|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: AngelsDream Nie Kwi 08, 2012 17:41 |
Planowany miot C Rotta Taivas |
Autor |
Wiadomość |
Ebia

|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 23:13
|
|
|
Miejmy nadzieję, że wszystko pozytywnie się rozwiąże
Również mocno trzymamy kciuki |
|
|
|
 |
Zizollo

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 12:09
Zwierzątka: kot |
|
|
i jak Bansai już coś wiadomo więcej urodzi po tych tabletkach?
mocno żeby urodziła pomimo niemiłych przygód |
|
|
|
 |
Melman

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 15:14
Zwierzątka: Duuuużo borderków i 2 szczury :) |
|
|
Trzymamyyy! |
_________________ Hodowla psów Never Never Land
www.bordercollie.pl |
|
|
|
 |
Gienia

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 15:23
|
|
|
ojejkuniu:( Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok:* |
_________________ marzę o fuzzikuu, podwójnym rexiku, marzę o ogromnym domu, gdzie jeden pokój będzie dla ogonów!
|
|
|
|
 |
Azi

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 16:26
Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek |
|
|
Nakota, trzymam kciuki, oby Bansai miała więcej szczęścia niż moje Balecia i Baja.
Nie znam Alizine i jego składu, ale z tego, co czytałam go się stosuje przy wywoływaniu poronień we wczesnej ciąży, czy maluchy są żywe?
Wiem, że na wywołanie porodu podaje się oksytocynę i przy niej trzeba mocno obserwować, czy macica nie pęka od nadmiernych skurczy przy ewentualnej blokadzie ujścia, nie wiem jak tutaj, ale obserwuj bacznie, czy nie krwawi... dużo kciuków i oby urodziła szybko i bez problemów. |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
|
|
|
 |
Nakota
Światowy transporterek

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 17:15
Zwierzątka: Dużo szczurów i kot |
|
|
Dziękujemy za wszelkie kciuki i ciepłe myśli. Niestety u nas bez zmian... Pojadę jeszcze dzisiaj do weterynarza po kolejną dawkę Alizine, a jeśli i ona nie pomoże to niestety nie pozostanie nam nic innego jak operacja.
Azi, trudno stwierdzić po zdjęciu RTG czy maluchy są żywe. Pewne jest natomiast, że są w brzuchu i jakąś drogą muszą się z niego "wydostać" - czy to kanałami rodnymi czy operacyjnie. Dr. Strugała podała Alizine na wywołanie skurczy i otworzenie szyjki macicy, żeby Bansai urodziła naturalnie. Kiedy zapytałam o okscytocynę dostałam odpowiedzieć, że tym lekiem zrobiłaby samicy krzywdę i że popękałaby jej macica. Także wolę jej jednak nie podawać
Bansai krwawiła dość mocno w środę, wczoraj średnio, a dzisiaj znalazłam tylko parę kropel na chusteczkach. Zachowuje się normalnie, wyleguje się w domku i od czasu do czasu wskakuje na jego dach szukając wyjścia. |
_________________ Kto walczy przegrywa czasem, kto nie walczy przegrywa zawsze.
Per aspera ad astra.
 |
|
|
|
 |
Entreen

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 17:48
Zwierzątka: szczury, psies |
|
|
A mnie zastanawia jeszcze, skoro wody już odeszły, to czy czekanie do poniedziałku to nie za dużo?... Przecież one tam pokisną i zakażenie z martwicą murowane... |
_________________ Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura Cynamon |
|
|
|
 |
wuwuna

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 02:12
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Entreen napisał/a: | A mnie zastanawia jeszcze, skoro wody już odeszły, to czy czekanie do poniedziałku to nie za dużo?... Przecież one tam pokisną i zakażenie z martwicą murowane... | Entreen, chyba po prostu weekend robi swoje i brak lekarzy...
Ale skoro panna się dobrze czuje to chyba jednak maluchy się wchłaniają... a jak organizm sobie radzi to nie jest źle da radę.
Szkoda tylko, że nie macie tam we wro możliwości zrobienia USG jeszcze |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
 |
Entreen

|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 10:11
Zwierzątka: szczury, psies |
|
|
We Wrocławiu jest sporo lekarzy przyjmujących w weekend, zrobią i w sobotę zabieg, jak będzie trzeba. I to nie wcale pierwsi z brzegu, a tacy, co się egzotykami też zajmują. Może nie dr Strugała czy Piasecki, ale nie oni jedni są, więc to akurat taki średni argument. No i to był czwartek .
Maluchy ze szkieletem się nie wchłoną. |
_________________ Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura Cynamon |
|
|
|
 |
Nakota
Światowy transporterek

|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 13:51
|
|
wuwuna napisał/a: | chyba po prostu weekend robi swoje i brak lekarzy... |
Bynajmniej
Entreen, weterynarzem nie jestem, żeby ze stu procentową pewnością odpowiedzieć Ci czy to za dużo czy nie. Aczkolwiek Bansai została dokładnie zbadana i wymacana, a ja wypytana o wszystko co się przez cały ostatni tydzień działo (w tym spore krwawienie w 24 dniu ciąży, które mogło być faktycznym odejściem wód, bo w 21 dniu były to ledwo dwie krople) i jak się Bansai sama zachowuje. A ja dr Strugale i jej doświadczeniu ufam Jesteśmy umówione na pewne terminy, a w razie czego mam jej telefon.
Niemniej jednak poród naturalny nie nastąpił, więc wychodzi na to, że czeka nas operacja |
Per aspera ad astra.
 |
|
|
|
 |
Ebia

|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 15:20
|
|
|
Przykro nam Mieliśmy nadzieję, że tym razem będą dobre wieści Razem z TŻ mocno trzymamy kciuki za Bansaikę oby nic jej się nie stało |
|
|
|
 |
Nakota
Światowy transporterek

|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 20:37
|
|
Ebia, dziękuję
Operacja odwołana Po dzisiejszym badani pani doktor orzekła, że Bansai zaczęła wchłaniać płody. Maluszki były z nami jeszcze w czwartek (było je czuć przy badaniu palpacyjnym, a także było widać kręgosłupki na RTG), a niestety dzisiaj był już to tylko płyn. Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie dlaczego wolała je wchłonąć aniżeli urodzić, ale cieszę się jednak, że nie musieliśmy jej kroić. Malutka dostaje jeszcze profilaktycznie antybiotyk w razie gdyby miała się rozwinąć jakaś infekcja (tfu, tfu, a sio!). Temat właściwie można zamknąć, ponieważ miot nie doszedł do skutku. |
Per aspera ad astra.
 |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 20:42
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Przynajmniej dobrze, że operacja odwołana Najważniejsze jest zdrowie mamusi |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
Ebia

|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 21:18
|
|
|
Dobrze, że nie będzie operacji i że z małą lepiej. Chociaż jeden kamień z serca |
|
|
|
 |
LaLuna
szczurlover

|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 00:41
Zwierzątka: TŻ i Nemi |
|
|
Współczuję całego stresu i w ogóle, przejść. Nich się Bansai trzyma zdrowo z całym stadkiem! |
_________________ Na ich temat |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|