Odżywianie - Ankieta dotycząca smakowitości popularnych karm - 2011
Blackberry - Śro Maj 04, 2011 20:35 Temat postu: Ankieta dotycząca smakowitości popularnych karm - 2011 Witajcie!
Podobny wątek już umieściłam na innej popularnej szczurzej stronie, także niektórzy użytkownicy tego forum już mogą być obeznani z tematem
W ramach zaliczenia przedmiotu na studiach muszę zrobić prezentację na temat najpopularniejszych na rynku karm dla szczurów. Chciałabym Was prosić abyście głosowali w ankiecie na karmę, która najbardziej smakuje Waszym szczurkom. Taką po której zostaje niemal pusta miska Wasze głosy będą mi bardzo potrzebne do oceny karm pod względem smakowitości. Im będzie ich więcej, tym lepiej!
Poniżej podaję link do ankiety:
http://www.ankietka.pl/an...a-szczurow.html
Z góry dziękuję za poświęcony czas
Nakasha - Śro Maj 04, 2011 20:44
Blackberry, szkoda, że nie ma Timy Rattimy, to bardzo popularna i smaczna karma.
H. - Śro Maj 04, 2011 20:47
A mnie od razu przerzuca na stronę końcową - 'wypełniono ankietę'
Devona - Śro Maj 04, 2011 20:53
Mnie w ogóle dziwnie przekierowuję, żadnej ankiety nie widzę na tej stronie, która się otwiera. Jeśli nie ma Timy, to rzeczywiście duża strata, bo to zawsze była najchętniej zjadana u mnie karma, z której zrezygnowałam z zupełnie innych powodów niż smakowitość.
aneczka1-13 - Śro Maj 04, 2011 20:59
No mnie też. Ze niby wypełniłam tą ankiete
Blackberry - Śro Maj 04, 2011 21:08
Zmieniłam link. Śmiga teraz?
Nakasha i Devona pozwolicie, że skopiuję co przed chwilą napisałam na szczurach.org
Cytat: | moim zamysłem było zrobienie porównania dla zwykłych właścicieli szczurków. Takich, którzy niekoniecznie siedzą na forach tematycznych, tylko wchodzą do pieszego lepszego zoologa i po prostu kupują karmę dla szczura. Chcę żeby wybrali najlepszą ogólnodostępną opcję żywienia dla swojego pupila - zbilansowaną pod względem zapotrzebowania pokarmowego, smakowitości, różnorodności i pozbawioną zbędnej chemii.
Timę, jak i wiele innych dobrych producentów karm dla szczurów dyskwalifikuje w moim rankingu zbyt mała ilość dystrybutorów. W pracy będę także uwzględniać cenę za kg, która liczę na podstawie średniej z 5 różnych źródeł, w przypadku Timy były to tylko zooplus.
Wiem, że ta karma jest popularna wśród "ludzi uszczurowionych" jednak dla zwykłego człowieka, który rzadko zagląda do Internetu i nie korzysta ze sklepów internetowych jest po prostu niedostępna. Dlatego ją pominęłam |
[ Komentarz dodany przez: Erato: Sro Maj 04, 2011 22:10 ]
5. Obowiązuje zakaz reklamy innych forów związanych z tematyką szczurzą [również stron, do których podlegają fora]. Nie tyczy się to jedynie stowarzyszeń np. SPS bądź SHSR oraz forów obcojęzycznych.
H. - Śro Maj 04, 2011 21:11
lamia - Śro Maj 04, 2011 21:52
Co z tego, że śmiga, skoro, jak już wielu zauważyło, nie ma Timy. A moje szczurasy nic innego jeść nie chcą. Tak więc, niestety, nie pomogę...
Devona - Śro Maj 04, 2011 22:30
W tej ankiecie jest tylko jedno pytanie? Jeśli tak, to wypełniłam .
pszczoła - Śro Maj 04, 2011 22:32
Ode mnie też poszło Dla moich Tima nie jest idealna bo zostawiają co nieco, więc nie miałam problemu z wyborem - VL Rat Complete
Pyl - Śro Maj 04, 2011 23:07
Blackberry, albo nie wiem czym karmię szczury, albo "BEAPHAR XtraVital Care +" nazywa się "BEAPHAR Care +"
BEAPHAR XtraVital to inna karma tego samego producenta i masz ją wyszczególnioną osobno.
Dimishka - Czw Maj 05, 2011 07:33
Czepne się troche
Szczerze mówiąc, jeżeli nie podałam wszystkich tych karm moim zwierzakom, skąd mogę wiedzieć która im najbardziej smakuje?
Spróbowałam, może 4-5 z tej listy, a jest przecież dużo więcej.
Może moim śmierdzielom bardziej smakowała, by jakaś tania karma... ze względu na jakieś dodatki.
Blackberry - Czw Maj 05, 2011 20:25
Pyl napisał/a: | Blackberry, albo nie wiem czym karmię szczury, albo "BEAPHAR XtraVital Care +" nazywa się "BEAPHAR Care +"
BEAPHAR XtraVital to inna karma tego samego producenta i masz ją wyszczególnioną osobno. |
http://img3.burak.pl/img/...zura-250g-2.jpg
Spójrz na opakowanie Wszystkie nazwy karm przepisywałam bezpośrednio w etykiet, stąd ten człon "XtraVital"
Dimishka Tak, masz rację. Dlatego umieściłam link do ankiety na szczurzych forach, bo wiedziałam, że tylko w tych miejscach ankietowani będą mieli przetestowane co najmniej kilka karm i błąd w moim sondażu będzie mniejszy. Oczywiście wspomnę, że tanie mogą lepiej smakować, jak np. chipsy, ze względu na ulepszacze, jednak jakie by one by były niskiej jakości ziarno (czyli ok. 80% karmy) i tak zostanie nie zjedzone przez szczurki
Pyl - Czw Maj 05, 2011 22:47
OK, zwracam honor choć szczerze mówiąc nie spotkałam się z takim opisem tego produktu, zawsze jest to po prostu BEAPHAR Care+, dla odróżnienia od BEAPHAR XtraVitalu. Ale masz rację - na etykietce jest BEAPHAR XtraVital Care+.
aneczka1-13 - Pią Maj 06, 2011 11:50
No a w moim przypadku była tam tylko 1 z 3 stosowanych prze ze mnie karm. Bo ja mieszam je ze sobą.
|
|
|