Otwarty przez: Kluska Pon Lut 27, 2012 07:54 |
Rasowy czy z zoologa? |
Autor |
Wiadomość |
krysztalowy_noz

|
Wysłany: Pon Sty 14, 2013 22:17
Zwierzątka: psy szczury |
|
|
kurde, szkoda że tak daleko, bo też bym się zastanawiała nad wzięciem... |
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcj." |
|
|
|
 |
Shihwa

|
Wysłany: Śro Sty 16, 2013 19:25
Zwierzątka: psa i szczura |
|
|
Odebrałam dziś szczurka od tego Pana. Okazało się, że hoduje szczury jako pokarm dla węża (dlatego matka szczurków też jest do sprzedania) Na szczęście wąż wpadł w letarg i nie chce mu się jeść. Te szczurki cudem uniknęły śmierci. Z tego co wiem, wszystkie już znalazły nowy dom. |
|
|
|
 |
krysztalowy_noz

|
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 22:49
Zwierzątka: psy szczury |
|
|
Przynajmniej tego nie krył. I te szczurki miały wiele szczęścia |
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcj." |
|
|
|
 |
kapi

|
|
|
|
 |
Karena
SITH HAPPENS

|
|
|
|
 |
Kasik
Firestarter

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2013 21:59
|
|
|
kapi, nie, ten sprzedawca nie jest wiarygodny. Linki do hodowli zrzeszonych w SHSR masz na forum, hodowcy nie wystawiają szczurów na sprzedaż w internecie. |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Pią Lut 01, 2013 00:12
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
kapi, pani "hodofczyni" tejże pseudohodowli sprzedaje szczury, które są kompletnie niezsocjalizowane.
Moja siostra (na nieszczęście) kupiła u nich prosiaka (wychudzonego i z kołtunem) i ta Pani próbowała wcisnąć jej szczura, który był niemal dziki.
Poza tym ktoś kto ma hodowlę świnek, szczurów, myszy, węzy i psów... To raczej za fajnie to nie brzmi ?
Jeśli chcesz szczury, to adoptuj. Jeśli chcesz z hodowli to na forum masz listę zarejestrowanych hodowli. |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
FaerielDeVille
RCPL

|
Wysłany: Pią Lut 01, 2013 00:38
Zwierzątka: soon the adventure will begin... again |
|
|
Miałam wątpliwą przyjemność prowadzić z tą "hodofczynią" krótką wymianę wiadomości. Poziom, jaki sobą reprezentowała pozostawiał wiele do życzenia, nie mówiąc już o wątpliwej wiedzy (a zasłaniała się ukończoną zoologią). Widziałam na innym forum przypadek z kolei chomika pochodzącego od tej samej osoby, biedak był chory, z inbredu - karłowatość + wodogłowie. Padł krótko po tym, jak trafił do domku. |
_________________ Rodent Club PL |
|
|
|
 |
kapi

|
Wysłany: Pią Lut 01, 2013 20:39
|
|
|
Niestety tak myslalam. Dziekuje za informacje.
Przegladalam oferty ale albo zle widze albo na chwile obecna nie ma w Warszawie zadnego szczurka tj. samiczki dumbo w kolorze jasno szarym |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2013 21:18
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
kapi, w hodowlach rodowodowych będą niedługo mioty, gdybyś była zainteresowana. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
Ptaszica

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 12:07
Zwierzątka: Najukochańsze |
|
|
Wybaczcie moje naiwne myślenie, ale po to piszę na forum, żeby ktoś na mnie czasem wylał kubeł zimnej wody
A nie uważacie, że skoro ogonki tej Onsybalet z Tablicy mogą być z zagranicznych hodowli, to powinny się one zainteresować odstąpieniem od umowy i rozmnażaniem rasowych ogonków na własną rękę?
Chociaż mogła też kupić tak samo "rasowe" dumbo, jak u nas w Kakadu i dalej pisać to samo...
Chodzi mi o to, żeby zagraniczni hodowcy wiedzieli, komu nie sprzedawać zwierzaków nawet ze statusem Pet. |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 12:13
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Ptaszica, jesli szczurki faktyczne są z legalnie działających hodowli zagranicznych, z rodowodami, to możesz zgłosić każdej z tych hodowli fakt rozmnażania niezgodnego ze statusem szczura(pet) bez wiedzy hodowcy i złamaniem umowy. |
|
|
 |
Ptaszica

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 12:16
|
|
Ciężko będzie wyśledzić, z których hodowli faktycznie wzięła dzieciaki, ale mogę spróbować udawać zainteresowaną. Ale raczej sama będzie to ukrywać i nie mam jej danych personalnych, by móc ostrzegać inne hodowle.
Co do przekręcenia jej nicku, to przypuśćmy, że się zabezpieczam przed wynikami z googla, gdyby chciała szukać czegoś o sobie |
_________________ Przutuptałam sobie. Cześć |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 12:37
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Ptaszica, inna kwestia, że zagraniczne hodowle praktycznie nigdy nie podpisują umów - za szczura ze statusem "hodowlany" płacisz po prostu więcej. Aczkolwiek w Czechach jest cała masa różnych hodowli - również kiepskich, które mogą się nie przejmować takimi kwestiami jak rozmnożenie lub nie. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Ptaszica

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 12:52
|
|
To przynajmniej część będzie nie sprzedawała, albo chociaż zawsze będą kazali jej płacić więcej, bo będą wiedzieć, że i tak je rozmnoży...
Jeśli patrzy na szczury jak na zarobek, to na pewno zauważy w tym stratność. |
_________________ Przutuptałam sobie. Cześć |
|
|
|
 |
|