To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Pytania, porady i dyskusje - Cena sekcji zwłok gryzonia - Wrocław

Yenna - Nie Sty 01, 2012 13:16
Temat postu: Cena sekcji zwłok gryzonia - Wrocław
Witam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)
Wracając do zapytania: oddałam ciałko scurka na sekcję do doktora Piaseckiego w "Zwierzyńcu" na ulicy Głogowskiej we Wrocławiu. Zdziwiła mnie cena - policzono sobie 108 złotych. Wcześniej czytałam, że to wydatek rzędu pięciu dyszek, stąd zaskoczenie.
Chciałabym prosić właścicieli zwierzątek z Wrocławia o podzielenie się informacjami o cenach u innych wetów. Dlaczego policzono mnie tak drogo?
Dziękuję i pozdrawiam.

Licho - Nie Sty 01, 2012 13:21

Yenna, a robione były jakieś dodatkowe badania histopatologiczne?
Azi - Nie Sty 01, 2012 13:23

Yenna, abstrahując od tego, ze Zwierzyniec nie nalezy do najtańszych klinik, to własnie pytanie - czy to była sama sekcja, czy dodatkowe badania jeszcze.

Ja zazwyczaj płace około 50zł.

Yenna - Nie Sty 01, 2012 13:26

Właśnie jeszcze nie wiem, wyniki dopiero jutro.
Oddałam szczurka na sekcję, nie byłam w stanie myśleć, a tym bardziej dowiadywać się, czy zrobią jakieś dodatkowe badania, czy nie...
Dałam im ciałko i powiedziałam, że chcę sekcję... Tyle...

Licho - Nie Sty 01, 2012 13:31

Yenna, zawsze możesz poprosić rachunek. Tam powinno być wyszczególnione co i za ile.
Yenna - Nie Sty 01, 2012 13:38

Właśnie to jest to, że u weta zazwyczaj dostaje się rachunek "usługa weterynaryjna" i cena. Przynajmniej w Zwierzyńcu.
Wiem, że tam najtaniej nie jest, ale mamy zaufanie do osób tam pracujących, a zwierzaki ich lubią i bez stresu jadą na wizytę, bo zawsze dostaną porcję miziaków, a i smakołyk jakiś się znajdzie...

emileczka - Nie Sty 01, 2012 14:33

Yenna, tak sobie pomyślałam, że może też policzyli za utylizację zwłok
Yenna - Nie Sty 01, 2012 14:36

Możliwe... zapytam jutro na miejscu.
Bel - Nie Sty 01, 2012 15:09

Cytat:
Yenna, tak sobie pomyślałam, że może też policzyli za utylizację zwłok
Emilka wiesz ile kosztuje utylizacja zwłok? mniej więcej 8zł za kg ;) więc ceny takie jak w niektórych lecznicach to po prostu zdzierstwo i kosmos ;)
Martuha - Nie Sty 01, 2012 15:32

Dokładnie utylizacja nie jest droga,nie wiem za co sobie tyle policzyli,ale tanio nie jest :/
Biała - Nie Sty 01, 2012 16:30

Yenna, ja sekcji w zwierzyńcu nie robiłam, ale wiem, że cena wraz z histo to właśnie taki koszt.

Off-Topic:
Co do cen Zwierzyńca "droga" jest tylko pierwsza wizyta za którą dodatkowo płaci się 30 zł , kolejne są dużo tańsze i cenny uważam całkiem przystępne i porównywalne bardzo.

Bel - Nie Sty 01, 2012 16:55

Biała, poprawka- histopatologia jest droga bo to robi lab a nie wet. Sekcja ogólna nie powinna być droższa niż max 50zł chyba, że wymaga sekcji głowy do której wymagane są inne narzędzia (piłka) ;)
Biała - Nie Sty 01, 2012 17:16

Bel, rozumiem :) ale przecież próbki do laba idą przez weta... więc to on sumuje koszta dla nas...
Yenna - Nie Sty 01, 2012 17:20

Nie wiem, ale o 10.00 powiedziano nam, że MOŻE doktor uwinie się z sekcją do 12.00 (tak mieli dyżur). Więc nie ma możliwości wysyłania żadnych próbek do laboratorium, o co zresztą wcale nie prosiłam...
susurrement - Nie Sty 01, 2012 17:22

Yenna, może dlatego, że dziś święto?
niemniej to w lecznicy powinnaś zapytać, a nie na forum :roll: