|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pon Sie 27, 2012 09:48 |
[Warszawa] dumbo rex himalayan seal point, ur. 6.02.2011 |
Autor |
Wiadomość |
nimka
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 15:12 [Warszawa] dumbo rex himalayan seal point, ur. 6.02.2011
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Szablon ogłoszenia:
1.Liczba szczurów do oddania: 1
2.Płeć szczurów: samica
3.Wiek szczurów: 1,5 roku
4.Miasto: Warszawa
5.Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: nie
6.Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: zdrowy zawsze, z tym, że prawie nie widzi od urodzenia
7.Charakter, usposobienie szczurów: Lubi zwiedzać, nie przepada za siedzeniem na człowieku i głaskaniem. Ale można ją głaskać i brać na ręce bez problemu.
8.Stosunek szczurów do człowieka: Dwa razy mnie ugryzła, ale na samym początku jak ją wzięłam (czyli ponad rok temu). Nie boi się ludzi, po prostu woli inne zajęcia (np. zwiedzanie pokoju czy siedzenie w kryjówce).
9.Stosunek do innych szczurów: Lekka dominantka, lubi podgryzać inne szczury, niestety. Ale poza tym się dość dobrze dogaduje (podgryzanie występuje od czasu do czasu, nie zawsze).
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Musiałam się przeprowadzić, a w docelowym mieszkaniu nie mam pozwolenia na trzymanie tak dużej ilości szczurów, poza tym mam też koty (były pierwsze), a teraz będę wynajmować tylko 1 pokój, z którego moje koty nie będą mogły wychodzić, a że Miśka (szczurzyca, którą muszę oddać) atakuje koty (bo ich nie lubi), to nie wyobrażam sobie jej wypuszczać w tym samym pokoju (a takie tylko warunki będę teraz miała).
11.(Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: ---
12.(Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: ---
13.Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: ---
14.Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: domu będzie też szukać czarno-biała Plamka, ale najpierw muszę mieć zgodę (na szukanie domu przeze mnie - bo może będzie chciała sama poszukać Plamce domu) osoby od której ją adoptowałam (na umowę adopcyjną), a osoba ta teraz jest na wyjeździe. Może mieszkać razem z Plamką.
15.Wymagania co do przyszłego właściciela: choć trochę doświadczenia w hodowli (trzymaniu w domu, znaczy się) szczurów, czyli wolałabym żeby wziął ją ktoś, kto już wie co to szczur. Do innych szczurów (nie chcę żeby mieszkała sama w klatce, bo po co).
16.Zdjęcia szczurów (klikalne miniaturki!):
17.Kontakt: a-jasin@o2.pl , priv. Mam teraz cięższy dostęp do internetu (najczęściej co kilka dni mogę zajrzeć, ale postaram się częściej), dlatego proszę o cierpliwość.
18. - Nieobowiązkowe, ale mile widziane - Kilka słów o szczurze lub szczurach: Szczurka jest bez rodowodu. Taki kundelek, ale bardzo ładny Nie kastrowana, ale do tej pory nie ma żadnego śladu jakoby miały się zacząć jakieś problemu zdrowotno-hormonalne (nie ma guzków listwy mlecznej, ani nic takiego). W stadzie żyje dość zgodnie, nie było potrzeby jej oddzielać, ale mimo wszystko troszkę próbuje pokazać charakter i czasem podgryza czy dominuje inne szczury. Trzeba być na to przygotowanym. Często też nie chce wyjść z klatki na wybieg, ma takie humory |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
szczurowata
ciurza mama
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 18:04
Zwierzątka: Pies i świnka morska. |
|
|
nimka, cudna jest, ale póki co warunki nie pozwalają na doszczurzanie się |
_________________ Za TM - Keyko, Bambi, Ariska, Pchełka, Wenus i Sawa.
aktualny brak ogonów |
|
|
|
|
Bezsenna
|
Wysłany: Śro Sie 08, 2012 08:20
Zwierzątka: Szczurasy: Stefan; Psiak Ori |
|
|
Jeśli sprawa aktualna, jestem zainteresowana. Mail wysłany . |
_________________ Za Tęczą: Fibi (10.2010-12.07.2012), Okruszek (01.2011-20.08.2012) , Lara (09.2010-23.08.2012); Zuzu (01.2012-12.08.2013); Bąbel, (02.2012-12.2013)
-----------------------------------------------
...jeszcze chce mi się wędrować, lecz już czasem bolą nogi... |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Śro Sie 08, 2012 08:31
|
|
Bezsenna napisał/a: | Jeśli sprawa aktualna, jestem zainteresowana. Mail wysłany . |
Właśnie odpisałam |
|
|
|
|
szczurowata
ciurza mama
|
Wysłany: Śro Sie 08, 2012 14:27
Zwierzątka: Pies i świnka morska. |
|
|
za dobry domek |
_________________ Za TM - Keyko, Bambi, Ariska, Pchełka, Wenus i Sawa.
aktualny brak ogonów |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Śro Sie 08, 2012 15:09
|
|
Dzisiaj wieczorem zawożę dziewczynkę do nowego domu, do Bezsennej
Dla zainteresowanych lub zorientowanych: Lusia, moja inna szczurzyca, wraca do swojej pierwotnej właścicielki (tzn. tam gdzie się urodziła), na stałe , a Plamka docelowo też będzie szukać domu (strasznie boi się kotów, na sam zapach reaguje paniczną ucieczką, dlatego ją mogłam wypuszczać tylko po wyprowadzeniu kotów z pokoju i zamknięciu drzwi - teraz nie będę miała na to warunków). Zostanie mi Myszaczek, który kotów ani niczego innego się zupełnie nie boi oraz najmłodsza dziewczynka - Pchełka, która chyba będzie musiała się jakoś przystosować do nowych warunków... |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2012 00:32
|
|
Wszystko w porządku
Miśka zapoznała się ze stadkiem Bezsennej, chyba się dogadają |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2012 09:51
|
|
|
W takim razie zamykam
Otwieram na prośbę nimki |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Sob Sie 18, 2012 18:59
|
|
Miśka znów szuka domu - nie dogadała się z nowym stadem (szczurki były w jej wieku i niektóre również bardzo dominujące, Miśka być może potrzebuje bardziej "uległego" stada, tak myślę). Na razie jest u Bezsennej i np. u niej można zobaczyć lub od niej zabrać Miśkę. Kontakt w sprawie adopcji jednak nadal do mnie (mail, priv).
Może być adoptowana razem z Plamką, której temat jest również w dziale "Oddam".
Kluska napisał/a: |
Otwieram na prośbę nimki |
Dzięki |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Śro Sie 22, 2012 06:54
|
|
Nadal aktualne. |
|
|
|
|
majulina
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 12:16
Zwierzątka: szczur |
|
|
zakochałam się w tej szczurci ze zdjecia, chcialabym ja zaadoptowac jak najszybciej. To dobrze ze jest uległa, bo moja mysiosława tez taka jest wiec mysle ze sie dogadaja... |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 09:43
|
|
Wczoraj Miśka zmieniła (razem z Plamką - mieszkają teraz razem) dom, myślę że się dogadają z trzecią szczurką tam mieszkającą oraz nowymi właścicielami.
Temat w takim razie można zamknąć |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|