|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Jak odchudzić szczura? |
Autor |
Wiadomość |
jancia
czakramy zablokowane :)

|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 12:18
Zwierzątka: Wszystkie za TM |
|
|
To jest klatka:
Jak widać miski są na górze a poidło na samym dole- załatwiają się w kuwecie na dole- nigdy nie na półki. Ed musi skoczyć żeby dostać się do picia. Tak samo żeby dojść do sputnika musi pokonac kilka pięter... |
_________________ za TM: Harry 26.12.2008-12.01.2011, Franek 04.01.2011-21.02.2012, Edzio 04.01.2011 -31.05.2013, Kevin 15.02.2012 - 05.01.2014, Elvis 15.02.2012-27.03.2014, Freddie 25.10.2011 - 14.05.2014, Reksio 05.07.2013 - 06.09.2015, Jasper 5.07.2013 - 14.12.2015. |
|
|
|
 |
Helcia

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 11:18
Zwierzątka: pięciu śmierdzieli, pies, chomik |
|
|
ile mniej więcej szczur powinien chudnąć tygodniowo? ( nie mogę nigdzie znaleźć)
Ryjek w tydzień z 700 gramów zszedł do 670 gramów, zastanawiam się czy chudnie w dobrym tempie? |
_________________ zapraszamy http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11941 |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 11:34
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Sporo, ale chyba nie można jeszcze powiedzieć, że za dużo (zwłaszcza, że 10 gramów wahania może być przed i po posiłku). Jakie metody zastosowałaś? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Helcia

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 11:47
|
|
quagmire, dostawał versele laga zero classic rano ok 15g, wieczorem jakaś marchewka i płatki owsiane, raz trochę jajka gotowanego
oprócz tego kilkugodzinne wybiegi z dużą ilością ruchu |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 11:49
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Helcia, dobre tempo to podobno ok. 10-15 gramów na tydzień przy ważeniu w maksymalnie podobnych warunkach. Ale ja z doświadczenia wiem, że szczury grubaski, zwłaszcza w początkowej fazie gubienia, lubią chudnąć mocniej. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
Helcia

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 11:55
|
|
Ryjek właśnie na diecie jest od tygodnia, więc może dlatego tyle schudł. Nagle mu ograniczono smakołyki i zmuszono do ruchu
Będę go teraz częściej ważyć i w razie gdyby dalej tak szybko gubił gramy , to przejedziemy się do weta. |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 11:55
|
|
Czyli po prostu monitoruj dalej, jak tempo chudnięcia trochę spadnie, to będzie dość typowe. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 14:48
|
|
Andaj w tym cyklu diety najmniej ważył 612 (ruszał z 700), ale obawiam się, że po operacji, przez to, że mieszka sam znów nam podskoczy. Mam nadzieję, że nie więcej niż 20-30 gramów. Zobaczymy. Wczoraj ważył 620 gramów, czyli całkiem nieźle. Szczura rekonwalescenta naprawdę trudno nie utuczyć. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 15:30
|
|
AngelsDream, zależy, czy chce jeść, jak jest sam. Ale Andaj który nie chciałby jeść? Niemożliwe |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 15:32
|
|
quagmire napisał/a: | zależy, czy chce jeść, jak jest sam. |
Tęskni, ale wystarczy mu, że z nimi pobiega, trochę go nosi z nudów, ale je jak on... To z jednej strony cieszy, a z drugiej zmusza mnie do pilnowania go jeszcze bardziej. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 18:35
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Macie jakieś pomysły na dobre, ale niesmaczne karmy? Chciałabym, żeby ogony coś miały w klatce przez te 23,9 godziny, kiedy już spałaszują dzienne dawki karmy. Na razie daję ziółka, ale różnie to działa. |
|
|
|
 |
smeg

|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 18:37
Zwierzątka: brak |
|
|
Moje szczury gardzą Rat Nature, więc zaliczyłabym ją do niesmacznych Labofeed i Rat&Mouse Pro też jakoś nie robiły furory - tzn. Labofeeda jadły chętnie, ale dość dużo czasu zajmowało im obgryzienie granulek do końca |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 15:16
|
|
Odchudzony Andaj wygląda mniej więcej tak. Nieodchudzony miał niewidoczne tylne łapy, jego dolna linia z boku przypominała tyldę tylko na odwrót.
Z 29 lutego:
 |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 15:31
|
|
Jazz wciąż się odchudza, wygląda na to, że dość skutecznie. Ale mam wrażenie, że mu sporo luźnej skóry zostaje, zwłaszcza tak na nogach, więc nie wygąda tak ładnie, jak Andaj. Ale co pozytywne, sporo więcej się rusza, sam z siebie |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 15:33
|
|
quagmire, Andaj też trochę zwisa, tu i ówdzie, ale ten szczur... skacze i biega. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|