|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: wuwuna Wto Sty 19, 2010 00:08 |
Planowany miot kontrolny L of Anahata - krycie :] |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 19:40
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Zaraz będę mieć, chyba że pociąg ma znowu 140 minut opóźnienia.
Bulletproof, ja mam do Miyu OGROMNY sentyment, to moja pierwsza hodowlana samiczka, mama pierwszego miotu. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
 |
wuwuna

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 21:43
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Z tymi pociągami masakra. Jeden był 140 minut opóźniony a następny z tej samej trasy przyjechał perfekcyjnie na czas.
Mam nadzieję, że maleństwo dojedzie całe i zdrowe. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 21:51
|
|
jupi jupi dojechało maleństwo ufff
No to teraz Xibbullusiu przypomnij sobie co mama w domu mówiła co się robi z dziewczynkami |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
 |
Hera [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 22:03
|
|
|
Cytat: | przypomnij sobie co mama w domu mówiła co się robi z dziewczynkami |
no to kciukam za udane krycie ! |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 22:13
|
|
Tylko 55 minut opóźnienia, da się przeżyć.
Xibbula to merle! Jest piękny i drobny. Dużych szczurów z tego połączenia nie będzie, no ale aby były zdrowe. A wiecie, że tendencja do merle jest dominujące? Więc pewne będą merle w miocie.
Jutro wrzucę foty naszej pary. |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 22:28
|
|
Nakasha napisał/a: | Dużych szczurów z tego połączenia nie będzie | Nigdy nic nie wiadomo.
Uoi do roku nie ważyła 200 gram, a jej mama przed kryciem 470 a ojciec 700 i to bez grama tłuszczu, widziałam na własne oczy.
Powody mogły być różne, nie potrzeba wiele, matka mogła mieć mało pokarmu, maluchów dużo, albo trafi się taki niejadek i koniec nie urośnie. Klatka może być za mała (jak w przypadku miotu U, gdzie 5 tygodniowe maluchy w 15 sztuk mieszkały w małej diunie, zero szans na prawidłowe rozwijanie się).
Złe karmienie, częste zmiany mieszkanie też zrobiły swoje.
Xibba to bardzo, ale to bardzo spokojne dziecko, jak inny szczur coś mu powie, to on od razu to przyjmuje do wiadomości, nigdy się nie stawia, nie próbuje uzyskać tego czego chce.
Przy misce jest zawsze ostatni, i nie dlatego, że mu ktoś zabiera nie pozwala, ale to on sam sobie wmawia, że ma jeść na końcu.
Reasumując wcale maluchy małe wyjść nie muszą, może być wręcz odwrotnie. |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 23:20
|
|
wuwuna, chodzi mi o to, aby chętni nie nastawiali się na olbrzymy. Jeśli zdarzą się duże szczury, to super, ale lepiej się nie nastawiać. |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 23:43
|
|
Nakasha napisał/a: | wuwuna, chodzi mi o to, aby chętni nie nastawiali się na olbrzymy. Jeśli zdarzą się duże szczury, to super, ale lepiej się nie nastawiać. | nie no oczywiście, chciałam tylko podkreślić, że to nie reguła.... |
|
|
|
 |
Oli

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 23:52
|
|
|
ja po narodzinach tu nie wchodzę jak się pojawią merlaki, bo nie mam domu i klatki z gumy, a GMR jak najbardziej tak... |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 23:59
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
No, to okropne, że nic nie jest tak bardzo z gumy jak GMR
żeby Xibbula pamiętał, co mu mamusia mówiła o dziewczynkach i żeby Chichiri szybko dostała pięknej rujki |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Nietoperrr...

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 00:51
|
|
|
Nie ma to jak poznęcać się takimi pięknymi zapowiedziami niebiańskich miotów,nad biednymi użytkownikami forum,co już nie mogą ani jednego więcej... Po prostu sadyzm i tortura... |
_________________ POLARKOWE MEBELKI http://forum.szczury.biz/...t=10142&start=0 |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 01:06
|
|
GMR może Was męczyć, ale listę to mam na razie pełną.
Xibbula:
Chichiri:
Razem:
 |
|
|
|
 |
Nietoperrr...

|
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 01:24
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Xibbe jest boski i wygląda na to, że wie, co ma robić z panienką
Brawo Wuniu |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
heniok

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 06:16
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
Xibbula jest boski i ślicznie wyrósł, no to kciukamy za pomyślną randkę |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|