Klatki i wyposażenie - Kocie drapaki
Oli - Czw Kwi 17, 2008 22:49 Temat postu: Kocie drapaki Wypróbowane i sprawdzone mamy już budki dla psów/fretek z materiału.
A co sądzicie o kocich drapakach?
Moje szczury (dokładniej jedno stado) przejawia wyjątkowe zamiłowanie do wspinaczki po nogach od krzeseł, skakanie na ww domek materiałowy i po nodze także lubią się wdrapać. Zastanawiałam się nad inwestycją w koci drapak. Byłby on dostępny dla szczuraków tylko podczas wybiegu. Myślicie, że ma to szanse spełnić swoją funkcję (no i moje oczekiwania oczywiście )?
Podoba mi się np. taki http://animalia.pl/produkt.php?id=7605&kat=52
Anonymous - Pią Kwi 18, 2008 10:28
Olimpia napisał/a: | A co sądzicie o kocich drapakach? | mnie się marzy posiąście takiego drapaka. Nigdy nie było okazji do wypróbowania tego, ale wydaje mi sie, że cała 9 byłaby zachwycona.
Ja bym sie tylko jedną rzeczą martwiła. Ja to cholerstwo umyć/wyprać? Kartony sa świetne, bo wywalasz i luz. A to? Przecież chłopaki zasikają w tri miga..
Ten jest obłęęęędny:
babyduck - Pią Kwi 18, 2008 10:50
Myślę, że ten: http://animalia.pl/produkt.php?id=8097&kat=52 mógłby się moim pannom podobać. Ma dużo dziurek do wchodzenia i przechodzenia. Czuję, że zrobiłyby z tego spiżarnię.
Anonymous - Pią Kwi 18, 2008 14:29
no dobraaa, ale ja mam wątpliwości podobne do Vissowych - jak toto z czasem doczyścić i zdezynfekować? znając zdolności ogonów to będzie waliło jak szambo po pewnym czasie
L. - Pią Kwi 18, 2008 15:08
dokładnie.
Mnie też od jakiegoś czasu kusi cos takiego, ale perspektywa czyszenia tego ? jakos dla mnie jest z kosmosu.
PALATINA - Pią Kwi 18, 2008 15:18
Mnie perspektywa czyszczenia skutecznie zniechęca.
Oli - Pią Kwi 18, 2008 20:55
Hehe, widzę, że wszyscy mają ten sam dylemat, który skłonił mnie do założenia tematu.
Ja myślałam o uszyciu jakiś pokrowców, a ten zamsz najpierw obłożyć folią. Poza tym tego na pewno nie da się zdjąć i wyprać? Koty też chyba w jakimś stopniu są w stanie to zabrudzić.
Viss, to co wkleiłaś to już nie drapak a drapacz chmur - cudowny pałac!
Natalia - Sob Kwi 19, 2008 09:10
Myślę że to fajny pomysł, ale raczej dla ludzi mających większe stado.
(usunęłam niedziałający link do Allegro - limomanka)
Anonymous - Sob Kwi 19, 2008 09:19
Natalia napisał/a: | dla ludzi mających większe stado |
i większe mieszkanie
jakbym fundnęła paskudom pałacyk, który zapodała Viss, to prawdopodobnie musiałabym się osobiście przeprowadzić pod most, zostawiając mieszkanie do dyspozycji zwierzy:]
ale prawda, można i mniejszy drapak kupić
Oli, kurcze, mnie zawsze zastanawiało, że niektórzy właśnie obkładają np. półki folią - bo u moich czortów takie rozwiązanie nie ma prawa bytu natychmiast zostaje przerobione na wióry...
hmm, proponuję, by ktoś zaryzykował i nabył taki drapak, a później zdał relację
yoshi - Sob Kwi 19, 2008 09:22
perwol do dywanow czy rozowa sila i szorowac
Ninek - Nie Kwi 20, 2008 19:48
Wbrew pozorom wypranie takiego cuda nie jest tak trudne U mnie w domu jest 6 kotów, więc mam 2 drapaki, jeden mały, drugi większy. Większy jest bardzo podobny do tych z pierwszego posta, tylko nie ma półek na górze, zamiast tego jest bodajże hamak (obecnie drapak jest rozłożony, leży na strychu bo śruba pękła a nie moge takiej nigdzie znaleźć)
Drugi to zwykła budka z dwoma półkami ustawionymi w pionie. Z tym małym szczury miały styczność i były nim zachwycone. Niestety nie bardzo zdał egzamin bo z drapaka nie dało sie wejść na półke, ciury są za małe
Gdybym miała większy pokój pewnie wzięłabym ten duży do siebie Niestety sie nie zmieści mimo, że mam duuuże mieszkanie.
sachma - Pon Maj 19, 2008 11:31
Ninek, a jak to pierzecie? te pokrycia sie zdejmuje?
Ninek - Pon Maj 19, 2008 14:47
sachma napisał/a: | Ninek, a jak to pierzecie? te pokrycia sie zdejmuje? |
Niestety nie. Szczotka do ręki i tyle Później na słońce/koło grzejnika. Tylko nie można za mocno moczyć, chyba, że wcześniej ściągnie sie pokrowce i zaimpregnuje podstawe.
U mnie przy kotach i tak pokrowce trzeba zmieniać, bo zaraz podarte są, więc pranie jest sporadyczne.
TarI - Nie Maj 25, 2008 14:41
moje golaski też uwielbiaja drapaczek ja swoj kupiłam w biedronce za 30zł i sprawdza sie super wspinają sie skacza ponim jak małpki ma półke nózke i mostek.
Oli - Pon Gru 08, 2008 03:47
W sklepie animalia.pl pojawiły się drapaki dla fretek firmy Zolux http://animalia.pl/sklep....&sort=0&kat=178 . Ceny nawet nie są najgorsze.
|
|
|