|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: agathe1988 Śro Kwi 13, 2016 17:36 |
Franek i Staś |
Autor |
Wiadomość |
agathe1988
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2016 12:07 Franek i Staś
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: 2
2. Płeć szczurów: samce: Franek- kapturek agouti, Staś-black berkshire
3. Wiek szczurów: okoł 6 miesięcy
4. Miasto: Warszawa
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: możliwy blablacar
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: zdrowe
7. Charakter, usposobienie szczurów:
Franek-ciekawski,zawsze pierwszy do wyjścia z klatki,jednocześnie bojaźliwy,gdy przestraszy go jakiś dźwięk. Potrafi zębami sprawdzić,czy zbliżony przedmiot nie zrobi mu krzywdy,jednak nie jest to mocne dziabnięcie.
Staś-lubi obserwować z zaciekawieniem, ale jego problemem jest agresja. Na początku pobytu u mnie podbiegał i podgryzał,aktualnie niestety gdy zbliżam się do klatki strasznie fuczy. Wskazana kastracja.
8. Stosunek szczurów do człowieka: jak wyżej-obaj są nieufni, Franka można wziąć ostrożnie na ręce,Stasia niekoniecznie
9. Stosunek do innych szczurów: nie miały kontaktu,więc nie potrafię stwierdzić
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Szczury trafiły do mnie w lutym od osoby,która była jakby DT-miała je przetrzymać do momentu przekazania do domu docelowego. Twierdziła,że nie może ich dłużej u siebie trzymać,bo nie ma dla nich czasu i nie mają wybiegów. Wtedy trafiły do mnie.Gdy dom docelowy dowiedział się,że szczurki lubią łapać za palce-zrezygnował. Były DT rozważał więc kastrację Stasia,podobno miał ją nawet umówioną-miała przyjechać po samca dzień przed,jednak od kilku dni ignoruje moje wiadomości,choć widzę,że udziela się aktywnie na facebooku.
U mnie szczurki miały wybiegi,niestety odkąd Staś ugryzł mnie 2 razy bez powodu,boję się do nich zbliżać, przez co niewątpliwie cierpią. I niestety Franek zaczyna przejmować złe nawyki kolegi. Chciałabym znaleźć im odpowiedni dom,który da im dużo miłości i pokaże,że człowiek nie jest zły. Sama podjęłabym się kastracji Stasia,ale miałam sporo wydatków związanych z operacją mojego szczura i nie wyrobię się finansowo.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: nie dotyczy
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: nie dotyczy
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: brak
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: szczurki są ze sobą zżyte,wolałabym jeden dom
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: ankieta, rozmowa, DOŚWIADCZENIE z agresorami
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt: Priv lub gg 11015090 |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2016 12:33
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Kastraty? |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2016 12:36
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
olgapsiara, napisałam przecież wyraźnie,że WSKAZANA KASTRACJA. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|