminy, zastępca powiatowego lekarza weterynarii wiedzą o tym od dawna i nie robią nic aby pomóc tym zwierzętom. No cóż znęcanie się nad zwierzętami jest w Polsce przestępstwem. Niereagowanie na to przestępstwo też można nazwać współudziałem.
Off-Topic:
Jeśli to co na zdjęciach,odnośnie psów jest prawdą to P. będzie również mi sie tłumaczyć....
:lol: :lol: :lol: i co z tłumaczenia wyniknie,pogrozisz jej paluszkiem. I nie sugeruj bezczelnie że to na zdjęciach może być nieprawdą. Widziałeś te psy u P. na zdjęciach jesteś z nimi, widziałeś zdjęcia Czabiego ze schroniska i jak wyglądał. Głodzony był systematycznie co widać na wcześniejszych fotach zrobionych u P. Ja rozumiem nie jesteś wetem i pewnie nawet gdyby te psy były martwe to byś nie poznał tego.

I nie wciskaj nam kitu o Twoim "zawieszeniu" współchodowli :lol: :lol:
Trzeba było zajechać do mnie jak byłeś, odwiedzić, porozmawiać.
Do dziś na FB. wisi że jesteś współwłaścicielem "Hodowli Szczurów Rodowodowych ,,,,,,,? która mieści się w Gorzkowicach! Uzgodnijcie zresztą stanowisko z Radnymi gminy Gorzkowice i wójtem bo oni twierdzą że P ma szczurki "na kolanka i do kochania" a hodowla to mieści się w Rybniku.
Powiedz może sprawia wam przyjemność że zwierzęta cierpią. Uważasz że jeśli P. wróci do Rybnika to będziecie dalej rozwijać waszą "działalność" sprzedawać zwierzęta z waszej pseudo-hodowli? Na F.B. wspierasz P. we wszystkim utwierdzasz ją we właściwości postępowania ze zwierzętami. Czy walczysz o utrzymanie rynku zbytu dla zwierząt z waszej pseudo-hodowli? A może teraz pieskami się zajmiecie jak Czabim i Roksi. Kontakty i wsparcie Piotrkowskiego TOZu już macie, więc może niech P tu zostanie zwłaszcza że łatwo może właścicielkę domu (który jej użyczono i w którym nie płaci rachunków nawet za media) zastraszyć. Takie zastraszanie policją to jej specjalność zwłaszcza że i tego już P. wobec właścicielki próbowała. A może gmina da jej mieszkanie bo taki opiekun zwierząt to skarb dla gminy. A może schronisko dla zwierząt P. otworzy. Ciekawe kiedy te psy z pod Dino (te które mimo bezdomności wyglądały 100razy lepiej niż psy u doskonałej P. i którym ona "pomogła")zostaną wyadoptowane za granicę i którym to koszmarnym transportem tam pojadą do domów podobno. Wiesz że psy z tąd trafiają do Wojtyszek no chyba że to wspaniałe miejsce Twoim zdaniem jest.

Powód edycji:trochę poprawiłem ortografię :oops:

AngelsDream - Pią Lis 23, 2012 10:22

fazolus, oficjalnie otrzymujesz ostrzeżenie słowne za swój post. Kolejny w takim tonie skończy się ostrzeżeniem twardym lub czasową blokadą dostępu do forum.

PACZEK, wszystko da się napisać grzeczniej, nawet jak ponoszą nerwy. Tobie najbardziej powinno zależeć, żeby ten temat wyglądał porządnie. Bez względu na szlachetność pobudek, pewne sformułowania nie powinny się pojawiać. Jeśli będziesz prowokował do kłótni, również zostaniesz ukarany.

AD

PACZEK - Pią Lis 23, 2012 10:36

AngelsDream, przepraszam innych użytkowników i administracje.
Niestety trudno mi trzymać nerwy na wodzy gdy umierają kolejne zwierzęta a inne cierpią dalej. Fazolus moim zdaniem jest jedną z osób współwinnych sytuacji w jakiej są te zwierzęta.
Ponieważ nie zamierza on jak widzę odpowiadać na żadne pytani dotyczące zwierząt u P.
To rozmowa z nim jest bezcelowa.Dla dobra tych zwierząt nie dam się sprowokować.

AngelsDream - Pią Lis 23, 2012 10:38

PACZEK napisał/a:
Dla dobra tych zwierząt nie dam się sprowokować.

Bardzo dziękuję. I na to właśnie liczę.

mata - Pią Lis 23, 2012 12:23

fazolus napisał/a:
Jeśli to co na zdjęciach,odnośnie psów jest prawdą to P. będzie również mi sie tłumaczyć....

a ja tego jednego nie ogarniam - jak można wątpić w to co jest na tych zdjęciach i pisać "JEŚLI"?

to co, przepraszam, PACZEK znalazł perfekcyjnych dublerów i to nie są jej psy, jeno wynajęci statyści? a może to zdjęcia zmanipulowane fotoszopem? :roll: no ludzie błagam... widać jak w mordę strzelił, psy są wychudzone - nie, nie wychudzone - zagłodzone to bardziej adekwatne słowo - i zaniedbane, przecież to jest wyraźne i oczywiste dla każdego logicznie myślącego człowieka. nie jestem zaangażowana w sprawę, jestem jednym z wielu postronnych obserwatorów, ilekroć zaglądam do tego wątku po 1. serce mi się kraje jak widzę w jakim stanie są te wszystkie koszmarnie zaniedbane zwierzęta, a po 2. nie ogarniam, jak można poddawać w wątpliwość tak jednoznaczne dowody tych zaniedbań, jakie są tu na bieżąco prezentowane...

