Wystawy szczurów rodowodowych - Wystawa Szczurów Rasowych w Warszawie - Projekt/Propozycja
Berbelucha - Wto Cze 22, 2010 15:23 Temat postu: Wystawa Szczurów Rasowych w Warszawie - Projekt/Propozycja Witam wszystkich zainteresowanych,
zaobserwowałem, że wystawy w Warszawie to niestety rzadkość. Dlatego wychodzę z inicjatywą i kilkoma pomysłami co do zorganizowania wystawy w stolicy.
Zacznijmy od znanych mi problemów.
Z rozmów z Azi dowiedziałem się, że problemy są głównie finansowe (wynajem miejsca, opłacenie sanepidu, ppoz, inspekcji weterynaryjnej, itp.). Drugim problemem jest to, że podobno "nie lubimy" się z kotami warszawskimi, z którymi to zazwyczaj organizowane są wystawy.
I tu moje przemyślenia.
Pierwszym krokiem ku zorganizowaniu wystawy powinno być wystawienie delegacji, która odwiedzi burmistrzów poszczególnych dzielnic Wawy, z odpowiednio motywującą przemową dotyczącą nietypowego projektu promocji dzielnicy, z prośbą o patronat i wsparcie finansowe.
Drugi krok powinien obejmować wszelkie instytucje powiązane ze zwierzakami poczynając od Ministerstwa Środowiska. Mając decyzję burmistrza o patronacie można użyć tego jako atutu w rozmowach.
Trzeci krok to wszelkie instytucje medialne: radio, telewizja, internet.
Podstawą tego wszystkiego oczywiście jest przygotowanie dobrego biznesplanu uwzględniającego przychód ze źródeł dodatkowych taki jak bilety, kwoty zapisowe, reklamy.
Wszelkie dodatkowe pomysły i sugestie mile widziane. Konstruktywna krytyka również.
Natomiast osoby chcące napisać "a kto pójdzie?", "a kto sie tym wszystkim zajmie?" niech sobie od razu odpuszczą możecie natomiast zmienić formę tego typu pytań na: "JA CHĘTNIE POMOGĘ!"
//EDIT:
Dobre zorganizowanie tego typu przedsięwzięcia pozwoliłoby nam na ustalenie corocznych, stałych wystaw pod dobrym patronatem
quagmire - Wto Cze 22, 2010 15:32
Berbelucha, jakby coś, to niedawno Oleczka rzuciła pomysł, że możnaby zorganizować gryzoniową wystawę (myszki, szczurki, świnki) pod patronatem Gryzolandu.
Więc zapewne razem z nią coś powinno się udać zorganizować.
W sumie same szczury, to rzeczywiście mogłyby być nieopłacalne.
Sysa - Wto Cze 22, 2010 17:25
Może by się do tego włączyły z pomoca organizacje prozwierzęce typu Viva czy Empatia? W końcu wystawie po częsci przyświecałby wspólny dla wszystkich cel - edukacja ludzi, zachęcanie do przyjaznego spojrzenia na zwierzęta, pokazywanie jak wygladają zwierzaki które żyja w dobrych warunkach itp. itd... A ludzie, którzy tam "pracują" mają już wprawę w organizacji różnych imprez typu konferencja, pokaz itp... Może nawet wnieśliby jakieś fajne nowe pomysły?
babyduck - Wto Cze 22, 2010 18:29
Berbelucha napisał/a: | wszelkie instytucje powiązane ze zwierzakami poczynając od Ministerstwa Środowiska. | Spalone. Raz, że MŚ nie dofinansowuje takich imprez, może co najwyżej objąć patronat, ale raczej nad większą imprezą. Dwa, że zwierzętami domowymi zajmuje się chyba Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
susurrement - Nie Cze 27, 2010 15:58
ja w razie czego mogę się jakoś włączyć do pomocy
Oli - Nie Cze 27, 2010 22:28
quagmire napisał/a: | niedawno Oleczka rzuciła pomysł, że możnaby zorganizować gryzoniową wystawę (myszki, szczurki, świnki) pod patronatem Gryzolandu. | jak zrobiłyśmy z Oleczką szczurzy pokaz to mucha nie siadła. Co z tego, że 90% to byli moi chłopcy. teraz mam ich tylu, że możemy zrobić wystawę.
Niamey - Nie Cze 27, 2010 22:38
I ja również
magnes - Nie Cze 27, 2010 22:43
Oli, oprócz Twoich chłopców były jeszcze cztery szczury teraz masz ich tylu, że możesz być jedynym wystawcą, a i tak nie będzie źle
Oli - Nie Cze 27, 2010 22:46
Magnes, tylko z kategoriami mogłoby być kiepsko, bo tylko rex i standard, na velveta mam już za mało.
|
|
|