|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Szczury a upały |
Autor |
Wiadomość |
Oluś
Dawniej olus_165

|
Wysłany: Czw Sie 08, 2013 13:40
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Zizollo, a nie wiem, nie próbowałam. Moje chłopy dadzą się pokroić za marchewkę |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
 |
najna

|
Wysłany: Czw Sie 08, 2013 16:26
Zwierzątka: Marysia, Maniek |
|
|
czy uważacie, że ustawienie wiatraka koło klatki to dobry pomysł? |
|
|
|
 |
Edyta820917
zakosiana w ściurach :)

|
Wysłany: Czw Sie 08, 2013 17:52
Zwierzątka: 7 bab różnych ;) |
|
|
tak dobry pod warunkiem że nie będzie bardzo wiał i nie będzie bardzo blisko bo o przeziębienie nie trudno....ja mam gdzieś z metr i ciut wiecej może ze tylko lekki wietrzyk dociera do klatki |
_________________ ze mną: Shila,Kiara,Layla,Gina,Negra,Ronja i Ranija
 |
|
|
|
 |
franka
szczuromaniaczka

|
Wysłany: Czw Sie 08, 2013 23:03
Zwierzątka: szczury |
|
|
moje panny są "nawilżane" czystą wodą przez butelkę z atomizerem |
|
 |
angelus
garota

|
Wysłany: Czw Sie 08, 2013 23:07
Zwierzątka: szczurowadła |
|
|
olus_165, Moje kobity mają wodę głęboko pod ogonem. Dziś był jakiś koszmar pogodowy chyba z milion stopni, a one po raz kolejny nawet na wodę nie spojrzały, nie ważne co wrzucam do środka... Za to kamień w klatce oblegany non stop |
_________________ angelusowe aniołki
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
Denga, Dżuma, Sepsa, Ebola, Plaga, Vena, Febra, Xerxes, Yakuza, Coma, Coli
 |
|
|
|
 |
Elwen

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 14:32
Zwierzątka: trzy szczury i Kot |
|
|
Ja wsadzam moim dziewczynkom plastikowe pudełka z lodem, owinięte szmatką. Jak wszelkie kamienie, płytki i tego typu patenty miały w głębokim poważaniu, to na to przychodzą - Beshaba wczoraj zaanektowała jedno na cały dzień
Oczywiście, trzeba wymieniać, ale chłodzą dużo dłużej niż się spodziewałam - praktycznie cały dzień, nawet, jak lód już się roztopi. |
_________________ Za Tęczowym Mostem: Eni (1.08.2013)
 |
|
|
|
 |
angelus
garota

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 17:27
|
|
Elwen, a jakie dokładnie te pudełka bo może wypróbuję. Takie plastikowe jak po lodach z kostkami lodu w środku? Nie jest to za zimne? |
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
 |
|
|
|
 |
Elwen

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 18:06
|
|
Ja używam szczelnych pojemników - takich na żywność. Plastikowe pudełka po lodach powinny działać, pani weterynarz proponowała jeszcze mrozić wodę w butelkach po wodzie mineralnej. Szmatka jest właśnie po to, żeby jednak to za zimne nie było - trzeba trochę wyczucia przy owijaniu. |
 |
|
|
|
 |
angelus
garota

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 18:30
|
|
Elwen, Wypróbuje. Dopytuję się bo mam taki kompres lodowy co się na stłuczenia przykłada i on nawet owinięty szmatką potrafi odmrozić. Dlatego myślałam, że może to takie pudełko w którym lód jest tylko na dnie a leży się na górze i nie ma kontaktu z samym lodem tylko zimnym powietrzem. Porobię próby na sobie zanim dam pannom |
 |
|
|
|
 |
Elwen

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 18:36
|
|
angelus, może w tym kompresie jest coś innego, nie czysta woda. Różne substancje się różnie mrożą, może on akurat trzyma niższą temperaturę. |
 |
|
|
|
 |
limomanka

Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 19:38
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Elwen napisał/a: | Różne substancje się różnie mrożą, może on akurat trzyma niższą temperaturę. |
Poza tym szczury mogą to jednak przegryźć. A nie wiadomo, czy im nie zaszkodzi. Myślę, że mrożona woda jest w tym przypadku dużo lepsza. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
 |
angelus
garota

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 21:32
|
|
limomanka, ja nie chciałam tego dawać szczurom tylko tak porównywałam Raczej bym się bała im włożyć coś takiego po panny kochają gryźć wszystko co plastikowe a ten kompres ma powlokę z takiego cienkiego plastiku właśnie.
No nic. na razie mrożę butelkę wody. zobaczymy co z tego wyjdzie. |
 |
|
|
|
 |
nimka

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 21:49
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
U mnie płytki podłogowe (takie najtańsze na sztuki z OBI) nie cieszą się w ogóle zainteresowaniem
Tzn. oczywiście są zmrożone, żeby nie były w temperaturze takiej samej jak półki plastikowe.
Za to trochę szczurom odpowiada mocno nasączony zimną wodą średniej wielkości ręcznik do rąk, złożony kilka razy i położony np. na suficie klatki (która jest otwarta) na tacce (coby woda nie spływała). Czasem na takim czymś leżą, siedzą. Tylko najlepiej ze 2x na dobę taki ręcznik płukać i znów nasączać (czyli nie wyciskać za bardzo) zimną wodą, bo się taki zatęchły robi inaczej i mniej zimny.
Do tego - arbuz z lodówki, inne owoce z lodówki.
Ewentualnie gerber czy kaszka, też zimna. |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
 |
Ebia

|
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 22:49
|
|
|
Ja moich paskud nie karmię rzeczami z lodówki. Kończy się to kichaniem i chrumkaniem. Zawsze dostają w temperaturze pokojowej lub nawet ciut wyższej - nawet w upał.
W klatce mają płytkę i wilgną szmatkę (dzięki niej mniej obsikują sobie brzuchy). Staram się też więcej je wypuszczać.. Lubią rozpłaszczyć się na kawałku podłogi, gdzie nie ma chodnika.
Poprawiłam literówki. |
Ostatnio zmieniony przez mmarcioszka Pią Sie 09, 2013 23:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nimka

|
Wysłany: Sob Sie 10, 2013 00:02
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
U mnie się nie kończy kichaniem, więc daję
Oczywiście tylko w takie upały jak wczoraj. W chłodniejsze dni to nie ma sensu i dostają "ciepłe". |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|