To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Savic Klatka dla gryzoni Zeno 2

Tarpatka - Pon Mar 07, 2016 19:22
Temat postu: Savic Klatka dla gryzoni Zeno 2
Co sądzicie o tej klatce? Tutaj piszcie opinie. Zastanawiam się czy ją kupić, ma ją ktoś z was?
Rusałka - Pon Mar 07, 2016 19:53

Savic Zeno 2; estetyczna, solidna, odpowiednia dla trzech (dopuszczalnie czterech) samców, bardzo ładna klatka.

Do klatki dołączona jest plastikowa półka w różowym kolorze, zielony hamaczek (którego osobiście nie zamontowałam), pojemne poidełko i miseczka ze stali szlachetnej.
Kuweta wykonana z bardzo dobrej jakości, grubego tworzywa. Inteligentne zamknięcie drzwiczek, jak najbardziej na plus. Wieszanie hamaków, z braku drzwiczek od góry,
nie jest ułatwione, ale w moim przypadku nie ma to większego znaczenia. Świetnie radzę sobie bez dodatkowych udogodnień.

Miałam problem z montażem ale sądzę że to kwestia osobista i moja niezdarność :wink:

CzerwonaAnulka - Pon Mar 07, 2016 23:38

Ja mam Savic i duży problem z jej urządzeniem bo jest prostokątna raczej niż kwadratowa. Ale ogólnie widać że klatka jest zrobiona porządnie.
Rusałka - Pon Mar 07, 2016 23:52

CzerwonaAnulka, nie sądzę żeby jej kształt uniemożliwiał zagospodarowanie przestrzeni tak, aby ogoniaste czuły się w niej bardzo dobrze :wink:
Zawsze możesz poszukać w sieci dóbr internetowych i zainspirować się umeblowaniem klatki innych osób.

Tutaj dziewczyna bardzo fajnie umeblowała Savic Zeno 2; >>Klik<<

Ogoniasta - Pon Mar 07, 2016 23:56

Bardzo solidna klatka. Pręty malowane, sztywne - nic się nie wygina. Porządna kuweta, z mocnego i grubego plastiku. Do tego jest bardzo ładna i estetyczna. :)

Wg mnie składanie i rozkładanie jest banalnie proste i szybciutkie. :P
Nie ma drzwiczek w "suficie" ( choć dla mnie to żaden minus ), ale dość łatwo odpina się całą górę i spokojnie można to robić np przy urządzaniu klatki.

CzerwonaAnulka napisał/a:
bo jest prostokątna raczej niż kwadratowa

Tak jak większość klatek :mrgreen:

Tarpatka - Wto Mar 08, 2016 14:37

Wrzucicie zdjęcia waszych urządzonych klatencji? ;)
Rusałka - Wto Mar 08, 2016 14:55

Tarpatka, obecnie nie mam się czym chwalić, ale jak tylko będę mieć cudowne mebelki z flamingami od Kareny, to się nie omieszkam :serducho:
Ogoniasta - Wto Mar 08, 2016 15:17

Moja Zeno 2 jest obecnie tzw klatką wyjazdową. Teraz stoi u rodziców i czeka na odwiedziny wnucząt. ;P
W tej chwili moje dziewczyny mieszkają w Savic Zeno 3 Emipre. :-)

Tarpatka - Sob Mar 12, 2016 17:41

Jakiej wielkości kuweta będzie dobra taka narożna, do Savic Zeno 2? Polecicie?
mmarcioszka - Wto Mar 15, 2016 00:53

Tarpatka, możesz przeczytać recenzję ten klatki TU.

Kuwetą musisz dobrać sama do potrzeb Twoich szczurów. Jednym wystarczy mała narożna inne wolą większą, np. zajmującą pół kuwety klatki.