Mioty adoptowane - Dzieci Stefana
Martini - Sob Cze 09, 2012 12:23 Temat postu: Dzieci Stefana Wątek, w którym będziemy śledzić losy potomstwa Stefana i Dziabągi - dwóch miotów (więcej nie będzie!!!): Dziabążątek i Stefanek. //edit: Po namyśle również Jadziątek, jako że to również dzieci Stefana, więc i tu miejsce im się należy. Wkrótce powiadomię opiekunów, dopiszę do listy i coś się zacznie dziać.
Dziabążątka: 15.03.2012, dzieci Stefana i Dziabągi
Kędziorek
Sake u Kasi89
Torpedka u Miss Kludiik
ten sam zestaw genow, czyli Stefanki: 05.05. 2012
Felicja i Helenka u Stefanii
Ville u Taivas
Albinek u Motylove
Happy i Lucky u Misshy dobrze odmieniłam?
Czarno - biały Stefanek, którego imienia nie znamy, pojechał do znajomego Miss Kludiik
Dzieci Stefana i Usagi, czyliJadziątka: 09.04.2012
Artunia u Hanami
Jadźka u Miki
Miśka u Olewki z Orgów
niewyadoptowany Jadziątek
imię jeszcze nieznane
To na razie podstawowe dane, resztę (opiekunów i linki do wątków) pouzupełniam, a teraz idę się zająć swoimi szczurami:)
quagmire - Sob Cze 09, 2012 12:28
U, a nie było ich więcej? Tzn. z jakąś inną panną jeszcze, bom pogubiona.
Martini - Sob Cze 09, 2012 12:50
quag, no oczywiście, że były - Jadziątka. Ale one mają inną mamusię, inny zestaw genów i swój wątek. Ogólnie trafiło do nas piętnaścioro dzieci Stefana, kilka dziewczynek sobie zostawił poprzedni opiekun, kilka trafiło do znajomych Cegriiz. Tak więc u mnie w archiwum X jest piętnastka, a z piętnastki wydzieliłam Dzieci Stefana i Dziabągi.
Cegriiz - Nie Cze 10, 2012 22:19
A dokładniej z trzech- 2 poszły dalej, a jedna została u mnie
Stefania - Wto Cze 12, 2012 18:31
puk puk czy nasze czarnulki "pipulinki" mogą mieć kącik w tym wątku? bo to też córki Stefana, tylko nie wiemy z którą żoną ;D
Cegriiz - Wto Cze 12, 2012 18:33
Dziewczyneczki są od Dziabongi
Dla wyjaśnienia: Dziabonga miała dwa mioty, i wszystkie maluchy miały mniejsze lub większe znaczenia tylko na brzuchu i uszy dumbo, a od Księżniczki (teraz nie pamiętam jak się nazwa... coś chyba na U) były kapturkami ze standardowymi uszami.
Stefania - Wto Cze 12, 2012 18:47
Stefcia jest nieforumowym ogonkiem;) to już stateczna starsza babcia;) a od Dziabągi są Helenka i Felicja dwie wariatki;* z pięknymi uszkami i cudnymi łatkami na brzuszku
Cegriiz - Wto Cze 12, 2012 18:53
Stefania, tak, później doczytałam w wątku o adopcji Stefaniątek
Ale dobrze się imiona zgrały
Poza tym sama w rękach miałam Helcię i Felcię, i je zabierałam od własciciela
Z ich siostrą mniejszy lub większy kontakt też mam
No i wspomnę, ze starsza siostrzyczka jedna jest u mnie a druga u mojego TŻa
taivas - Wto Cze 12, 2012 18:59
Stefan to chyba należy do innej kultury, tej, w której należy mieć jak największą ilość żon i płodzić dzieci non stop.
Ma teraz potomostwo rozsiane po całej Polsce, może być dumny. ;D Jedno z nich trafi do naszego domu już niedługo.
Stefania - Wto Cze 12, 2012 19:09
może Stefan jest zwolennikiem kultury arabskiej;) biedny marzył o haremie a tu go pozbawili męskości;/
powracając do dziewczynek to Helcia, która tak uroczo wyleniała tuż przed adopcją, teraz ma prześliczną czarną jak smoła sierść )) jest spokojniejsza od swojej siostry, ale bez wątpienia obydwie to niesamowite torpedy;D
od dziś mieszkają ze Stefcią - połączyliśmy dwie klatki,żeby miały pole do popisu i biegania. Na razie jest spokój, bez większych spięć, Stefcia delikatnie ustawia maluchy, pokazuje kto tu rządzi i nie daje sobie wejść na głowę;) jest mądrym szczurkiem i jestem z niej dumna.
dziewczątka mają odmienne gusty kulinarne - Hela ma bardziej szlachetne podniebienie, bo nie wszystko zje, ma swoje wybrane smakołyki, za to Felcia nadrabia za siostrę i wsunie wszystko
Helcia - Wto Cze 12, 2012 19:33
Stefania napisał/a: | Helcia, która tak uroczo wyleniała |
wcale nie wyleniałam
Stefania - Wto Cze 12, 2012 19:41
ale masz teraz śliczną sierść - widzę na zdjęciu ;DDD
<żart> szlachetny nick
witaj Helenko
Cegriiz - Wto Cze 12, 2012 19:41
Helcia napisał/a: | Stefania napisał/a:
Helcia, która tak uroczo wyleniała
wcale nie wyleniałam |
Padłam
Helcia - Wto Cze 12, 2012 19:42
Off-Topic: | Stefania, na awatarze akurat jest szczur imieniem Helcia - moja pierwsza szczurzynka |
Kasia_89 - Wto Cze 12, 2012 19:46
To też się tu dopiszę
Sake też jest synkiem Stefanka <3
|
|
|