Klatki i wyposażenie - Temperatura idealna dla szczurów
jullcia_ - Sob Mar 21, 2009 20:19 Temat postu: Temperatura idealna dla szczurów Witam
Szukam i szukam, nie znalazłam podobnego tematu więc piszę..
Jeszcze nie jestem zaszczurzona, ale lada dzień może..
Wracając do sprawy - jaka temperatura jest najlepsza dla ogonków?
Ogólnie moja rodzina jest zimnolubna, nie lubimy gdy jest gorąco w domu albo duszno.
Nie mamy przeciągów, ale średnia temperatura pokojowa to 15 -20 stopni C..
I tutaj moje pytanie - czy nie jest to zbyt mało?
Wiadomo, że ciurki będą mieć w klatce jakieś ścinki materiału, polarek..
Z góry dziękuję
gratis - Sob Mar 21, 2009 23:00
18 - 25.... chyba jakoś tak to było
nie jest za zimno, jak im zapewnisz jakiś domek z polarkami to sobie odpowiednio zagospodarują, pilnuj tylko czy nie dostaną katarku
jullcia_ - Nie Mar 29, 2009 20:48
18-25? ahm, to okej.. jak już pisałam, jesteśmy zimnolubni i bałam się, że może to jakoś źle wpłynąć na ogonki..
Off-Topic: | W ogóle słyszałam, że siamese w zimniejszym pokoju lepiej się wybarwiają, czy to prawda?
Tylko proszę nie myśleć, że chce je 'zamrażać' czy specjalnie 3mać w zimnym pomieszczeniu - absolutnie nie o to chodzi, z ciekawości tylko pytam |
Oli - Pon Mar 30, 2009 08:04
Dla szczurów najgorsze są przeciągi. To one powodują przede wszystkim przeziębienia. Co do temperatury to niższa jest ok, ale szczury muszą mieć możliwość ogrzania się - najlepsze do tego celu są norki lub domki wypełnione polarkami np.
gadget - Pon Mar 30, 2009 09:01
jak dla mnie to staraj sie utrzymac taka temperature zeby tobie nie bylo zimno i zebys mogla chodzic w koszulce z krotkim rekawem bez zadnego poczucia chlodu, ja tak robie i poki co jest dobrze Moje maluchy nie narzekaja, co do domkow z polakiem itp to moje nie wiem czemu ale zawssze wyrzucaja wszystko przed domki ich sprawa jak im bedzie zimno to sie przytula do siebie
marhef - Pon Mar 30, 2009 09:17
gadget, ja czasem muszę chodzić w dwóch długich rękawach, bo taką mam temperaturę w domu. Pilnuję jednak, żeby nie było przeciągów i nie mam jakichś większych problemów ze szczurami. Tak więc to chyba nie jest reguła
gadget - Pon Mar 30, 2009 16:46
nie twierdze ze to regula ja tak robie i poki co jest ok
|
|
|