O szczurach ogólnie - Jak ocenić wiek szczura?
Anonymous - Sob Kwi 05, 2008 20:01 Temat postu: Jak ocenić wiek szczura? Jak mam rozpoznac w jakim wieku jest moja szczurka. bo nie mam pojecia bo kupilem ja w sklepie zoologicznym
[ Komentarz dodany przez: AngelsDream: Sob Kwi 05, 2008 21:51 ]
Tytuł poprawiony. Angels.
Azi - Sob Kwi 05, 2008 20:30
siwulec, najlepiej ją zważ i napisz ile waży, poza tym zobacz jaką ma sierść - czy jeszcze mięciutką i delikatną, taki jakby puszek, czy już bardziej twardą. Możesz tez wkleić fotki, pomożemy
Anonymous - Nie Kwi 06, 2008 07:46
Sierści nie potrafię ocenić ale mam dużo fotek
http://www.fotosik.pl/pok...b02a6b6b78.html
http://www.fotosik.pl/pok...d35c603a14.html
http://www.fotosik.pl/pok...4a21ba612f.html
Przy okazji ocenicie drugą
Anonymous - Nie Kwi 06, 2008 07:53
Przyznam,że nie mam wprawy w ocenianiu wieku,ale obie wyglądają jak moje trzy panny,gdy kupiłam je w sklepie i właścicielka mówiła,że mają 4-5 tygodni.
A przy okazji dodam,że są śliczne te Twoje ogonki.
Layla - Nie Kwi 06, 2008 07:56
siwulec, to są malutkie dziewczynki, mają może z 5 tygodni jak pisze Bernadeta. Uważaj, bo skoro są ze sklepu, mogą być już ciężarne Rzadko zdarza się w tak młodym wieku, ale się zdarza.
Anonymous - Nie Kwi 06, 2008 07:59
napewno nie są ponieważ w sklepie trzymane były oddzielnie samce i samice. dzięki za odpowiedźi . właśnie się z nią miziam i zgrzyta ząbkami. o co chodzi?
Layla - Nie Kwi 06, 2008 08:05
siwulec, znaczy, że jest jej dobrze. Ale radzę przejrzeć forum i pisać w odpowiednich tematach, a nie wrzucać wszystkie problemy do tego tematu, który mówi o wieku
Anonymous - Nie Kwi 06, 2008 08:15
ok sorka
Anonymous - Czw Sty 08, 2009 14:16
Ja mam to samo pytanie o Bushiego Dziewczyny ocenily go na rok lub poltora bo jest bardzo duzy, jednak jak juz sie zadomowil i po kastracji wydaje mi sie ze ma on od 6 mies do roku. Siersc nie jest szczecinowata i twarda, a miekka i gladka. Poza tym zachowuje sie jak mlodzian Skacze jak szalony, ciagle biega, ucieka, na kolanach moze z 5 s usiedzi i sie wyrywa, wszystkim sie podnieca strasznie itp. Moze to miec zwiazek z wiekiem? Z reszta po mordce widac, ze jest mlodszy od Starego o wiele.
irmina85 - Sob Sty 10, 2009 16:51
też chciałam się dowiedzieć czy dobrze szacuję wiek moich dziewczyn, bo przy zakupie wyglądały na jakieś 4 tygodnie, teraz mijają kolejne 4 jak je mam u siebie, czyli wychodziłoby, że mają z 8 tygodni
Łatka waży 145g a Hella 173g, są siostrzyczkami z tego samego miotu tylko że Hella jest bardziej żarłoczna
ewela9 - Czw Lut 26, 2009 14:24 Temat postu: Prosze o pomoc w określeniu wieku szczurka Bardzo prosze o pomoc w określeniu wieku mojej Neli kupiłam ją tydzień temu w sklepie zoologicznym. Ma mięciutką sierść choć zaczyna sie jej robić ciemniejsza.
Layla - Czw Lut 26, 2009 14:27
ewela9, scaliłam z istniejącym tematem, korzystaj ze spisów treści i z wyszukiwarki.
Anonymous - Czw Lut 26, 2009 14:29
Jeśli nie zmieniła jeszcze całkowicie sierści na dorosłą, to ma około 1,5 miesiąca, max dwa.
nezu - Czw Lut 26, 2009 15:27
Jakieś 6 do 8 tygodni...
Swoją drogą.. Przepiękna (dumbo agouti blazed), tylko szkoda, że z zoologa.
Anonymous - Pią Lut 27, 2009 12:57
Ostatnio zauwazylam, ze do zoologow trafiaja coraz to ladniejsze ogonki. Kiedys mozna bylo znalezc tylko kapturki, albo ewentualnie czarne selfy, a teraz sa fuzzy dumbo i rexy tez sie trafiaja
|
|
|