|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: EpKee Wto Paź 18, 2011 14:02 |
Planowany miot "Cukierkowy" |
Autor |
Wiadomość |
indygo

|
Wysłany: Czw Paź 13, 2011 19:20
Zwierzątka: 5 ogonków, 3 mruczące, 1 merdające, 1 uchate:) |
|
|
Trzymam mocno kciuki:) |
_________________ Ze mną: ogoniaste; Dwukwiat, Łazik, Obieżyświat, Włoczykij, Felek:) mruczące; Gucio, Psota, Urwis:) merdające; Bąbel uchate; Tuptuś
|
 |
Martini

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 09:42
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
Kciukam! |
_________________ think big, start small |
|
|
|
 |
baradwys
Catch Me If You Can

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 10:26
|
|
|
tak się składa, że jest to Rosyjska pseudohodowla ściągająca szczury z pseudohodowli czeskich. Szczur, którego nam pokazałaś nie jest DVv. Rozmawiałam z hodowcą czeskim, który miał u siebie takową odmianę, miał cały miot i szczurki wyglądały tak
dla porównania dam zdjęcia Yellow, która zdaniem czeskich sędziów jest bardzo dobrym Vv
Widzisz różnicę?
Szczury o sierści DVv pojawiły się również na wystawie we Wrocławiu. Jeśli mi się uda dostanę kilka nowszych zdjęć double velveteenów, tak dla waszego rozeznania. |
_________________ Informacja od MT: Osoba korzystała z cudzego loginu i hasła (bez zgody tej osoby), by czytać forum. Za kradzież konta otrzymała ban stały. AD |
|
|
|
 |
maris

Dołączyła: 25 Mar 2009 Posty: 1571 Skąd: Gierałtowice/Warszawa
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 13:28
Zwierzątka: 5 Ogonków i Bożątko ;) |
|
|
baradwys napisał/a: | Szczury o sierści DVv pojawiły się również na wystawie we Wrocławiu. |
Widziałam i niosłam nawet do oceny DVv był w dunie razem z Vv i obydwa były czarne, więc musiałam się poważnie zastanowić, który to który, ale po uważniejszym oglądzie DVv miał bardziej pofalowane futro z większą ilością prześwitów |
_________________ http://ogonkowo.pl - zapraszam do odwiedzin! <:3 )~
Ze mną: Pringles SR, Totoro SR, Fiołek ZR, Morgan i Magic RT
Za TM [*]: Hugo, Charlie, Claire, Niunia, Juliet, Klusia, Lori, Amelka, Kira, Ashanti, Krzysiu, Vanilka V, Aralka Ab, Mia, Florence SR, Maniek, Fergie SR, Kelly Ab, Franklin, Michael, Reynevan SR, Toffee SR, Szarlej SR, Rubin SR, Pepper SR, Mikan RT |
|
|
|
 |
Majszczur
kolekcjonerka bubli

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 13:39
Zwierzątka: BPP... 2 kociaste... 7 ciur...wodnych zatrzęsienie... |
|
|
baradwys napisał/a: | tak się składa, że jest to Rosyjska pseudohodowla ściągająca szczury z pseudohodowli czeskich | nie miałam pojęcia, że to pseudo wygooglałam i akurat na tej stronie było najwięcej zdjęć podpisanych double velveeten dlatego zaznaczyłam, że "nie wiem czy jest to link godny polecenia" Dzięki za sprostowanie.
baradwys napisał/a: | Jeśli mi się uda dostanę kilka nowszych zdjęć double velveteenów, tak dla waszego rozeznania. | z niecierpliwością czekamy. |
|
|
 |
baradwys
Catch Me If You Can

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 14:21
|
|
|
Ponieważ poprzednie zdjęcie były niewyraźne dodałam kilka innych ukazujących poprawność odmiany sierstnej Yellow. Jak widać różnica między Vv a DVv jest znaczna.
Zdjęcia wykonane przez Nakotę
Majszczur, liczą się intencje |
_________________ Informacja od MT: Osoba korzystała z cudzego loginu i hasła (bez zgody tej osoby), by czytać forum. Za kradzież konta otrzymała ban stały. AD |
Ostatnio zmieniony przez baradwys Sob Paź 15, 2011 17:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
aneczka1-13

Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 14:36
Zwierzątka: ;( |
|
|
Ale widać że metryki jakieś prowadzą. Więc w sumie i tak nie wiadomo czy jest to dobra hodowla czy nie. |
_________________ https://trafficmonsoon.com/?ref=aneczka1992
Zarabianie w necie chętnie odpowiem na pytania na pw |
|
|
|
 |
baradwys
Catch Me If You Can

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 15:49
|
|
|
Off-Topic: | aneczka1-13, mnie wystarczy, że hodowca nie rozróżnia podstawowych odmian sierstnych, bo ja nie wiem jak np. po rexie i velveteenie może wyjść double rex. Gdzie hodowca szczura z takiego skojarzenia opisuje jako double rex /rex-velveteen/ a są to dwie rożne odmiany . Jej DVv maja bardzo krótką i prostą sierść, co jest niepoprawne ze wzorcem odmiany. U niej DVv nie różni się niczym od DR /RV/ a to już na prawdę źle świadczy o jej podstawach wiedzy. Hodowca prawdopodobnie nie wie jakie szczury rozmnaża i opisuje je w ciemno. Dodatkowo sprowadza szczury z innych pseudo, szczury bez pochodzenia. |
|
|
|
|
 |
aneczka1-13

Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 16:36
Zwierzątka: ;( |
|
|
Acha dzięki za sprostowanie. Ja na razie uczę się tych odmian. |
_________________ https://trafficmonsoon.com/?ref=aneczka1992
Zarabianie w necie chętnie odpowiem na pytania na pw |
|
|
|
 |
baradwys
Catch Me If You Can

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 17:27
|
|
|
I to by było na tyle ze współpracy Yellow
zdjęcia kiepskiej jakości, ale musiałam jakoś sama radzić. |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 19:23
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Ja powiem tyle zwykły velveteen od podwójnego czasem wcale się nie różni lub tak minimalnie, że nie da się tego konkretnie stwierdzić.
Wg wzorca powinien mieć mocniejszy skręt. Ale to tak jak z velvetami, niektóre są wręcz proste.
Dla przykładu Mul Sporzyfczy
 |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
 |
Niamey
Zhongguo!

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 22:45
|
|
|
wuwuna napisał/a: | Mul Sporzyfczy | |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 23:07
|
|
|
Off-Topic: | wuwuna napisał/a: | Mul Sporzyfczy | jesteś wu moim hirołem... |
|
|
|
|
 |
baradwys
Catch Me If You Can

|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 11:00
|
|
|
Moja małe Pierona rodzi
o całe 2 dni za szybko, miałam jej dziś klatkę przygotować do końca, ostatnie porządki zrobić... Pokazała mi jedną małą żeleczkę, proszę o mocne kciuki!! |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 11:03
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Kciukam, żeby sobie dała radę |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|