Wystawy szczurów rodowodowych - XVI Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu
Niamey - Pon Sie 20, 2012 10:32
Kami, ja będę z Buccą i Beren, będzie zjazd rodzinny
Azi - Pon Sie 20, 2012 13:13
UWAGA - wszyscy wystawcy niech sprawdza poprawność wprowadzenia przeze mnie danych
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ApEUSECkM3i2dEMxSFJ0NEJubElvZmR2N2JOQi1iT3c#gid=0
macie czas do środy, potem nie ma odwrotu uwagi proszę na PW
quagmire - Pon Sie 20, 2012 14:39
Azi, a co oznaczają cyfry w kolumnach O i P?
Niamey - Pon Sie 20, 2012 17:41
u mnie w porządku
Azi - Pon Sie 20, 2012 18:32
quagmire, liczba potrzebnych dun/faunaboxów
Oluś - Pon Sie 20, 2012 18:39
U mnie w porząsiu, ale mam cyferkę 1 w kolumnie oznaczonej "O" i nie wiem co to oznacza
A tak z innej beczki: Edward jakimś cudem naderwał sobie ścięgno achillesa Wet twierdzi, że do wystawy wydobrzeje ale póki się całe ścięgno nie zregeneruje może troszkę "zamiatać" jedną nogą. I pytam tak z ciekawości: czy gdyby w dniu wystawy szczur by nadal nieznacznie powłóczył jedną łapą to może to wyeliminować szczura z przystąpienia do oceny?
Kasik - Pon Sie 20, 2012 18:42
A ja mam pytanie - czy uszkodzone ucho (naderwane), albo uraz ogonka w jakiś sposób wpływa na ocenę szczura?
quagmire - Pon Sie 20, 2012 21:38
olus_165, może wpłynąć na ocenę, ale nic więcej. Kasik, tak, ma wpływ, to w końcu "konkurs piękności", ale nie wiem, na ile duży.
L. - Pon Sie 20, 2012 21:56
Kasik, Oczywiście, kategorii usznej na pewno nie wygra. Jednak mozesz napisać oświadczenie (potrzebny podpis hodowcy) i wkleić zdjęcie szczura przed wypadkiem, iż jest to uraz mechaniczny, a nie genetyczny - wtedy straci trochę mniej
Wiem, bo pisałam przy dwóch szczurach ;p
olus_165, wyeliminować nie, ale obniżyć na pewno. przy braniu zaświadczenia o zdrowiu szczura na wystawę jeśli wciąż będzie powłóczył poproś aby wet dodał adnotacje o tym urazie, żeby było jasne co to jest, aby sędziowie nie mieli wątpliwości (bo ktoś może pomyśleć, że np. stało się to w drodze, albo wet szczura nie widział).
To też wiem, bo szczur miał tak, ale po zastrzyku w mięsień ;p
Kasik - Pon Sie 20, 2012 22:05
L., oświadczenia hodowcy nie ma, no, chyba że taivas albo Martini coś skrobną Narazie mam tylko kundelki, więc tak czy siak nie do rozmnażania Ale chciałam jechać na tę wystawę z nimi (ale jednak nie dałabym raczej rady), tylko właśnie się zastanawiałam, czy to będzie miało duże znaczenie, jak dużego kalibru to jest "wada". Czyli na następną wystawę mogę się szykować
L. - Pon Sie 20, 2012 22:08
Kasik, na oświadczeniu podpis musi być - musisz się więc uśmiechnąć do której z dziewczyn.
Nakasha - Śro Sie 22, 2012 15:58
Jesteście kochane. Mam gdzie spać, mam z kim jechać. Serdecznie dziękuję quag, wuni i maris.
Będę z 7 ogoniastymi i będę asystować sędziom.
quagmire - Śro Sie 22, 2012 16:27
Nakasha, moja rola najmniejsza
Mam nadzieję, że będziesz się doskonale bawić
Nakasha - Śro Sie 22, 2012 16:41
Z Wami na pewno.
Nakota - Śro Sie 22, 2012 17:02
Nakasha napisał/a: | będę asystować sędziom |
Szczęściara. Uwielbiam słuchać jak wunia ocenia szczury
Ja mam tylko cichą nadzieję, że tym razem Czeszki nie wymiotą wszystkich możliwych nagród
A czy na wystawie będzie weterynarz, który rano zbada wszystkie szczury?
|
|
|