O szczurach ogólnie - Stipled i inne nowe lub rzadkie odmiany
babyduck - Pon Wrz 22, 2008 22:40 Temat postu: Znaczenie opossum, dalmatian i inne nietypowe Jakiś czas temu znalazłam w amerykańskiej hodowli ze sporym doświadczeniem mioty ze szczurkami o znaczeniu "possum". Czy to oficjalna nazwa znaczenia, czy mamy jej polski odpowiednik? I czy mamy w Polsce osobnika z takim znaczeniem lub ewentualnie szanse na takowe?
A może jest to znaczenie wysokiego ryzyka jak blazed?
TUTAJ jeden miot, szczurek D'Lyte.
TUTAJ drugi miot, szczurki Jai, Lurabelle, Daisy.
sachma - Pon Wrz 22, 2008 22:45
babyduck, u nas to opossum - w miocie B RT takie sie urodzily
nezu - Pon Wrz 22, 2008 22:50
http://www.ratstroop.yoyo.pl/mb.htm
Konkretnie Bracken i Brawurka, fuzzy.
I to chyba będzie tyle jeśli idzie o opossumy w PL...
babyduck - Pon Wrz 22, 2008 22:54
nezu napisał/a: | Konkretnie Bracken i Brawurka, fuzzy.
|
No właśnie sobie odgrzebałam, dzięki.
A jakie są szanse na opossumy w przyszłości? Rozumiem, że trzeba byłoby sprowadzić jakiegoś do hodowli? Nie wiem, jak to wygląda od strony genetycznej.
nezu - Pon Wrz 22, 2008 23:07
Po linii Jack byłyby szanse na narodziny takiego malucha gdyby sprowadzić szczura w linii którego już się takie szczury rodziły. Tudzież samego opossuma..
Na razie nie widzę szans na takie szczury w Polsce. Bracken i Brawurka były dla mnie sporą niespodzianką i jak na razie podobnie umaszczone maluchy nie rodziły się nawet w Czechach .
Anonymous - Wto Wrz 23, 2008 10:35
hmm kusi mnie zeby takowe szczurki kupic w USA i sprowadzic w przyszlosci ale narazie to tylko marzenia w grudniu bede w stanach to sie porozgladam moze za hodowlami cenami itp
Anonymous - Wto Wrz 23, 2008 11:04
to ja się podepnę tutaj. były jakieś dalmatiany w polsce? a można je dostać w anglii?
sachma - Wto Wrz 23, 2008 15:27
aga, w angli tak, w polsce nie
Clown - Wto Wrz 23, 2008 15:45
Opossum sa tez w niemczech nie musisz tak daleko leciec po nie
wuwuna - Wto Wrz 23, 2008 15:48
Clown napisał/a: | Opossum sa tez w niemczech nie musisz tak daleko leciec po nie | Ale Aga mieszka w Angli
Anonymous - Wto Wrz 23, 2008 15:50
a co do mnie to nie bardzo mam rozeznanie w panstwie niemieckim natomiast z USA jestem rozeznana na maksa poza tym nie wiem jak w niemczech ale w usa te szczurki wygladaja tak dorodnie.
Anonymous - Wto Wrz 23, 2008 16:53
aga napisał/a: | dalmatiany w polsce? a można je dostać w anglii? |
we Francji też
Anonymous - Wto Wrz 23, 2008 19:24
a coś z tymi dalmatianami nie tak, że się ich tu nie hoduje?
sachma - Wto Wrz 23, 2008 21:33
aga, wszystko ok, tylko nie kazdy nastawia sie na znaczenia, nie kazdy na takie znaczenia i po prostu sie tego nie wyciaga - bo z tego co wiem w kilku rodowodach dalej widzialam dalmatiny. ale to tak jak z innymi znaczeniami - moga ale nie musza sie pojawic w miocie
Anonymous - Wto Wrz 23, 2008 21:59
acha, dzięki:)
|
|
|