Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: smeg
Wto Lis 05, 2013 11:27
Przyjme 2 samiczki
Autor Wiadomość
suchotnik 

Wysłany: Wto Lis 05, 2013 09:58   

PaniCiurowa napisał/a:
Ja też uważam, że jest otyły. Mam 10 własnych samców i żaden nie jest upasiony, nie ma nawet mowy o tym, żeby któreś wybrzydzało przy jedzeniu - dlatego mają zdrowe wątroby i biegają, a nie się toczą.

Gdzie masz kobieta otylego szczura? Zbadalas watrobe mojego ? N ktorym filmie widzialas jak sie toczy a nie popier... po mieszkaniu. Mocherowy szczurzy beret

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Wto Lis 05, 2013 10:06   
   Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki

suchotnik, każdy ma prawo do własnego zdania i to że czasem różni się ono od naszego to nie powód by popierać czerpanie zysków ze sprzedaży zwierząt przez sklepowych sprzedawców. Myślę że poczytałeś forum i masz świadomość że sklep to nie jest właściwe miejsce do "pozyskania" pupila.
Co do adopcji to uważam że skoro jesteś otwarty na wizytę przed adopcyjną podczas której będziesz mógł wymienić poglądy z osobę wizytującą na temat opieki nad ogonkami wątpliwości Twoje i forumowiczów mam nadzieję zostaną rozwiązane. po pozytywnej opinii z takiej wizyty ludzie na pewno powierzą Ci ogonki.
Olsztyn to duże miasto i jest tam sporo zaszczurzonych, godnych zaufania osób które takę wizytę mogę przeprowadzić :) .

pszczoła 
uczulona na hipokryzję

Wysłany: Wto Lis 05, 2013 10:07   

Bez przesady, jak dla mnie nie wygląda na otyłego ani jakoś super grubego, ale takiego na granicy, któremu dieta by nie zaszkodziła.
suchotnik, nie powinieneś odbierać tego jako osobisty atak i być chamskim w taki sposób, a uznać wypowiedzi innych, doświadczonych osób, jako dobre rady...

wilczek777 

Wysłany: Wto Lis 05, 2013 10:48   
   Zwierzątka: 2 x sheepdog

pszczoła widziałaś moje Mikiego i to był spasiony szczur - w porównaniu do ogonka na zdjęciu nadal jest mimo, że odzyskał sprawność fizyczną.
Kwestią nie jest w tym momencie to jak wygląda ale czym się żywi bo to decyduje o jego zdrowiu. Przykre jest to, że suchotnik odbiera rady użytkowników jako atak na siebie, krytykę i borze lesisty nie wiem co jeszcze.
Mam tylko nadzieję, że nie wspomoże zoologa i przemyśli adopcję.

Za TM :(
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*]

suchotnik 

Wysłany: Wto Lis 05, 2013 11:17   

Jezeli bys przesledzila watek, to bys wiedziala, ze sporo postow bylo zlosliwych z powodu tego, ize mialem odmienne zdanie( moze nie sluszne we wszystkim), ale jednak. Bez urazy, to nie atak na was, jednak ja to odczulem(moja luba tez) jako zachowanie godne kabaretu w jedynej slusznej partii. Nie jestes z nami to ... wiecie co. Jak juz pisalem, temat do zamkniecia a profil do skasowania.

smeg 

Wysłany: Wto Lis 05, 2013 11:26   
   Zwierzątka: brak

Szczur nie jest specjalnie gruby, również odebrałabym posty na ten temat jako złośliwość. Ale kwestię zdrowego odżywiania gryzoni naprawdę powinniście rozważyć - to nie jest zdanie pojedynczych osób, tylko ogólnie znane wśród hodowców zasady. Zresztą żaden zwierzak nie powinien dostawać ludzkiego przyprawionego jedzenia z obiadu.
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi