Grupowe zamówienia z e-sklepów - [Warszawa] - karma z vivari
Nikky - Pią Kwi 12, 2013 11:27 Temat postu: [Warszawa] - karma z vivari "Wydaje się, że najodpowiedniejsza dla Pani szczurów byłaby pasza bytowa, nr kat. 1534-000, pakowana w worki 10kg. Ma ona postać granuli 10mm długości . Cena 1 kg wynosi 5,80 zł netto + 8% VAT. Ta cena zawiera koszt transportu przy założeniu, że będzie sprowadzana przy okazji transportu zbiorowego /najbliższy przewidujemy na połowę maja/. "
http://www.vivari.waw.pl
Oferują nie tylko karmy, ale także ściółki, przysmaki - niestety to wszystko w wielkich worach.
Dlatego do maja mamy szansę zdecydować się na które rzeczy mamy ochotę i podłączyć się do zamówienia - tańsze koszta wysyłki.
Napisałam już meila z prośbą o skład karmy, mogę poprosić też o składy smakołyków
Cegriiz - Pią Kwi 12, 2013 11:30
Nikky, skłąd smakołyków też bym prosiła.
Mają fajne ściółki!
Nikky - Pią Kwi 12, 2013 11:31
Ta kukurydziana mnie kusi
AngelsDream - Pią Kwi 12, 2013 11:33
Nikky, też do nich napisałam.
Interesowałaby mnie albo bytowa, albo bytowa o zredukowanej zawartości kalorii.
A ściółek, zabawek i smakołyków mają mnóstwo!
Pyl - Pią Kwi 12, 2013 11:35
AngelsDream, jak będziesz brała zredukowaną to ja też się piszę na 1 kg. Ale najpierw sprawdźcie skład.
AngelsDream - Pią Kwi 12, 2013 11:37
Pyl, czekam na skład, inaczej sobie nie wyobrażam.
Inna sprawa, że oczy mi się świecą do wyposażenia, dodatków i tylko nie wiem, gdzie miałabym to trzymać.
Pyl - Pią Kwi 12, 2013 11:38
AngelsDream, w piwnicy. Dla dzików
AngelsDream - Pią Kwi 12, 2013 11:45
Pyl, pędzę, lecę. Zaczynam od przedwczoraj.
Nie powiem, oferta wygląda naprawdę ciekawie, labofeedu też się początkowo obawiałam, a okazuje się, że to całkiem fajna karm codzienna, więc i tu może się kryć potencjał warty sprawdzenia.
Niamey - Pią Kwi 12, 2013 11:45
Jest ściółka papierowa!
Nikky - Pią Kwi 12, 2013 11:46
Nawet chyba w razie co warto zamówić samą ściółkę, jeśli koszt nie będzie wygórowany
AngelsDream - Pią Kwi 12, 2013 11:48
Nikky, tak, też przeglądałam ściółki i trochę przejrzałam zabawki.
Myślę, że moje stado nie grymasiłoby i tak, bo one po prostu już są nauczone, że grymaszenie nic nie daje, chyba że karma byłaby jakaś okrutnie niesmaczna lub powodowała sensacje (w co wątpię).
Karena - Pią Kwi 12, 2013 11:50
Off-Topic: | Jakby ktoś dorwał cennik do akcesoriów to ja chętnie bym coś wzięła A nawet kilka cosiów. |
Niamey - Pią Kwi 12, 2013 11:56
Cytat: | Gryzonie laboratoryjne są rutynowo żywione ad libitum, tzn., że pasza jest dostępna przez cały czas w nieograniczonych ilościach. Praktyka żywienia ad libitum została szeroko skrytykowana. Dotyczy to dużej częstotliwości występowania zachorowań i niskiej przeżywalności związanej z żywieniem ad libitum. Stwierdzono również wysoką indywidualną zmienność wyników badań. Żywieniowa restrykcja, tzn. ograniczenie pobrania kalorii, zostało zaproponowane w celu rozwiązania wielu z tych problemów. Ograniczenie żywieniowe zmniejsza zachorowalność i śmiertelność, |
Myślę, że warto to dorzucić do wątku Pyl o otyłości
Pyl - Pią Kwi 12, 2013 11:59
Niamey, wrzucaj! To od nich? Dodaj link.
AngelsDream - Pią Kwi 12, 2013 12:02
Pyl napisał/a: | To od nich? Dodaj link. |
Koniecznie, ja tego cytatu nie wyszukałam na stronie.
|
|
|