|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Nie Cze 17, 2012 09:14 |
[Warszawa] Mamusia i 8 maluszków szukają domu |
Autor |
Wiadomość |
stasimalgosia
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 12:39 [Warszawa] Mamusia i 8 maluszków szukają domu
Zwierzątka: 2 psiska |
|
|
Domu stałego szuka kilkumiesięczna samiczka (sądząc po zachowaniu młodziutka ok 3-5 miesięczna) Szczurcia jest przesympatyczna i bardzo ufna. Mimo że mnie nie zna pozwala na manipulowanie w gnieździe. Niestety nie dopytałam się o jej wcześniejsze losy, (postaram się to nadrobić w najbliższym czasie) wiem jedynie że mieszkała z samczykiem w akwarium niewiele większym od słoika
mamusia
oraz jej dzieciaki
4 dziewczynki
i 4 chłopaki
Mama i dzieciaki będą do odbioru dopiero za ok. 4 tygodnie.
Szczurki są pod opieką fundacji Viva! Gryzonie
Obowiązuje podpisanie Umowy Adopcyjnej i wizyta przed adopcyjna.
Każda osoba chętna do adopcji, proszona jest o odp. na poniższą ankietę adopcyjną.
1. Czy podpiszesz umowę adopcyjną, tym samym czy jesteś osobą pełnoletnią? ( do wglądu na mejla)
2. Jak duża będzie klatka w której szczury będą mieszkały?(proszę podać wymiary klatki, najlepiej dołączyć zdjęcie) Jakie jest/będzie jej wyposażenie?
3. Jak często wybiegi, na jak długo i gdzie ?
4. Czy w razie choroby szczury będą miały opiekę wet. znającego się na jego leczeniu? ( proszę to jakoś uzasadnić. np. tak mam wet. który z powodzeniem leczy moje szczury bo pomógł tu a tu...itp, itd.)
5. Czym karmisz/będziesz karmić swoje szczury ? (proszę wymienić konkretne marki karmy, dodatki etc.)
6 Oczywiście czy szczur będzie miał towarzystwo, w jakim wieku i jakiej płci?
7. Czy w domu są małe dzieci, inne zwierzęta?
8. Na jakiej ściółce trzymasz/będziesz trzymać szczury ?
9. Czy wychodzisz/zamierzasz wychodzić na tereny otwarte, np park, las, pole ? bądź na dwór ( gdzie)?
10. Czy na czas Twojego wyjazdu szczury będą miały opiekę zaufanej osoby wiedzącej jak się nimi zajmować?
Osoby zainteresowane adopcją prosimy o przesłanie odpowiedzi na powyższe pytania na pw. |
|
|
|
|
stasimalgosia
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 13:44
|
|
Świeża porcja zdjęć naszych lokatorów.
Mamusia cudowna istotka o wspaniałym charakterze. Wulkan energii i entuzjazmu w delikatnym i kruchym ciałku. Na wybiegu nie chodzi a podskakuje, w szale rozbudowy gniazda próbowała zaciągnąć do klatki całą kapę z kanapy. Jak tylko otwieram klatkę wyskakuję, jak na wielkiej sprężynie, prosto na ręce.
dzieciaki
dziewczynki
chłopcy
|
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:31
|
|
|
Wow- cudowna szczurencja biała z czarnymi oczkami....ach (ciekawe czy Pyl widzi...czy to nie BEW? )
a maluszki.... |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Martini
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:51
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
nubijka, przygladalam sie wczoraj tej szczurci na zdjęciach, ale ona chyba nie jest biała, tylko haszczeje - ale Pyla BEW-bubel tez kręci;) na razie nic jej nie mówiłam:D |
_________________ think big, start small |
|
|
|
|
majlena
zawsze pozytywnie
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:55
Zwierzątka: obecnie w sferze marzeń |
|
|
Off-Topic: | przepiękna mamusia. uwielbiam czarne oczęta. to wyjaśniały husky, myślę. na wcześniejszych zdjęciach widać szarawe plamy na grzbiecie.
Pyl, możesz już wypuścić powietrze |
|
_________________ -> B.RAT: miniusie, kreciki, fragles oraz koralikowiec
WWW Ą-Trumpusia, WWW Ąqysia(Dywan), Sanders Flytrap Kärpäsloukku(Pułapka) oraz Dziedzic Morfeusza
Figa, Czarna Magia, Bzdurka, Lulu, Nutka, Choco, Bańka, Limonka, Rurka, Duszyczka, WWW Arbuzia i ...
a także bRATkowe gratki do szczurzej klatki <- tymczasowo nie szyję... proszę czekać na mój powrót do gry. |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:56
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Off-Topic: | Pyl wcale nie widzi tego diabelskiego jasnego samczyka, więc nic jej nie mówcie, bo się dziewczyna zapłacze... |
|
|
|
|
|
Martini
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 15:03
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
Pyl przecież nienawidzi samców, a poza tym niech pracuje i nie patrzy w foruma! |
_________________ think big, start small |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 15:06
Zwierzątka: Kot, Pies, trzy ogonki- Ozzy, Edzio, Chester :) |
|
|
Ależ mnie nosi!! Chyba muszę zapełnić moją klatkę maksymalną ilością szczurów bo nawet uczyć się nie mogę przez ten dział oddam... Boże... co za piękności... niech mi ktoś wybije to z głowy bo nie wytrzymam w końcu i wezmę któregoś no!! |
|
|
|
|
stasimalgosia
|
Wysłany: Śro Maj 16, 2012 09:25
|
|
Tak, mamusia to wyjasniały husky, ale taki który jest na dobrej drodze by stać się pseudoBEWem
Ale zdjęcia nie oddaja nawet w połowie jej urody. Ma wspaniałe futerko, mięciutkie i puszyste a część włosków jest znacznie dłuższa, przez co wygląda jakby była otoczona srebrną aureolą. No i te idealnie okrągłe uszka, cudo
A maluszki to małe żarłoki, wczoraj usiłowały dziamgać moje palce |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Śro Maj 16, 2012 09:38
|
|
A czy ewentualny transport wchodzi w grę?... |
|
|
|
|
stasimalgosia
|
Wysłany: Śro Maj 16, 2012 09:42
|
|
Jak najbardziej, transport nie powinien być problemem |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Śro Maj 16, 2012 09:50
|
|
No dobra:P to dzisiaj to baaardzo poważnie przemyślę i przekalkuluję |
|
|
|
|
Rureczek
|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 09:21
Zwierzątka: Szczur i kot |
|
|
Mnie ostatnio padł szczurek, mogę więc przyjąc jednego lub dwa pod swój dach. Czy transport do Trójmiasta (najlepiej Gdyni) jest możliwy? |
|
|
|
|
stasimalgosia
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 09:39
|
|
Transport na terenie Polski da się na pewno załatwić, jak nie na tym forum, to na drugim albo na kocim, coś się zawsze wymyśli.
Szczurki wydajemy albo w jedno płciowych parach (i to wydaje nam się jest dla nich najlepsza opcja) albo do domów w których już są szczurki (najlepiej w podobnym wieku ale to nie konieczność), jednak najpierw trzeba wypełnić ankietę
Maluszki zmieniają się z dnia na dzień dziś nowa porcja zdjęć małych niedźwiadków.
dziewczynki
chłopcy
|
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 13:37
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
jakie cudne tłuściutkie haszczaki |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|