Odżywianie - Produkty firm Bunny, Tima Rattima i JR Farm - temat ogólny
Mona i Kuba - Nie Sty 27, 2008 11:49 Temat postu: Produkty firm Bunny, Tima Rattima i JR Farm - temat ogólny Jakis czas temu swoja dzialalnosc na Polske rozszerzyl sklep http://www.zooplus.pl/ Maja dosyc bogata oferte produktow, ktore do tej pory na nazym rynku byly niedostepne. Juz od jakiegos czasu zastanawiamy sie nad zlozeniem zamowienia, jednak wczesniej chcielismy zapytac, czy ktos z Was mial moze juz do czynienia z upatrzonymi przez nas produktami? Moze poznamy jakies ciekawe opinie i zamowimy wiecej lub nic nie zamowmy... bo ceny takie gornopolkowe troche.
Wiec tak:
pokarmy
tutaj zastanawiamy sie chyba nad wszystkim kusi JR Farm Wellness-Food, kusi premium musli... a ten na dole Reggie Rat - wyglada troche jak Rat Crisspy - nie wydaje Wam sie
chrupiace perelki i jugurtowe dropsy bezcukrowe
A w tych przysmakach firmy Bunny po prostu opisy kusza... i w koncu brak cukru i dziwnych dodatkow, tylko natura (tak twierdza)
Bylibysmy wdzieczni za opinie
Ps. Jesli zamowienie doszloby do skutku - to mozemy jakos wspolnie sie dogadac i wyslac je razem - zawsze taniej wyniesie transport (od 150zl darmo) => glownie poznaniacy, choc jesli ktos inny ma ochote to tez zapraszamy
Nisia - Pon Sty 28, 2008 12:26
JR Farm używa moja koleżanka-szczuromaniaczka z Litwy. Bardzo chwali (ona też zboczona pod względem karmienia szczurów i byle czego nie daje).
Jeśli chcecie sami ją podpytać, to na stronie ziurkes.lt trzeba znaleźć Diabolic i zagadać
Mona i Kuba - Nie Lut 03, 2008 09:51
No dobra, zamamwiamy dzis wieczorem lub jutro... Takze ostatnia szansa na wspolne zamowienie... Nikt sie nie skusi na bezcukrowe dropsy czy wellness z krewetkami? Wybor jest naprawde spory dla wszystkich zwierzat...
Oczywiscie zdamy relacje jak sklep sie wywiazuje z obowiazkow i co najwazniejsze jak szczurciom beda smakowac nasze zakupy...
sachma - Pon Lut 04, 2008 19:03
ja dzis zamowilam... moje i mojego chlopaka stada beda sprawdzac karme a i chipsi mains maja tam tanszy
Mona i Kuba - Nie Lut 10, 2008 13:00
No to lecimy z recenzjami
W poniedzialek wieczorem zamowilismy, w piatek rano dotarla do nas paczka - wielka. Niestety bez zadnych gratisow tylko to co zamawialismy, ale kto wie, moze tak dzialaja niemieckie sklepy W kazdym razie jak najbardziej w porzadku obsluga, powiadamianie o statusie zamowienia, dostalismy nr paczki do sledzenia... Sklep OK. Ale w sumie nie o tym pisac mielismy...
Chrupiace perelki (Knusper perlen) firmy Bunny - bezcukrowy hicior Perelki wielkosci ziarna grochu, moze troszke wieksze. Na opakowaniu pisze, aby podawac 2 dziennie - podejrzewamy, ze dzewczyny zjadlyby cala paczke na raz, gdy sie do nie same dorwaly... Zawierają cukier owocowy, drożdże piwne, chmiel, soję, otręby i soki warzywne - bardzo ladnie pachna, troszeczke gorzkawo przy koncu smakuja (a jak probowalismy), ale to pewnie ta nutka chmielu. Szczurzaste Jednym slowem POLECAMY.
Bunny jogurtowe talarki - smakuje, ale bez rewelacji... Dropsy jogurtowe, ladnie pachna, twardze i troche wieksze niz te z Dako-artu. Rowniez bez cukru. Nie jest to wielka rewelacja, ale i tak szybko znika w objeciach paszczek szczurzastych.
