|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Czw Sty 14, 2016 16:55 |
Szczury - Warszawa - karmówka czy do towarzystwa? |
Autor |
Wiadomość |
ciastopi
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2015 21:12 Szczury - Warszawa - karmówka czy do towarzystwa?
Zwierzątka: Panowie dwaj szczurzy |
|
|
Jeden użytkownik ma ogłoszenia szczury do sprzedaży na karmówkę i do towarzystwa "od niespokrewnionych rodziców", na zdjęciach wygląda to tak, że i w jednych, i w drugich ogłoszeniach ma te same zwierzaki. Ja mogę wziąć jednego malucha, nie więcej, nie mam żadnych warunków na tymczas. [wycięto linki dotyczące ogłoszeń sprzedaży szczurów] |
Ostatnio zmieniony przez smeg Nie Gru 13, 2015 15:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2015 22:28
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Na forum nie można wstawiać ogłoszeń ze szczurami za pieniądze Chyba, że właściciel może oddać je za darmo. |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
ciastopi
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2015 23:18
|
|
Rozumiem. Wydawało mi się, że w tej sytuacji jest potrzeba szybkiego działania, tym bardziej, że w tym dziale widziałam już ogłoszenia także na sprzedaż, w sytuacjach interwencyjnych Napisałam do pani (pana?) z prośbą o oddanie zwierzaków, czekam na odpowiedź, może jak więcej osób zadziała (także tych, które generalnie zajmują się ratunkiem), to uda się coś ugrać |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 15:47
Zwierzątka: brak |
|
|
ciastopi, wykupowanie szczurów nie ma sensu, bo tylko napędza popyt na ich dalszą "produkcję". Daj znać, jeśli właścicielka zgodzi się na oddanie ich za darmo, tylko w takim przypadku możemy pomóc. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
ciastopi
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 17:39
|
|
Mam tego świadomość, nie zamierzam ich kupować, sama mam dwa adopciaki Po prostu nie mam interwencyjnego doświadczenia, a nawet, jeśli właścicelka zgodzi się oddać, to nie mam warunków nawet na tymczas, mogę wziąć najwyżej jednego chłopaka. Liczyłam na to, że ktoś z forum jest w stanie pomóc. |
|
|
|
|
AgdaWu
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 18:23
Zwierzątka: 3 szczury, 2 psy |
|
|
Rozumiem Twój ból, też ostatnio usiłowałam negocjować z babką, która chciała się pozbyć sześciu młodych samców i ich matki, wszystkie miały byc karmówką. Tez sie zastanaiwalam jak pomoc.
Jestem swiadoma,ze calego swiata nie zbawimy, ale mozemy chociaz zbawic caly swiat tych kilku stworzen. |
_________________ Agda Wu |
|
|
|
|
AgdaWu
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 18:24
Zwierzątka: 3 szczury, 2 psy |
|
|
A tu link : [wycięto link dotyczący ogłoszenia sprzedaży szczurów] |
_________________ Agda Wu |
Ostatnio zmieniony przez Karena Nie Gru 13, 2015 18:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|