Mioty adoptowane - [Miot] Labinki z akcji listopadowej'11
Anonymous - Sob Sty 21, 2012 23:27
do kogo trzeba się odezwać by odebrać z Warszawy labka ?
Chciałam brać prosto z laboratorium, ale jeśli macie jakiegoś w potrzebie to chętnie przygarnę bo nowy domek czeka
klauduska - Nie Sty 22, 2012 01:05
korba, napisz do Infanty lub jakuszewy. u nich są labinki do adopcji jeszcze
Anonymous - Nie Sty 22, 2012 09:51
dzięki już pisze
Tylko z tego co widzę to jakuszewa jest z Torunia a nie z Wawy...
klauduska - Nie Sty 22, 2012 10:10
korba, tak, jest z Torunia.
klauduska - Czw Lut 09, 2012 20:25
auaktualniłam pierwszy post. proszę o info zwrotne z niejasnościami tutaj na wątku.
modów prosiłabym o przeniesienie tematu na "Wasze Szczury". dzięki
Mundur - Czw Lut 09, 2012 21:02
korba, Infanta jest z Wawy
Mao - Pon Lut 20, 2012 19:08
Hop, hop!
Jak mają się labinki? Nie chorują?
Ligia ma drobne problemy ze skórą i oczkami, ale nie wygląda to poważnie. Jutro idziemy do weterynarza.
Poza tym - panna zdrowa jak ryba, przeziębień praktycznie nie łapie
Mao - Śro Mar 07, 2012 23:42
Ligia miała robione dziś EKG. Wyszło prawidłowe.
Niestety od soboty boryka się z problemami oddechowymi, ale już jest nieco lepiej niż było.
Więcej tu.
Mao - Wto Cze 19, 2012 12:38
Ponownie podbijam.
Co słychać u reszty labików? Jak zdrowie?
Ligia (9 mies.) jest malutka (rekord na wadze to 208g). Wiosną ciężko przeszła zapalenie płuc, później długo jeszcze gruchała. Obecnie zdarzy jej się jeszcze w sytuacji stresowej bardzo cichutko "pykać".
Z charakteru natomiast szczur cudowny. Bardzo delikatna, mała dama. Króluje w swoim stadzie, jako jedyna śpi w swojej królewskiej, miękkiej kostce i radzi sobie bez problemu i bez agresji z prawie dwukrotnie większymi szczurami Niczego nie niszczy.
smeg - Wto Cze 19, 2012 13:01
Moje dwie tymczaski ostatnio znowu przebywały u mnie, bo zmieniały właściciela. Gruchają cały czas, przestałam je faszerować antybiotykami, pani Ania Bielska stwierdziła, że widocznie taka ich "uroda" i prawdopodobnie to myko. Jedna z dziewczynek miewa obfite wycieki porfiryny. Obie są maleńkie, ważą ok. 190 g. Również przyjazne i bezproblemowe, łagodne i lubiane przez inne szczury Bez problemu dały się połączyć w nowym domku.
Nienna - Czw Maj 23, 2013 14:26
Tutaj Chmurka z miotu labikowego. Z tego, co pisze Mao, to Chmurka ma taki sam charakter, co Ligia Jest bardzo subtelna, delikatna, zero agresji - anioł, nie szczur! Też przez dłuższy czas miała niestety problemy z drogami oddechowymi (łatwo się przeziębia). Jest malutka i drobniutka. Ale humor jej dopisuje, ma duszę eksploratora, co wyraźnie widać na wybiegach - ciągle gdzieś biega i zwiedza Pozdrowienia dla rodzeństwa!
Mao - Czw Maj 23, 2013 16:53
Nienna, super, że napisałaś
Mało nas tu, a przecież szczurów była wręcz cała plaga
Ligia właśnie dolecza resztki po długotrwałym zapaleniu płuc. Serduszko leży po lewej stronie (anatomia), jest odwrócone do góry nogami (ostatnia choroba), ale nie poddajemy się
Nad charakterem nie ma co się rozwodzić, to był, jest i pewnie zawsze będzie aniołek
Nienna - Czw Maj 23, 2013 20:18
Fajnie jest przeczytać, co się dzieje z rodzeństwem Coś chorowite są te szczurki... Ale charakter to wszystko wynagradza! Drugi szczur od lewej w Twojej sygnaturce to Ligia? Bardzo mi przypomina Chmurkę
Chmurka jest niesamowicie wrażliwa na przeciągi - strasznie się pilnuję z otwieraniem okien w pokoju, gdzie jest klatka. Takie otwarcie okna, jakiego inne szczury nawet nie zauważają, u niej od razu wywołuje parę kichnięć (albo ja jestem przewrażliwiona ). Pomaga też jak najczęstsze czyszczenie klatki/zmiana szmatek w domku. Taka z niej księżniczka Mały, biały, delikatny szczurek
Mao - Czw Maj 23, 2013 21:36
Nienna, to labiki. One niestety mają prawo być chorowite. Na Ligię i tak nie narzekam, jest dosyć "mocna" zdrowotnie.
Kiba - Czw Maj 23, 2013 22:54
Bianka od 9 miesięcy nie choruje, poza chwilowym smarkaniem tu i ówdzie, po sterylce trzyma się na 230 g, więc ogólnie jestem z niej dumna. Boje sie tylko, żeby teraz jej się znowu nie zaczęło ze stresu, jako że dzisiaj została sama...
|
|
|