Planowane mioty - Planowany Miot D Happy Feet -> NOWE FOTY 

Dory - Sob Lut 14, 2009 23:16 Temat postu: Planowany Miot D Happy Feet -> NOWE FOTY Na wiosnę tego roku planujemy kolejny miot w naszej hodowli. Szczęśliwymi rodzicami miotu D zostaną: 

Pan Łysa Kuleczka - Otello Rat's Troop  

i Piękna Miętka - Mantykora z Miotu Baśniowego Happy Feet 

Informacje o rodzicach:

Jak widać Telek jest bardzo dużym samcem - największy w stadzie, a moje chłopaki do chuderlaków nie należą    . Jak każdy fuzz jest bardzo aktywny i je za dwóch. Nigdy nie chorował. Ze szczurami dogaduje się wspaniale. Jest viceszefem stada (zaraz za finlandczykiem Hitkiem). Nigdy nie wdał się w poważną bójkę, pozycję w stadzie zdobył siadając na kumplach, którym aż zabrakło tchu    Chłopak skończył już rok, dojrzał emocjonalnie i z wulkanu energii zamienił się w przytulnego miśka, który kładzie się obok człowieka plackiem i domaga się pieszczot    Mam nadzieję, że jego dzieci odziedziczą cudowną proludzkość.

Miętka również bardzo urosła - jak na samiczkę jest ponadprzeciętnie duża, bo już prawie dogoniła mamę Kicię, która waży 400 gram. Bardzo ładnie się wybarwiła - tylny point dociera do połowy pleców, bransoletki i przydymione uszka obecne    . Jak widać na zdjęciach, kocha swoją panią, ale z relacji Pani De wiem, że niezłe z niej ziółko. Jest bardzo inteligentna, lubi się bawić i rozrabiać. Mieszka z mamą i dwiema koleżankami, w stadzie nie ma zgrzytów, a dziewczyny są bardzo zżyte. Kicia była wzorową matką - opiekuńczą, ale dającą swobodę, cierpliwą i przyjazną człowiekowi. Mam nadzieję, że Miętka odziedziczyła to po swojej mamie i będzie równie dobrze wychowywała kluseczki    .

Spodziewamy się:

uszy - 50% dumbo, 50% standard

sierść - standard i rex oraz 50% szans na pojawienie się fuzzów, jeśli Mantykora jest fuzz genem

barwa - black, szansa na american blue i mink

znaczenia - varieberk, berkshire, irish, self; szansa na variegated, hooded, capped, bareback, husky, spotted

Tatuś - dumbo, satin fuzz, black, varieberk

Mamusia - standard, rex, siamese seal point, varieberk

Spotkanie młodej pary planujemy na pierwszą połowę marca. Miot urodzi się pod Warszawą, czyli u mnie    

W dniu dzisiejszym otwieramy listę chętnych na maluszki. Wszelkie pytania i rezerwacje proszę śmiało kierować do mnie na pw (shsr, allo) oraz gg   
												 sachma - Nie Lut 15, 2009 00:58
  no to czekamy  
												 Roth - Nie Lut 15, 2009 08:16
  aaa będą ciapki     A tatuś świetny po prostu    taki klusek    Mamuśka też oczywiście  
												 Anouk - Nie Lut 15, 2009 08:28
  OMG: dumbo, rex, american blue/black, variegated    Boskie kluchy będą!
												 Lavi - Nie Lut 15, 2009 08:34
  Ciekawy miocik się zapowiada;D
												 Anonymous - Nie Lut 15, 2009 09:41
  Dory, ja się chyba będę do ciebie dobijać i wyć pod oknem za te dumbo blacki.    A jeszcze jak będą satynowe łysiaki...        

Bardzo się cieszę, że Otello będzie tatą i mocno kciukam za cudny miot.  
												 Dory - Nie Lut 15, 2009 10:46
  Dodam jeszcze, że jeśli nie pojawią się fuzzy, to rexów i standardków będzie po 50%, a wszystkie malce będą fuzz gen    . Ponieważ i mama i tata miotu są pociapani, zapowiada się ciekawy znaczeniowo miot    .
												 sachma - Nie Lut 15, 2009 11:27

| Dory napisał/a: | 	 		  | jeśli nie pojawią się fuzzy | 	  

nawet tak nie mow    prosze o kciukanie za fuzzy  
												 Niamey - Nie Lut 15, 2009 12:28
  To ja proszę o kciukanie za błękitne panienki:)
												 Azi - Nie Lut 15, 2009 12:32
  To ja wkleję mocno roboczą metrykę miotu dla zainteresowanych    Dorotka ją sobie pewnie potem uzupełni.

Biorąc pod uwagę, że w miocie Baśniowym HF prawdopodobnie trójka rodzeństwa Mantykory jest mink point siamese, a Otello tego minka niesie... To jednak szanse wysokie są.

Dory, zdjęcie z uchem mnie rozbroiło   

sachma - Nie Lut 15, 2009 13:06
  a ja tylko chciałam powiedzieć ze Lussy mama Imre nadal żyje    jest najstarszym żyjącym rasiakiem w polsce    (ma ponad 3 lata    )
												 Dory - Nie Lut 15, 2009 15:18
  Dzięki Azi    Kurde, do wszystkiego pierwsza lecisz - kocham Cię    

Poprawiłam co nieco, i dopisałam prapradziadków ze strony pradziadków dziadka ojca miotu (ale wyszło    ).

Metryczka
												 Azi - Nie Lut 15, 2009 16:48
  łaaa właśnie do mnie dotarło, że WSZYSCY dziadkowie tego miotu urodzili się w Polsce. A to nieczeste  
												 WinterWolf - Nie Lut 15, 2009 18:31

| Cytat: | 	 		  LUSSY pod Bornem

dumbo, fuss (???), cinnamon self | 	  

Moja korektorska dociekliwość (czyt. upierdliwość) się odezwała...
												 Niamey - Nie Lut 15, 2009 19:37
  Może to jakaś wyjątkowo rzadka odmiana, która ma sierść jak fus(s)y herbaciane  

| 

|  

|