Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
pielaczek - Nie Kwi 26, 2009 07:55
Ja mojej szczurce daje karme ,,MEGAN" jak narazie sie dobrze sprawdza. Ostatnio w karmie znalazłem taki mały patyczek do gryzienia, po ok.3 godz już go niebyło
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 07:56
pielaczek, megan jest karmą najgorszego gatunku.
Layla - Nie Kwi 26, 2009 07:56
pielaczek, to jedna z najgorszych karm, lepiej zmień na polecaną.
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 10:58
A mozna np. jako dodatek do karmy podstawowej dla szczura dodac karmy dla krolikow, swinek morskich badz myszek? Dla nich jest o wiele wiecej ciekawych karm z roznymi zbozami i dodatkami, a moje szczury nie chca jesc w ogole Rat Nature i wszystkich tych karm, bo nie lubia tych kolorowych chrupek ktorych tam jest 90%
Vitakraft im podchodzi bo tam sa same zboza, warzywa, owoce i orzechy i takie zielone chrupki, ale zauwazylam, ze maja po tym zielone mokre kupy i zmienilam, ale nie chca jesc bo wszedzie jest takie zageszczenie tych chrupek, ze wszystko laduje na podlodze
Layla - Nie Kwi 26, 2009 10:59
Zamów im z planety zoo Witte Molen dla gryzoni, moje wcinają aż miło
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 11:05
Nie wiem czy to sie bedzie oplacalo, ale zobacze zaraz.
A rozwiazaniem na teraz moze byc domieszanie karmy z wieksza iloscia naturalnych zboz itd. bez wzgledu na przeznaczenie gatunkowe?
Layla - Nie Kwi 26, 2009 11:07
tamiska, ja czasem daję chomicze, ale one są zazyczaj dość tłuste. Witte Molen jest ogólnogryzoniowa, i moim zdaniem się opłaca bo zjadają wszystko jak leci i nie wywalam połowy. Skoro mi się dla siódemki opłaca to tym bardziej dla twojej trójcy
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 11:16
Cytat: | tamiska, ja czasem daję chomicze, ale one są zazyczaj dość tłuste. Witte Molen jest ogólnogryzoniowa, i moim zdaniem się opłaca bo zjadają wszystko jak leci i nie wywalam połowy. Skoro mi się dla siódemki opłaca to tym bardziej dla twojej trójcy |
Ok To sobie chyba zamowie w nast mies Ja tylko chcialam domieszac aby rozrzedzic troche ta karme, bo teraz to sa same chrupki prawie, a szczury tego w ogole nie chca jesc.
Ciekawe, czy nowi chlopcy beda chcieli to jesc Chyba musze spytac sie czym wlascicielka ich karmila?
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 11:18
tamiska, wiekszosc karm dla swinek morskich ma witamine C, a szczury same sobie ja wytwarzaja i nie powinny jeszcze dostawac, pozatym w karmach swinkowych i kroliczych czesto jest duzo paleczek z lucerny, a wiekszosc szczurow tego nei chce jesc.
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 11:25
Wole, aby wybrzydzaly tylko w stosunku do lucerny, a wiekszosc zjadaly niz cala karme wyrzucaly heh
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 11:33
No chyba ze tak, ja kiedys z braku laku kupilam krolicza, wszystkie te paleczki wyladowaly na polce, pozniej zostaly osikane i zrobila sie oblesna zielona papka
Niamey - Nie Kwi 26, 2009 12:08
Jak teraz moim daję Xtra Vital, Rat Complete i Deli Nature, to zostają wyłącznie te zielone pałeczki i jest ich bardzo mało, ledwie trochę na dnie miseczki, więc w efekcie końcowym mam mały stopień marnotrawienia karmy
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 12:41
Aha... Rat complete dalam kotu do zjedzenia, xtra vital ma za duzo kolorowych chrupek i sie marnuje, a deli nie widzialam w zoologu.
Nie wiem co oni maja do tych chrupek Kot tesciow za to im wrecz z miski probuje je wyjesc
Niamey - Nie Kwi 26, 2009 13:50
co szczur to inny gust
pielaczek - Nie Kwi 26, 2009 20:23
Ale niedawno miałem karme nieweim jakiej firmy chyba ,,Witte Molen" cos z tego gatunku ale ja wyrzuciłem wcale nie chciala jeść ani nie ruszyła gdy dałem jej karme z MEGAN to dopadła jak by tydzień nie jadła chyba inne jej nie smakują
|
|
|