Odżywianie - Produkty wspomagające ścieranie zębów
Anonymous - Śro Maj 09, 2007 14:01 Temat postu: Produkty wspomagające ścieranie zębów A więc kupiłam szczurom takie coś. Nazywa toto się: Batonik ścierający dla gryzoni a firma która to wyprodukowała to: Zoo-Raj Kaprykowscy-Poznań. Składu nigdzie nie widzę.
co o tym sądzicie?
znacie skład tego? zastanawiam się właściwie co to jest...
szczury wzięły to, nosiły chwilę po klatce, a potem nadgryzły i zostawiły...
Anonymous - Śro Maj 09, 2007 14:08
Ja szczerze powiedziawszy nie dalabym tego szczurom. Do scierania zebow wole dac galazki z drzew. Nie lubie takich sztucznie barwionych rzeczy.
Anonymous - Śro Maj 09, 2007 17:17
no właśnie, sęk w tym że nie wiem jaki jest tego skład - wie ktoś może z czego robione są te batony?
Elbereth - Śro Maj 09, 2007 22:56
nev! napisał/a: | A więc kupiłam szczurom takie coś. |
nev! napisał/a: | znacie skład tego? zastanawiam się właściwie co to jest... |
Jak na pudełku nie ma, to źle... Producent nie chce, żeby kupujący znali całą prawdę...
Jak dla mnie na zdjęciu to niezbyt wygląda, jakieś posklejane chrupki/granulat/nie wiadomo co.
Anonymous - Śro Maj 09, 2007 23:27
jakby śruta jakaś czy coś. próbowałam - to jakby drewno jest. podejrzewam że to sprasowane brykiety są... ale w formie granulatu?
Elbereth - Pią Maj 11, 2007 14:11
czyli pewnie kolejna metoda jak wyłudzić pieniądze od szczurniętych...
Lepiej dać szczurom jakąś gałązkę, przynajmniej wiadomo co to jest i za darmo .
H. - Pią Maj 11, 2007 15:49
nev! napisał/a: | to jakby drewno jest. | nev!, trudno sie dziwic, ze to drewno w koncu to 'batonik scierajacy' no nie
ale macie racje z ta galazka
Maniak - Pią Maj 11, 2007 18:01
ja preferuje gałązke lub po prostu wapienko...nigdy nic nie wiadomo...
Tygrys - Pią Maj 11, 2007 21:32
ja mam specjalne gałązki z zoologa. jakoś mi się ten batonik nie widzi. takie niwiadomoco.
H. - Sob Maj 12, 2007 08:15
tygrys1985 napisał/a: | gałązki z zoologa | ?:)
Lynn - Sob Maj 12, 2007 11:06
Watpię, by takie posklejane w kupki churupki (sie zrymowało ) miały ścierać szczurom zęby, wg mnie to kolejny 'sklepowy kit', aby tylko ludzi na kase naciągnąć, nie lepiej dać swoim pupilom jakąś zwykłą gałązkę ?
Elbereth - Sob Maj 12, 2007 12:46
Hally napisał/a: | tygrys1985 napisał/a:
gałązki z zoologa
?:) |
Herbal Pets chyba sprzedają jakieś gałązki.
Lynn napisał/a: | Watpię, by takie posklejane w kupki churupki (sie zrymowało ) miały ścierać szczurom zęby |
Może i by ścierały, ale najpierw szczur musi to wziąć do paszczy. A z tym to już nie wiadomo jak jest... Mogą to potraktować jako nowy dodatek do ściółki (u mnie tak było z suszonymi szparagami).
BTW papier ścierny też ściera ząbki, ale nikt tego szczurom nie daje...
wanna - Nie Maj 13, 2007 19:04
Gaudi i tak najbardziej do ścierania zębów pasują moje ołówki tylko czyha, żeby takiego dopaść, co tam jakaś kolba, czy ciasteczka ścierające
Anonymous - Nie Maj 13, 2007 19:09
te gałązki co Herbal Pets sprzedają, służą moim szczurom do wyrzucania ich z klatki na czas. Ogólnir moje szczury tej marki jakoś nie trawią i chyba pozostaje mi wybtać się na świeże gałązki do czystego ekologicznie lasu...
Tygrys - Nie Maj 13, 2007 20:30
mam gałązki nie z Herbala tylko z Dako-Arta. gryzą je, nie wyrzucają
|
|
|