Wystawy szczurów rodowodowych - XV Wystawa SHSRP we Wrocławiu 3-4.09.2011
Azi - Sob Lip 09, 2011 06:33 Temat postu: XV Wystawa SHSRP we Wrocławiu 3-4.09.2011
Mam przyjemność zaprosić na XV Ogólnopolską Wystawę Szczurów Rasowych.
Wystawa odbędzie się w dniach 3-4.09.2011 we Wrocławiu przy okazji corocznych Targów Zoo-Botanica w Hali Stulecia (obecnie w budynkach przy Hali, sama Hala jest remontowana).
Zgłoszenia przyjmuję od dziś do 4.08.2011 włącznie na adres: wystawashsr@o2.pl (i najlepiej również wystawashsrp@gmail.com)
1. Każdy wystawca musi zapoznać się z Regulaminem Wystaw SHSRP: http://shsr.szczury.biz/viewtopic.php?p=2881#2881
Niestosowanie się do Regulaminu skutkuje wyproszeniem z wystawy.
2. Dokumenty niezbędne do zapisu na wystawę oraz wejścia na nią: http://www.shsrp.yoyo.pl/dok.htm
3. Cennik i dane do przelewu: http://shsr.szczury.biz/v...p?p=21539#21539
4. Proszę o dokładne wpisywanie w tytuł przelewu za co dokonywana jest opłata, np. nick, 5 rasowych, 2 nierasowe, 2 rodowody, XV OWSR
- nie przyjmujemy opłat w gotówce,
- nie przyjmujemy dowodów wpłaty niezaksięgowanych przez bank, z oznaczeniem "w trakcie realizacji", itp. (tyczy się wydruków z bankowości elektronicznej),
- termin wpłaty upływa na tydzień przed pierwszym dniem wystawy,
- opłaty dokonane wcześniej niż na 3 tygodnie przed wystawą będą zwracane, gdy wystawca zrezygnuje z uczestnictwa.
5. Na teren wystawy mają wstęp tylko wystawcy posiadający przy sobie (do okazania):
- rodowody (nie dotyczy szczurów nierodowodowych)
- zaświadczenia lekarza weterynarii
- dowód wpłaty
- podpisane ręcznie zgłoszenie na wystawę.
6. Istnieje możliwość wcześniejszego opuszczenia terenu wystawy ze względu na ważny powód. Takie wcześniejsze wyjścia proszę konsultować z organizatorami wystawy w sobotę rano.
7. Chętni do zgłoszenia szczura do kategorii Senior proszeni są o dopisanie litery "S" w rubryce "kategoria" na zgłoszeniu (czyli D,S), tak jak w przypadku kastratów.
Przypominam tez, ze SHSRP podjęło dodatkowe postanowienia na temat środków ostrożności, do których obligatoryjnie nalezy się zastosować:
Cytat: | 1. Zaświadczenie weterynaryjne nie później niż 2 dni przed sobotą wystawową. Zaleca się w miarę możliwości dwie wizyty w odstępie tygodnia.
2. Obowiązek dwutygodniowej kwarantanny przed wystawą dla zwierząt z importu, adopcji, sklepu, wpadki, itp oraz całego stada.
3. Nakaz wewnętrzny dla sędziów uczestniczących w wystawach międzynarodowych do zachowania maksymalnej ostrożności i higieny (manusan itp)
4. Każdy ma obowiązek zgłosić organizatorowi czy i jakie szczury będzie miał na wystawie poza wystawowymi i szczurów tych dotyczą wszystkie zasady dotyczące wystawianych, włącznie z kwarantanną dla zwierząt będących na wystawie "przejazdem".
5. Sędziowie i pomocnicy sędziów zobowiązani są do noszenia fartuchów jednorazowych podczas wystawy oraz posiadania własnych środków odkażających.
