|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Orzechy - temat ogólny |
Autor |
Wiadomość |
Maniak
...:::Marzena:::...

Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 558 Skąd: Z pierwszej stolicy ;)
|
Wysłany: Pon Gru 25, 2006 23:28
Zwierzątka: szczury, brat |
|
|
Off-Topic: | Tak o te mi chodzi ale ie wiem jak sie nazywaja |
|
_________________ whatever you do,. do it well. |
|
|
|
 |
Saaa

|
Wysłany: Śro Cze 12, 2013 17:33
Zwierzątka: 12 szczurzych łap |
|
|
Tylko pytanie czy lepiej dać szczurkom orzechy włoskie młode czy stare( znaczy te zeszło roczne)? |
|
|
|
 |
Hanami

|
Wysłany: Śro Cze 12, 2013 18:36
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Raczej młode, bo są obiektywnie świeższe. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
 |
Aghaa

|
Wysłany: Śro Cze 12, 2013 22:46
Zwierzątka: owczarek niemiecki i 3 ogony |
|
|
Miałam w domu kiedyś orzechy laskowe, Cycu dorwał jednego i migiem do klatki, męczył sie przeokrutnie ze skorupką, musiałam sie z nim siłowac zeby odebrac od niego tego orzecha jak widzę niepotrzebnie chyba? Szczur sobie napewno nie połamie zębów na takim twardzielu? |
|
|
|
 |
limomanka

Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Cze 12, 2013 22:48
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Aghaa, nie powinien sobie połamać - za to dobrze te zęby ścierają. U nas nawet 6-tygodniowe maluchy radzą sobie ze skorupką orzechów laskowych. Większy problem jest dopiero z włoskimi - tu niektórzy polegli albo próbowali na kilka razy |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
 |
Hanami

|
Wysłany: Śro Cze 12, 2013 22:51
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Gdy orzech (skorupka) będzie dla niego za twardy, zrezygnuje. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
 |
Oluś
Dawniej olus_165

|
Wysłany: Śro Cze 12, 2013 22:51
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Moje paskudy w orzechach włoskich zawsze wygryzają dziurkę średnicy ok. 1,5 cm i przez nią wyciągają po kawałeczku cały orzech. Nie pytajcie jak, sama jeszcze do tego nie doszłam
A z laskowymi radzą sobie w trymiga |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
Wysłany: Śro Cze 12, 2013 23:41
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Jeśli już daję orzechy, to włoskie lub laskowe koniecznie ze skorupką. Orzechy są tłuste, więc staram sie im nie dawać, ale jak są ze skorupką, to mają dużo zabawy, więc czemu nie od czasu do czasu |
|
|
 |
Aghaa

|
Wysłany: Czw Cze 13, 2013 00:10
Zwierzątka: owczarek niemiecki i 3 ogony |
|
|
Dzieki za odpowiedzi Cycuś to chudzina - serio, skóra i kości, od zawsze taki jest wiec troche "tłuszczyku" mu nie zaszkodzi, zreszta ciągle w ruchu co zje to zaraz spali no, po niedawnej śmierci brata może nieco bardziej osowiały jest i wcina mniej nie chciałabym mu jednak zaszkodzic tymi łupinkami jest taki zaangażowany przy łupinach ze boje sie ze zeby sobie połamie skupienie 100% no ale Wy wiecie więcej i lepiej pewnie, bede nadzorować wysiłki Cyca na bieżąco |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
|
|
|
 |
LawinaPL

|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 17:34 Pistacje
Zwierzątka: Grabocwie |
|
|
Nie znalazłam tematu o pistacjach
Dlatego pytam : Czy można podawać szczurkom pistacje? |
_________________ Survival
 |
|
|
|
 |
unicorn

|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 19:12
|
|
|
LawinaPL, niesolone, jako smakołyk. |
|
|
|
 |
Devona
(astro)fizyczka

|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 20:02
|
|
|
Scaliłam z istniejącym tematem. LawinaPL, w przyszłości nie zakładaj osobnych wątków do każdego rodzaju przysmaków, zamiast tego staraj się znaleźć podobny i zadać w nim pytanie. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
 |
mmmol

|
|
|
|
 |
Devona
(astro)fizyczka

|
Wysłany: Pią Paź 18, 2013 12:05
|
|
|
orzechy są bardzo tuczące dla szczurów (zdrowy tłuszcz w nadmiarze też szkodzi) i dlatego powinny być przysmakiem podawanym w naprawdę małej ilości 'od święta' |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|