Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Szpik kostny - gicze cielęce/wołowe
Autor Wiadomość
wojsza 



Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 312
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 18:06   

Szpik, hmm dobry pomysł
_________________
Mea Culpa.

 
     
mordd 


Dołączył: 03 Lip 2011
Posty: 48
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 13:20   

dusia napisał/a:
Mi wet powiedział, że ani psu, ani szczurok kości z kurczaka nie. Chrzastki tak, a kości ze szpikiem z żeberek na przykład, czy ogólnie z trzody. Mój pies już nieraz się dusił jak mu mama rzuciła, bo ojej tak patrzy, ale osobiscie nie dawałam nigdy i dawać nie będę kości z kurczaka.

Nie wolno podawac wyłacznie kosci długich gotowanych. Tak więc nie wolno gotowanych skrzydełek. Za to surowe można każde i psu i szczurowi. Surowe kości się nie rozłupuja i nie stanowią zagrożenia. Dieta barf dowodem.
Co do wczesniejszej wypowiedzi viss- mozna wybierac takie, ktore szczur rozlupuje i zjada co tylko na zdrowie mu wyjdzie. Drobne kosci z drobiu sa u mnie zjadane w calosci. Generalnie unikac gotowanych dlugich drobiowych (dlugie kosci z udek, skrzydelek) a wszelkie inne sa swietnym pokarmem. Czy zje szpik czy calosc nie ma znaczenia. Jesli calosc to znaczy, ze mial potrzebe uzupelnienia wapnia i niech mu idzie na zdrowie.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 12