Planowane mioty - Planowany miot A2 of Anahata
Nakasha - Pią Sie 17, 2012 13:42 Temat postu: Planowany miot A2 of Anahata Planowany miot "A2":
QBIBUŚ SunRat's + YETTA Beris
Miot będzie mieć miejsce w Białymstoku, maluszki przywiozę do Warszawy, transport do innych miast za pośrednictwem dobrych dusz, a w ostateczności konduktorki, również jest możliwy.
Nie przyjmuję już rezerwacji na samiczki!
Yetta:
dumbo, standard, burmese, irish
ur. 07.03.2012
Yetta przyjechała do mnie z Czech. To spokojna i uległa dziewczynka, doskonale dogaduje się z innymi szczurami. Ludzie są fajni, ale panna nie ma czasu na siedzenie na rękach - zdecydowanie woli biegać i zwiedzać okolice. Przytrzymana wyrywa się, ale nie piszczy.
Qbibuś:
dumbo, teddy rex, russian blue, self
ur. 23.02.2011
Zdjęcia autorstwa Pyl.
Zdjęcia autorstwa Pasiastego.
Cyt. za Pyl: Maleńki (tak, tak, ciągle zagłodzony… ) susłaczek i miziak, niebieska pchełka, której quag wyczarowała dumbo uszka a Henioki super charakterek
Szczur super rozważny i stabilny emocjonalnie - z jednej strony nad wiek poważny i stateczny, często rozjemca wojujących, z drugiej strony towarzysz zabaw dla Gruszka i Szmerka.
Cecha rozpoznawcza: Najpiękniejsze futro świata
Qbuś jest bardzo grzecznym chłopcem, ciśnie się na ręce, żeby ukochać człowieka. W stadzie zazwyczaj jest rozjemcą lokalnych kłótni.
Futerko ma mięciusie i gęste, tylko miziać i miziać. No i nochal zanurzać w tym futrze
Dziękujemy hodowli SunRat's za zgodę na krycie Qbibusiem!
Info o zdrowiu: Linia Pavati, babci miotu, nie jest w Czechach rozmnażana, pojawiły się w niej problemy z nerkami. Jednak w polskiej odnodze takich problemów nie ma, a macierzysta hodowla wyraziła zgodę na rozmnażanie Pavati i jej dzieci. Yetta pochodzi z fajnej, długo prowadzonej linii, która podobno cieszy się dobrym zdrowiem.
Krycie odbędzie się pod koniec sierpnia.
Rodowód miotu:
http://anahata_rattery.eu...20miot%20A2.htm
Mamy w rodowodzie przodków z Czech, Rosji, USA, UK, w dalszych z Finlandii i Szwecji.
Spodziewamy się:
uszy: dumbo
sierść: teddy rex, velveteen, rex, standard
kolory: burmese, russian blue, russian blue burmese, siamese/himalayan, black, szanse na sable burmese, BES i BEH
znaczenia: self, berkshire, irish
Zapraszam do zapisów.
CV można pobrać stąd: http://chomikuj.pl/nakasha_kratakau/Anahata wysyłamy je na adres hodowli: anahata_rattery@interia.eu
Proszę też zapoznać się z warunkami rezerwacji: http://anahata_rattery.eu.interii.pl/warunki.html
Obowiązuje podpisanie umowy kupna - sprzedaży. Jeśli ktoś nie zastosuje się do postanowień, szczególnie w kwestii sekcji zwłok czy histopatologii, to obiecuję, że najpierw zaciukam, a potem wpiszę do niepolecanych domków. W razie konieczności przeprowadzenia w/w badań i jakichkolwiek wątpliwości (czy to natury emocjonalnej, czy finansowej), proszę o kontakt, wspólnie ustalimy najlepsze rozwiązanie.
Maluszki dostaną rodowody.
Pierwszeństwo mają osoby, które nie załapały się na maluszka w miocie F.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy. Członkowie SHSR również mają pierwszeństwo.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce otwierają oczka i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
Inne warunki rezerwacji i zasady są opisane na stronie - proszę zapoznać się z zakładką "warunki rezerwacji". W razie wątpliwości można śmiało pytać.
Samiczki:
ja
S. Litwin - 2
Ogoniasta
MalaBoo
unicorn
anaa
Samce:
Pyl (?)
Neverestin - 1/2
Lavi
Aneta B. (do kastracji)
Lowenstein - 2
Marta S. - 2
quagmire - Pią Sie 17, 2012 14:14
Mój wnuk tatusiem - wzruszyłam się okrutnie
mmarcioszka - Pią Sie 17, 2012 15:19
burmki
aneczka1-13 - Pią Sie 17, 2012 16:50
Qbibuś jaki on jest ślicznie pokręcony . Ciekawe czy maluchy odziedziczą to po nim.
Vaco - Pią Sie 17, 2012 17:01
Nakasha napisał/a: | russian blue burmese |
Lavi - Pią Sie 17, 2012 17:02
Cudne maluchy się zapowiadają
MalaBoo - Pią Sie 17, 2012 23:59
Już się doczekać nie mogę
Oli - Sob Sie 18, 2012 06:19
i to wczoraj, kiedy pożegnałam swojego buremka...
maluszki będą na pewno piękne
unicorn - Sob Sie 18, 2012 09:01
Qbibuś jest niesamowity. Też się nie mogę doczekać.
pszczoła - Sob Sie 18, 2012 09:54
unicorn napisał/a: | Qbibuś jest niesamowity. |
mogę potwierdzić, jako że znam tego Pana osobiście i przed chwilą miałam okazję go wygłaskać. Ma przepiękne futerko i stonowany charakter, nic tylko kochać
Neverestin - Sob Sie 18, 2012 20:29
Asgard AR
Piękne futerko tatusia
Liriel - Sob Sie 18, 2012 23:22
Qbibuś ma rzeczywiście najpiękniejsze futro świata PAN OWIEC!
anaa - Nie Sie 19, 2012 20:26
jaka piękna parka
będą śliczne maluszki, aż ślinka cieknie
Neverestin - Pon Sie 20, 2012 13:30
Kiedy można się spodziewać krycia?
Nakasha - Pon Sie 20, 2012 13:34
Pod koniec sierpnia.
Yetta będzie u Pyl w piątek późnym wieczorem.
|
|
|