Leki - Roboran H.
AngelsDream - Pon Cze 04, 2007 21:26 Temat postu: Roboran H.
Cytat: | Preparat mineralno-witaminowy przeznaczony dla psów, kotów, królików, norek, nutrii, lisów i drobiu. W swoim składzie oprócz wszystkich najważniejszych witamin i minerałów zawiera biotynę (witamina H), niezbędną u zwierząt do prawidłowego rozwoju okrywy włosowej i innych tworów naskórka, a także do prawidłowej przemiany węglowodanów, białek i kwasów tłuszczowych.
Wskazania: Preparat znacznie poprawia ogólną kondycję zwierzęcia, pomaga w osiągnięciu silnej i wyrównanej grupy. Wskazane jest także podawanie Roboranu celem zagwarantowania prawidłowej pigmentacji oraz nadania połysku sierści. Zaleca się stosowanie preparatu we wszystkich przypadkach chorób skóry, przy siwieniu i wypadaniu sierści, a także po przebytych zabiegach w okresie rekonwalescencji. Dawkowanie: Dawkowanie: prewencyjnie-dawka tygodniowa / leczniczo-dawka dzienna. Psy duże 2 x 2-3 łyżeczki / 2 łyżeczki. Psy średnie, lisy 2 x 1-2 łyżeczki / 1 łyżeczka. Psy małe 2 x 0,5-1 łyżeczki / 0,5 łyżeczki. 10 królików 2 x 1-2 łyżeczki / 2-3 łyżeczki. 10 norek łyżeczka (dziennie) / 2-3 łyżeczki.
Roboran H podaje się wymieszany z pokarmem lub mlekiem. Przy długofalowym podawaniu preparatu może dojść do zmniejszonej ochoty czy wręcz niechęci do przyjmowania Roboranu H. Wtedy należy preparat odstawić, a po tygodniowej przerwie zwierzęta znów chętnie go konsumują. |
Roboran H podawaliśmy Cidowi - bardzo pomógł. Resztka, która została wzmocniła sierść Todda i znacząco [pozytywnie] wpłynęła na stan jego zębów, bo jak przyjechał, to miał przezroczyste.
Dawkowanie szczurze: 2 szczypty co dwa dni na jednego szczurka [średniego]
Anonymous - Pon Cze 04, 2007 21:32
AngelsDream, to jest taki żółtawy proszek? Dość smaczny?
AngelsDream - Pon Cze 04, 2007 21:33
Viss, ano. Taki w kolorze Kukriego na grzbiecie. Szczurki go lubią.
helen.ch - Pon Cze 04, 2007 21:38
AngelsDream napisał/a: | Szczurki go lubią |
to dobrze, bo kiedys dawałam Kropce krople VitaWet, te to są paskudne.
Zamówiłam, będziemy podawać.
Nisia - Wto Cze 05, 2007 07:41
Viss napisał/a: | żółtawy proszek |
Żółtawy? Ja bym nazwała jasno szary.
Anonymous - Wto Cze 05, 2007 08:00
ja swoim ogonom nie podawałam akurat Roboranu, ale bywało, że lądowały w ich miseczkach inne prio-kocie preparaty witaminowe.
i zawsze pomagały więc ogólnie można przyjąć, że suplementy dla większych kudłaczy w odpowiednich dawkach wsponagają również te mniejsze.
zasadzkas - Śro Sie 01, 2007 22:23
Dziś odebrałam od wetki, bo zamówiła dla nas w hurtowni.
Chciałam wspomóc, zwłaszcza Rysia, co ma powikłania po kastracji.
I dziewczyny młode, łatwo kichają. Zobaczymy.
[ Dodano: Pią Sie 03, 2007 23:14 ]
Chciałam dopytać: podawaliście z wodą? Bo szybko się wytrąca. Zastanawiam się, czy nie podawać z gęstszymi jogurtami. Doradźcie, pani adminalicjo
Anonymous - Wto Lut 10, 2009 11:03
A mozna to kupic w zoologu np?
Layla - Wto Lut 10, 2009 11:03
tamiska, mi się wydaje, że tylko u weta. Ale starcza na wieki i jest tanie
babyduck - Wto Lut 10, 2009 11:08
tamiska, można zamówić w sklepie internetowym. Są tam też inne leki/preparaty dostępne u wetów bez recepty, np. scanomune.
Anonymous - Wto Lut 10, 2009 11:10
przeczytalam, ze to na choroby skory itd. Chlopaki siersc maja ladna, ale Rudzielec sie czochra.. Ogladali go u weta milion razy w tym ja drugi milion i zero pasozytow, ladna skora, brak objawow grzybicy, swierzbu itd...
babyduck powiem Ci, ze bardziej chyba sie oplaca przejechac do weta i u niego kupic, bo doliczajac koszt wysylki to duze kwoty wychodza, a u weta z a scano zaplace 6 zl nie wiem czy roboran maja, ale nastepnym razem sie spytam...
Anonymous - Wto Lut 10, 2009 11:13
tamiska, to spróbuj, nie zaszkodzi mu to, a może cos da. Tylko nie wiem jak przy profilaktyce to podawać...
Anonymous - Wto Lut 10, 2009 11:17
Viss napisał/a: | tamiska, to spróbuj, nie zaszkodzi mu to, a może cos da. Tylko nie wiem jak przy profilaktyce to podawać... |
Co drugi dzien?
Jego dwoch wetow ogladalo i oboje stwierdzili, ze nic tam nie ma... Moze to jakies natrectwo? Glupol ma dlugie pazury bardzo (nie jestem w stanie mu ich obciac) i ostre jak nie wiem (Cale rece mam podrapane), wiec boje sie zeby sobie ran nie porobil... Najgorzej na plecach i pycholku.. Ale ogladalam i nic tam nie ma... A jak go sie tam drapie to noga robi jak pies
babyduck - Wto Lut 10, 2009 11:23
tamiska, pewnie tak. Ale pytałaś, więc wkleiłam.
zasadzkas - Wto Lut 10, 2009 11:54
tamiska, podaj adres to Ci wyślę. Został mi gdzieś zupełnie niepotrzebny a jeszcze sprawny.
|
|
|