6. Każdy wystawca (wraz z osobami towarzyszącymi) zobowiązany jest do posiadania i używania własnego środka antybakteryjnego o jak najszerszym spektrum działania.
7. Zakaz dotykania szczurów wystawowych przez zwiedzających, a w obrębie wystawców tylko po dezynfekcji rąk.
8. Obowiązek zgłaszania organizatorom wystawy shsrp sytuacji będących zagrożeniem (nielegalnie wnoszone na wystawę zwierzęta, zachowania zwiedzających, itp)
9. SHSRP zastrzega sobie możliwość wyproszenia z wystawy wystawcy i jego szczurów w sytuacji gdy stan zwierzęcia/ąt wskazuje ewidentnie na chorobę. |
Anonymous - Sob Lip 09, 2011 08:31
To ja rzucę linkiem do polecanych środków dezynfekujących do rąk bez wody:
Osmoza: http://www.e-zikoapteka.p...0ml-osmoza.html
inne:
http://www.nokaut.pl/szuk...ny-zel-rak.html
Azi - Pon Lip 18, 2011 09:06
i cioooo? nikt nie chce przyjechać?
agacia - Pon Lip 18, 2011 09:41
Ja chce oczywiscie, tylko jeszcze nie wysłałam zgłoszenia
Bel - Pon Lip 18, 2011 10:56
Azi, muszę się dowiedzieć czy mam zajęcia w szkole w tym terminie, jeśli nie- będę
edit:
no dobra- będę tylko muszę zgłoszenie wypełnić
Azi Czesi będą?
[ Komentarz dodany przez: Niamey: Wto Lip 19, 2011 09:23 ]
Czesi poprawieni
L. - Pon Lip 18, 2011 23:33
ja będę choćby nie wiem co ;p
kasę już odkładam i jedyne co mnie może powstrzymać to skradzione tory chyba, że Piotrek zechce sobie zrobić wycieczkę do Wrocka to wtedy eeee skradziony asfalt (?)
kto mnie przenocuje, albo chce ze mną dzielić pokój ?
magnes - Pon Lip 18, 2011 23:35
L. napisał/a: | kto mnie przenocuje, albo chce ze mną dzielić pokój ? | dołączam się do pytania
Hanami - Wto Lip 19, 2011 00:05
L. trochę offtopowo: właśnie powiedzieli w radiu, że kolejarze szykują się do strajku generalnego, więc nie tylko skradzione tory mogą Cię powstrzymać.
Śledź rozwój wypadków i odpowiednio wcześnie ustal sobie transport.
Azi - Wto Lip 19, 2011 09:08
believe_86, nie wiem, czy będą, Bebecha coś pisała, że nie, o ile będzie u nas sędziować Beris - nie chcą przejeżdżać o ile sędziuje ich sędzia
u mnie póki co nocleg mogą mieć zapewniony (o ile chcą) - Emilka, wuwuna i gratis (czy jeszcze komuś proponowałam w między-czasie? Bom sklerotyczna).
niestety to, czy i ile więcej zmieści się u mnie osób będę wiedzieć zapewne pod koniec sierpnia.
Niamey - Wto Lip 19, 2011 09:11
ja bym się wybrała, tylko drugiego muszę być w Krakowie ale może coś się uda wymyślić...
Vaco - Wto Lip 19, 2011 09:56
Jeżeli zwalczymy bakterię (?) i jak znajdę tani nocleg to będę z przyjemnością Ewentualnie przyjadę bez szczurów
Pająk - Wto Lip 19, 2011 15:27
My prawdopodobnie wpadniemy, ale bez szczurów.
Hanka_i_Medyk - Wto Lip 19, 2011 15:44
Będzie pretekst, żeby odwiedzić Rodziców
Mika29 - Wto Lip 19, 2011 16:25
Też bym chciała wpaść, ahh
Bel - Wto Lip 19, 2011 17:11
tak się zastanawiam czy ja w ogóle mam kogo wystawiać
|
|
|