JR Farm Wellness-Food pokarm dla szczurów - kolejna rewelacja, przez cala noc chrupaly, chrupaly i chrupay... Duza ilosc ryzu (jakby preparowanego), pachnie szalwia i innymi ziolami, duuzo krewetek (!), ogolnie brak ziarna samego w sobie - ew. dmuchane, kukurydza, groszek i rozniaste chrupki, chrupeczki raczej w naturalnych kolorach... Rowniez POLECAMY, choc drogawa ta karma...
zdj 1
zdj 2 krewetki
Tima Rattima karma dla szczurów Premium Musli - niby wyglada na zwykla karme, ale cieszy sie ogromnym uznaniem naszych ogoniastych, znikaja nawet ziarna zboz (choc oczywiscie na koncu) sporo slonecznika, troche pestek dyni, marchewka, rozne chrupki (rowniez w naturalnych kolorach), platki z ziaren zboz... teraz akuratnie nie mamy tego pod reka, ale uzupelnimy recenzje W kazdy razie dostepna w duuzych opakowaniach i zostala wyróżniona znakiem jakości towaru VdRD (?) - >>link<< (to po niemiecku a my nie teges w tym jezyku)
Takze my z zakupw zadowoleni jestesmy, tak samo jak nasze szczurzaste. Szkoda, ze te produkty nie a szerzej u nas dostepne i trzeba je az z Niemiec sciagac.
emileczka - Nie Lut 10, 2008 14:09
tez bym cos zamówiła tylko troch e duzo za przesyłkę sama nie zamówie za 150 zł (chyba?), wiec moze ktoś...
Nisia - Pon Lut 11, 2008 10:51
Może się skuszę... Ale na pewno nie na karmę z krewetkami. Alifkowi takich cudów nie wolno... Mona i Kuba napisał/a: | zostala wyróżniona znakiem jakości towaru VdRD (?) - >>link<< (to po niemiecku a my nie teges w tym jezyku) |
Zgodnie z moją mizerną znajomością niemieckiego (rozpoznaję pojedyncze słowa), to coś w stylu wyróżnienia szczuromaniaków.
sachma - Śro Lut 13, 2008 18:35
No to ja zamowilam tam JR Farm
No coz moje jedza i to dosc chetnie, Seby natomiast jedza jakby od niechcenia.
powiem tak - sklad bez rewelacji - ale nie spodziewalam sie niczego innego za 92gr/100g mi sie podoba, jest nie droga i bardzo ladnie pachnie, duzo jakis blizej nie okreslonych granulek, raczej w naturalnym kolorze, troche wrzaskliwych kolorowych koleczek, pszenica i jakies inne zboża - jesli o mnie i moje ogony chodzi to jest to swiatna podstawa karmy
helen.ch - Śro Lut 13, 2008 19:20
Nisia napisał/a: | Mona i Kuba napisał/a:
zostala wyróżniona znakiem jakości towaru VdRD (?) - >>link<< (to po niemiecku a my nie teges w tym jezyku)
Zgodnie z moją mizerną znajomością niemieckiego (rozpoznaję pojedyncze słowa), to coś w stylu wyróżnienia szczuromaniaków. |
dokładnie
VdRD - Verein der Rattenliebhaber- und Halter in Deutschland - tyle co Związek miłośników szczurów i ich właścicieli w Niemczech. http://www.vdrd.de
Mona i Kuba - Śro Lut 13, 2008 20:12
sachma, nastepnym razem sprobuj Timy Rattimy. Wyglada ciekawiej i znika praktycznie wszystko. Moze byc i karma podstawowa jaki i solidna! wyjsciowa...
Jestesmy naprawde zadowoleni z zakupow. Szczurzaste niczego z karm pakowanych nie chrupaly z taka luboscia, nawet w xtravitalu zostawiaja zielone chrupki
Łosoś - Wto Kwi 01, 2008 21:02
W naszym zoologicznym pojawił się duży wybór jedzonka JR Farm, nie było niestety dla szczurów wiec wzięłam ogólną mieszankę dla wszystkich gryzoni. 10,20zł za 1kg. Wygląda zachecająco, zobaczymy jak będzie z konsumpcją
falka - Śro Kwi 16, 2008 13:40
Dziś z JR Farm kupiłam dziewczynom taki burżujski koszyczek:
falka - Pią Maj 09, 2008 09:57
Tyle się ostało z bużujskiego koszyczka
Co dziwne dziewczyny wcale nie lubią gniecionej kukurydzy która jest w karmach, a ta jakoś znika i nawet nie znajduję resztek
Nisia - Pią Maj 09, 2008 13:00
Ja właśnie zamówiłam burżujski koszyczek. Skusiłam sie, bo cena jest zachęcająca.
Nisia - Śro Cze 25, 2008 12:05 Temat postu: JR Farm W planecie-zoo będą karmy JR Farm, ale ze względu na liczbę pozycji w ofercie - nie wszystkie. Pani Król prosi, abyśmy zajrzeli do katalogu na stronie http://exclusivezoo.pl/ i wybrali, co chcemy kupować. Ceny pani Król poda później...
Prośba, zamiast linków podawajcie nazwy karm lub numery katalogowe. Na tej stronie pod jednym linkiem jest szereg karm...
|
|
|