|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Śmierdząca wydzielina z pyska |
Autor |
Wiadomość |
ulka150
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 22:45 Śmierdząca wydzielina z pyska
Zwierzątka: 2 szczury |
|
|
mojej szczurzycy ponad 2 letniej dzieje się cos takieg ma świszczący oddech jak byłam u weta wyszlo ze płuca czyste, więc odpada zapalenie jakieś płuc. i ma w ogole na brodzie tak jakby wydzielinę śmierdzącą strasznie nie wiem skąd się ona nawet wydobywa, pójdę jutro do weta ale może mieliście podobną sytuacje? Dodam że nie ma jednego zęba dolnego ale jak patrze je normalnei i radzi sobe w sumie, ale nie wiem czy to z tym coś związane ... |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Sob Maj 12, 2012 11:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 22:48
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
Od dawna nie ma tego zęba?
Może w zębodole zbiera się ropa i to dlatego? Może korzeń rani ciągle dziąsło i stąd ten stan zapalny plus wydzielina?
Nie wiem, taka mała sugestia. |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
ulka150
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 22:56
Zwierzątka: 2 szczury |
|
|
zęba bardzo szybko straciła praktycznie może z rok byla z zębem niecały, a że piszczy nie mam pojęcia co jest tak jakby świszczy oddech ale oddycha jak widać normalnie nie że tam szybciej czy coś takiego |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 07:31
Zwierzątka: brak |
|
|
Śmierdząca wydzielina to na bank ropa, idź do weta jak najszybciej, bo to jest niebezpieczne w takim miejscu. Wybierz weterynarza, który zna się na szczurach, bo zwykły może nie pomóc. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 09:44
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Cytat: | Śmierdząca wydzielina to na bank ropa | też tak myślę. Jeśli ona połyka tą ropę to bardzo niedobrze, ropnie to nic przyjemnego ani zdrowego. |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 11:17
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Zmieniłam tytuł. Dział Leczenie jest przed gruntownymi zmianami, więc na razie tematów nie scalam ani nie przenoszę. AD |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 19:46
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
ulka150, i jak szczurka?
I niecały rok, dla szczura to szmat czasu |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
Ostatnio zmieniony przez smeg Sob Maj 12, 2012 19:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|