PACZEK - Pią Lis 23, 2012 16:29

Sprawa formalna

Ponieważ zwróciła się do mnie osoba że rzekomo pragnie złożyć wniosek do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa i potrzebuje zdjęć psów które pozostają pod opieką P.S.
Jeśli ktoś ma ochotę złożyć doniesienie i uważa że do tego potrzebne są mu zdjęcia które są na wątku może je użyć do tego celu.

FundacjaOgony - Pią Lis 23, 2012 18:45

P. próbuje wmówić nam że psy odkąd do niej trafiły mają "Robaczywke" ..... Jednak według opinii Powiatowego z pierwszej kontroli u P. wszystkie psy były okazami zdrowia hmmmm...... Wieczorem umieścimy tą opinię do wglądu....

susurrement napisał/a:
ja powiem krótko - http://uwaga.tvn.pl/kontakt.html

My już pisaliśmy jednak nasza prośba nie doczekała się odpowiedzi.... Zawsze możecie sami pisać do nich....

Ninek - Pią Lis 23, 2012 18:47

FundacjaOgony napisał/a:
P. próbuje wmówić nam że psy odkąd do niej trafiły mają "Robaczywke" .....

Przecież ona swoje suki ma od lat :roll: Kiedyś wyglądały zdecydowanie lepiej.

FundacjaOgony - Pią Lis 23, 2012 19:50

Ninek napisał/a:
FundacjaOgony napisał/a:
P. próbuje wmówić nam że psy odkąd do niej trafiły mają "Robaczywke" .....

Przecież ona swoje suki ma od lat :roll: Kiedyś wyglądały zdecydowanie lepiej.

Chodzi o "nowe" Psiaki.

Spójrzcie na to zdjęcie:

http://i1264.photobucket....cie3136E001.jpg

i zapoznajcie się z opinią weterynaryjną Powiatowego:

http://zapodaj.net/90097cf99663e.jpg.html

A tu dla zainteresowanych jedna z opinii na temat 5 szczurów z "hodowli" P.

http://zapodaj.net/8573a61f80bf4.jpg.html

FundacjaOgony - Pią Lis 23, 2012 21:21

PACZEK napisał/a:

Do dziś na FB. wisi że jesteś współwłaścicielem "Hodowli Szczurów Rodowodowych ,,,,,,,? która mieści się w Gorzkowicach! Uzgodnijcie zresztą stanowisko z Radnymi gminy Gorzkowice i wójtem bo oni twierdzą że P ma szczurki "na kolanka i do kochania" a hodowla to mieści się w Rybniku.

Odniosę się jeszcze do tych słów Paczka....

Tu widzicie skan Protokołu kontroli Gminy 31.08.2012:

http://zapodaj.net/f9b7b62977a62.jpg.html

(Polecam przeczytać zaznaczony tekst)

Tu widzicie skan Kolejnego protokołu ale sporządzonego 1,5 miesiąca później

http://zapodaj.net/a09e3aff96618.jpg.html

Jeśli ktoś ma problem z przeczytaniem "Paulina Skubisz oświadczyła że nie prowadzi hodowli, nie rozmnaża, nie sprzedaje".

Tylko w Gorzkowicach matrix jest prawdą i rzeczy które są nie istnieją.

fazolus więc odpowiedz mi jaką współwłasność zawiesiłeś jeśli hodowla nie istnieje ?

AngelsDream - Pią Lis 23, 2012 22:14

Z wydarzenia Czabiego na FB:

Agnieszka napisał/a:
23.11.2012:
Roksi i Czabi już u mnie.

Czabi nie jest zagłodzony... jest chudy. Trochę widać mu żebra i ma wciągnięty brzuch.

Roksi wygląda nieco gorzej... to na pewno wina złej dla szczeniaka diety... ma spore niedobory masy.

Obydwoje są weseli, mają sierść w dobrym stanie.

Czabi to gaduła, pięknie prosi o wyjście na dwór.
Roksanka to ... Roksanka - jak się uda. Będziemy pracowali nad tym :)
Na spacerze skupali się po 2x w sporych ilościach, ale robali nie znalazłam.

Z uwagi na to, że dotarli do mnie wieczorem - u weta nie byliśmy jeszcze.

Dostali troszkę jedzonka na noc do miseczek, mam nadzieję że zniknie do rana :)

https://www.facebook.com/events/504347826255503/

PACZEK - Pią Lis 23, 2012 22:39

No cóż a do weta tam na śląsku pewnie iść nie można o tej porze. Ciekawy jestem opinii o stanie zdrowia Czabiego, Liczę też na zdjęci które pewnie mimo późnej pory zrobić można zwłaszcza z boku w pozycji jakiej zdjęcie zrobione było przy bramie.
Co do karmy to gmina kupiła we wtorek dwa worki 10kg Alexa w "Dino" więc mam nadzieję że psy od wtorku były karmione "do oporu" Przez te trzy doby można było też podać inne "bomby" witaminowo -mineralne itd. Mam nadzieję że zdjęcia i wizyta u weta będą jeszcze dziś . A może próbkę tej zdrowej sierści można dać do analizy.

PACZEK - Pią Lis 23, 2012 22:56

Cieszę się że choć te psy są bezpieczne :) . Jednego też jestem pewien że Aguch na pewno zrobi dla tych psów wszystko aby już nigdy...... . Choć wiem że gdyby nie Gminny Matriks już dawno wszystkie zwierzęta od P. były by bezpieczne. Niestety dalej nie wiem co z Ruby i Szajową. o szczurkach i króliku też wieści nie ma :( .