Mioty adoptowane - [Miot] Odwężowe ogonki już w nowych domkach
czartoria - Nie Kwi 01, 2012 12:48 Temat postu: [Miot] Odwężowe ogonki już w nowych domkach Chłopaczki są z tego wątku: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11840
Mają około miesiąca (tzn. już tydzień temu miały tyle mieć), są mali. Ich mamusie to dwie młode laski, pewnie dlatego też dzieciaczki są takie drobne. Od tygodnia są u mnie i espady na dt. Fajne, ruchliwe kijanki z nich. Poznały się z naszymi dorosłymi samcami i było ok, ale bałabym się oddać ich do samców, którym zdarza się wykazywać agresję wobec swojego stada, właśnie ze względu na to że są tacy mali. Najfajniej jakby ktoś chciał 3 chłopaczków (wiadomo ), ale mogą iść oddzielnie. Na razie wrzucam fotki trzech maluchów, bo czwarty (Borsuczek) prawdopodobnie u nas zostanie (a miało się skończyć na 5 stałych ogonach....).
Maleństwo - najmniejszy z całej czwórki, wiercipiętek, prawdopodobnie będzie czarno-biały (15.04.2012 wyjeżdża do adrihnn)
Szaliczek - imię robocze wzięło się z białego paska na karku, na razie nie wiemy czy zhuszczeje czy będzie czarno (ciemnoszaro) -biały - rezerwacja - ds u Chyny
Szaraczek - ładniutki pan, który kilka dni temu zrobił się huski, na karczku pozostała jeszcze narzutka w kolorze agouti, ale pewnie z czasem będzie cały husky; jest największy z towarzystwa, podejrzewamy, że od innej mamy niż pozostała trójka (jako że maluchy dwóch mam były wymieszane i wychowywały się razem rezerwacja - ds u Chyny
Chynaa - Nie Kwi 01, 2012 17:15
Szaraczek i Szaliczek.
Pozostaje kwestia transportu...
espada - Nie Kwi 01, 2012 17:46
pozostaje znaleźć jakiś transport, mamy nadzieję, że na święta ktoś będzie się wybierał do Wrocławia
marchewusia - Nie Kwi 01, 2012 18:16
Maleństwo
espada - Nie Kwi 01, 2012 18:17
marchewusia, może to przeznaczenie...
marchewusia - Nie Kwi 01, 2012 18:20
Zanim przeczytałam notatkę, spojrzałam jaki cudowny ogonek, po czym patrzę, że te maleństwo to te maleństwo śliczny jest. Oby dostał kochający dom.
valhalla - Nie Kwi 01, 2012 18:40
Chłopcy są przecudni, zachęcam wszystkich do brania
Są mali jak myszki a sprytni jak niejeden dorosły szczurek
marchewusia - Nie Kwi 01, 2012 18:42
i pewno nocami cholernie aktywni <3 kocham to, jak wstaję o 5 do szkoły, a młode szaleńce wariują od 24 do 5, kiedy ja wychodzę o 6 na autobus, one idą smacznie spać, a ja nie śpię przez całą noc uroki małych psotników
espada - Nie Kwi 01, 2012 18:46
u nas wszystkie klatki "podskakują" kiedy idziemy spać, a potem jakąś godzinę przed budzikiem ale na szczęście istnieje taki wynalazek jak drzwi
marchewusia - Nie Kwi 01, 2012 18:53
ja śpię w jednym pokoju z nimi <3
Chynaa - Pon Kwi 02, 2012 09:36
espada napisał/a: | u nas wszystkie klatki "podskakują" kiedy idziemy spać, a potem jakąś godzinę przed budzikiem ale na szczęście istnieje taki wynalazek jak drzwi |
Jeżeli ankieta wypadłą pozytywnie (że tak to ujmę) to czekać na transport.
Faktycznie, w okolicach Świąt ludzie się przemieszczają - do rodzin etc.
Może akurat?
Swego czasu chciałam pomóc dziewczynie, której dom - dosłownie - się zawalił. Ale mieszka w mieścinie. Nie było jak stamtąd dojechać, szukałam transportu, odezwał się w końcu pewien człowiek ale intuicja krzyczała: nie!
Ubrania, ręczniki... zostały u nas.
Dwa ręczniki już dla Opaków.
Na szczęście już jest dobrze. Nie rewelacyjnie ale dobrze.
Z Wawy do Wrocka na pewno ktoś będzie jechał. Jechał, przejeżdżał...
czartoria - Pon Kwi 02, 2012 10:52
Ogłaszam że domku szuka już tylko Maleństwo
marchewusia - Pon Kwi 02, 2012 12:14
Boże....
espada - Pon Kwi 02, 2012 14:08
czartoria napisał/a: | Ogłaszam że domku szuka już tylko Maleństwo |
podpisuję się pod tym
czartoria - Pon Kwi 02, 2012 17:37
To jeszcze poreklamujemy trochę Maleństwo (marchewusia pooglądaj sobie )
widać, że Szaraczek jest wyraźnie większy od reszty
Szaraczek śpi:
|
|
|