|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny |
Plebiscyt na najgorszą karmę ;) |
Vitapol |
|
33% |
[ 181 ] |
EuroZoo |
|
5% |
[ 31 ] |
Animals |
|
24% |
[ 133 ] |
Megan |
|
13% |
[ 72 ] |
Nestor |
|
4% |
[ 22 ] |
Koliber |
|
8% |
[ 45 ] |
Vitakraft Emotion |
|
1% |
[ 6 ] |
Deli Nature |
|
0% |
[ 1 ] |
Tropifit |
|
1% |
[ 10 ] |
Versele Laga Prestige Premium |
|
2% |
[ 12 ] |
Natura Szczura |
|
1% |
[ 9 ] |
Versele Laga Rat Crispy |
|
0% |
[ 2 ] |
Sluis Superior |
|
0% |
[ 4 ] |
Vitakraft Menu |
|
2% |
[ 13 ] |
|
Głosowań: 305 |
Wszystkich Głosów: 541 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
LawinaPL
|
Wysłany: Pon Lip 08, 2013 15:02
Zwierzątka: Grabocwie |
|
|
Cegriiz, Dziekuje serdecznie c: |
_________________ Survival
|
|
|
|
|
Homerowa
|
Wysłany: Wto Lis 05, 2013 21:33
Zwierzątka: Dwa szczurki <3 i Pieska <3 |
|
|
Ogólnie, uświadomcie mnie proszę, ale ostatnio słyszałam że Vitapol (Premium jakieś bodajże ) zaczyna poprawiać jakość swojej karmy. Prawda czy tylko beznadziejna plotka? Bo ja już nie wiem. A jak jest z tym Nestorem, bo widziałam ostatnio w zooologu na półce było z makaronem jakimś. |
_________________ Ze mną: Homer <3
Za TM:Burak [*] Blues [*] |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 09:52
Zwierzątka: brak |
|
|
Vitapol Premium jest spoko, można nim karmić Jest w foliowym opakowaniu. Stare Vitapole chyba nadal są w kartonikach? |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
madzik9634
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 16:49
|
|
|
kupiłam Vitakraft Menu w granulkach,miał ktoś? |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 17:02
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
madzik9634, vitapol menu to chyba smakołyki. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale większość kolb/gryzaków to właśnie te z dopiskiem Menu. Jeśli chodzi o tę firmę, w miarę dobrze zbilansowaną karmą podstawową jest jedynie wersja Premium, o której pisały dziewczyny tuż przed Tobą. Natomiast smakołyki od czasu do czasu również można podać (choć polecam w tym charakterze raczej świeże warzywa - zdrowe i nie tuczą ). |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 17:04
Zwierzątka: brak |
|
|
limomanka, Premium to Vitapol Vitakraft Menu to karma podstawowa dla szczurów, ale nie w formie granulatu. Może madzik9634 chodziło o Vitakraft Vita Special? |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 17:06
|
|
Jasne, że tak. Mój błąd. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
madzik9634
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 17:16
|
|
|
Vitakraft Vita Special, przepraszam pomyliłam |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 17:20
|
|
madzik9634, poszukaj tu |
|
|
|
|
Homerowa
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 18:01
Zwierzątka: Dwa szczurki <3 i Pieska <3 |
|
|
Czyli Vitapol Premium jest ok. A ten stary, w kartonach to nawet lepiej na niego nie patrzeć, nie? xD |
_________________ Ze mną: Homer <3
Za TM:Burak [*] Blues [*] |
|
|
|
|
spajlos
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2015 08:28
Zwierzątka: szczur |
|
|
nie polecam karmy vitakraft menu są na bazie sztucznych składników od tego moja myszka dostała alergie a potem zdechła. w semie jak wiekszosc karm typu vitapol,koliober,animals itp |
_________________ Popatrzcie w oczy konia. Jest w nich tyle łagodnej mądrości, ale także niepokój. Od nas zależy, czy będzie w nich także zaufanie |
|
|
|
|
kasia2406
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 14:34
Zwierzątka: NIE MAM NO! |
|
|
W Koliberze jest strasznie dużo ziarenek i chrupków , które nic nie dają szczurom. |
_________________ IDŹCIE BO !
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|