|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
lampa BIOPTRON |
Autor |
Wiadomość |
banska
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 19:44 lampa BIOPTRON
Zwierzątka: szczyrzyca nieuszczurowiona i szczurzy szczur :D |
|
|
Nie znalazłam takiego tematu, a właśnie mam w domu taką lampę i jestem ciekawa czy ktoś stosował światłoterapię na swoich ogonach i z jakimi skutkami...
Ja chcę teraz spróbować, ponieważ mojej szczurze w ciągu niecałych 2 miesięcy ropień urósł już 3 razy. Może przez te naświetlania jej chociaż trochę przejdzie, albo będzie sprawiało ulgę. Wierzę w takie rzeczy tylko wymaga to systematyczności i wytrwałości. Ktoś stosował na jakieś schorzenia? |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 19:57
|
|
|
Off-Topic: | banska, może lepiej usunąć tego ropnia operacyjnie u polecanego szczurzego weta, w Warszawie takich nie brakuje |
|
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
banska
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 20:39
Zwierzątka: szczyrzyca nieuszczurowiona i szczurzy szczur :D |
|
|
Właśnie tylko jest taki problem, że ropień jest głęboko na kości. Byłam w Ogonku i dr Wojtyś powiedziała, że trzeba by było usunąć 3/4 żuchwy... A lampa pomogła mi i członkom mojej rodziny, a jestem ciekawa czy ktoś stosował taką terapię na swoich pupilach |
|
|
|
|
Ever
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 08:51
|
|
|
banska, Ja mogę powiedzieć, że świeciłam lampą swojego Dextera po operacji (kastracji). Rany szybko się zagoiły i nie było żadnych powikłań.
Przy poważniejszych rzeczach niestety nie mam pojęcia czy zadziała Zaszkodzić nie powinno, aczkolwiek może pomóc.
Mój pies też był naświetlany po sterylce i po innych, mniej inwazyjnych sytuacjach (jakieś zadrapania itp) i pomagało. |
_________________ [*][*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|