|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Śro Gru 11, 2013 01:09 |
[Ruda Śląska] 30 szczurów do oddania |
Autor |
Wiadomość |
Justka1
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 00:02 [Ruda Śląska] 30 szczurów do oddania
Zwierzątka: małe stadko |
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: Około 30.
2. Płeć szczurów: Samce i samice.
3. Wiek szczurów: Od osesków po dorosłe.
4. Miasto: Ruda Śląska.
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Wątpię.
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Nie wiem.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Nie wiem.
8. Stosunek szczurów do człowieka: Nie wiem.
9. Stosunek do innych szczurów: Sądząc po tym,że są w dużej grupie raczej normalny.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Prawdopodobnie nadwyżka "karmy".
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia:
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: Wątpię.
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: Brak.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Mogą być rozdzielone,byle miały towarzystwo.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela:
16. Zdjęcia szczurów:
http://zapodaj.net/fe559375c92ae.jpg.html
17. Kontakt: Do mnie na pw.
18. Kilka słów o szczurze:
Jeśli może ktoś pomóc będę wdzięczna. |
Ostatnio zmieniony przez smeg Nie Lis 10, 2013 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Trzynastka
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 08:35
|
|
|
Szukacie DT czy DS? |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 12:18
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Może warto je wrzucić do interwencji i szukać na już przynajmniej ogarniętych dt? Przykro mi, że nie mogę w tej sprawie bardziej pomóc (dt nie wchodzi teraz absolutnie w grę), choć to moje rejony. Jedyne co jestem w stanie zrobić, to podjechać i określić im płcie oraz ogólny stan i odmiany, bo nie mam nawet chorobówki, żeby część oddzielić. Ewentualnie jestem w stanie pomóc w transporcie. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Trzynastka
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 12:20
|
|
|
Ja mogę zaoferować transport Łódź-Sopot w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie. Zastanawiam się też nad DT dla dwóch samiczek, bo jeden miot mam już prawie wydany. |
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 12:42
|
|
Poszukuję dla nich i DT i DS.Na razie uzgadniam z właścicielem w ogóle sam ich odbiór.Nie mieszkam na śląsku więc jest poszukiwana pomoc osób,które mogą taką ilość lub jej część zabrać.
To nadmiar "karmówki".Możliwe,że szczury nie są porozdzielane
I jeśli to możliwe to fakt,proszę o przeniesienie do interwencji.Ja mogę też część szczurów zabrać na DT,a nawet możliwy DS. |
|
|
|
|
cirilla
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 14:42
Zwierzątka: pies myszki szczurki |
|
|
Jestem, z Opola. Mogę wziąć na ds dwie dziewczyny. Proszę o kontakt. |
_________________ Szczęśliwe ze mną Jamajka i Pinezka moje mysie Kulka i Pchełka oraz PanMgr.Roy pies Za TM[*] Pinezka Najmilsza |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 18:47
|
|
Na 99% samice mogą być zaciążone... Prawdopodobnie odbiór szczurów będzie możliwy dopiero za tydzień.
Pilnie szukam osoby/osób z okolicy Rudy Śląskiej ,która pomogłaby z transportem.
Myślę,że najpierw trzeba byłoby zająć się samicami,bo większość z nich może być w ciąży.
Do mnie może trafić jakieś 6 samic i ew. 6 spokojnych samców(tak ostatecznie).
Szczurów może być więcej jak 30ści.
U samic rozważona powinna być sterylizacja aborcyjna(to większe koszty) lub uśpienie większości młodych po narodzinach.
Na pewno trzeba będzie szczury socjalizować z człowiekiem,bo nie wiadomo czy w ogóle były brane na ręce. |
|
|
|
|
cirilla
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 19:01
Zwierzątka: pies myszki szczurki |
|
|
Jak by już było wszystko dograne to chętnie przygarniemy do naszego stada jeszcze 2 samiczki. Proszę o kontakt na priv, mieszkam w sumie niedaleko Rudy, może udałoby się załatwić transport... |
_________________ Szczęśliwe ze mną Jamajka i Pinezka moje mysie Kulka i Pchełka oraz PanMgr.Roy pies Za TM[*] Pinezka Najmilsza |
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 19:17
|
|
Osoba wydająca szczury niestety nie jest chętna na dowiezienie szczurów gdziekolwiek.
Cirilla do Rudy masz jakieś 100km,z dołożeniem się do transportu z mojej strony nie ma problemu natomiast brakuje nam wielu DT i osób chętnych przetransportować szczury do Łodzi i kto wie gdzie jeszcze |
|
|
|
|
_ogonek_
Ada :-)
|
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Nie Lis 10, 2013 22:40
|
|
Ogonek,tak,poproszę |
|
|
|
|
Trzynastka
|
Wysłany: Pon Lis 11, 2013 11:26
|
|
|
Dajcie znać jakby się coś ruszyło z odebraniem szczurków i transportem do Łodzi ; ) |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Lis 11, 2013 16:22
Zwierzątka: brak |
|
|
Czy właściciel oddaje wszystkie szczury, czy tylko "nadwyżkę"? |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Dori
Eksploracja ludzkości
|
Wysłany: Pon Lis 11, 2013 18:26
Zwierzątka: 4 mysiepysie |
|
|
O ile sprawa się ruszy, chętni na DT i DS się zdecydują i zorganizują, o ile będę miała w czym je przewieźć, mogę w najbliższy weekend podjechać do Nowej Rudy lub w okolice i w miarę możliwości połączeń PKP rozwieźć zwierzaki po Polsce. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|