|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Ropa u szczurka przy łapie |
Autor |
Wiadomość |
Lagunees
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2017 11:37 Ropa u szczurka przy łapie
Zwierzątka: 2 szczury i jednego psa |
|
|
Cześć. Od paru dni mój szczurasek ma rope . Poszliśmy do weta - powiedział że się na tym nie zna. Ok , ok ale właśnie ja w tym czasie musiałam zachorować .Nie ruszam się z łóżka , czuję się okropnie a do weta od gryzoni ponad godzina jazdy . Codziennie przeczyszczam Rivanolem , szczuraski leżą na macie . Na dodatek od poniedziałku mam ferie , a w niedziele wyjeżdżam do Słowacji . Miał ktoś podobnie i wie co zrobić ? Ze szczurami zostałaby jedynie babcia (największa wieś , tutaj nie ma hoteli dla szczurów itp ) Ona by napewno tego nie czyściła , biorąc pod uwagę że jest to lekko obrzydliwe . Pomocy , co zrobić żeby szczurasek przeżył ? Chyba w sobote wyśle moją siostre do weterynarza do częstochowy , o ile w pociągach można jeździć z gryzoniami . (Ona się wogóle nie zna , ale lepsze to niż nic ). Wiem że operacja wygląda tak że to się rozcina , czyści i daje antybiotyk . Proszę o pomoc co robić w takiej sytuacji , czy teraz mam poprostu to czyścić i lekko wyciskać od dołu ? |
_________________ *POTEM UZUPEŁNIE * |
|
|
|
|
Assamai
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2017 11:43
Zwierzątka: Szczuuuryyyy i koń xD |
|
|
Pododermatitis to jest? Jeśli jest nieleczone to stan zapalny może się zrobić tak duży, że ropa zacznie dosłownie zjadać kości, już nie mówiąc o tym że zakażenie przejdzie na cały organizm i można się domyślić co wtedy
Dodatkowo to bardzo bolesne jest |
_________________ https://www.facebook.com/redheadthings/
|
|
|
|
|
Lagunees
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2017 16:49
Zwierzątka: 2 szczury i jednego psa |
|
|
Już nie ważne , rozmawiałam z wetem , wszystko jest pod kontrolą |
_________________ *POTEM UZUPEŁNIE * |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|