|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: EpKee Czw Maj 26, 2011 13:25 |
Planowany miot M Happy Feet - Athame x Danthalion |
Autor |
Wiadomość |
Azi

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 08:45 Planowany miot M Happy Feet - Athame x Danthalion
Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek |
|
|
Miot M
planowana data krycia - po 01.05.2011
planowana data narodzin - po 22.05.2011
Athame Happy Feet x Danthalion of Rat4U
(dumbo, standard, russian blue burmese, self) x (dumbo, rex, russian blue agouti, berkshire DU)
spodziewamy się:
kolor - russian blue, russian blue agouti
uszy - dumbo
sierść - standard, rex
znaczenia - self, irish, barebak (+ wariacje z DU)
przewidywana cena szczurka około 95zł
metryka - http://www.happyfeet-rattery.pl/files/MetrykaM.pdf
uwagi na temat miotu:
Miot odbędzie się, jeżeli do momentu krycia bedzie minimum 8 chętnych
Miot odbędzie się, jeżeli do momentu krycia nie będzie żadnych problemów zdrowotnych u przyszłych rodziców
Hodowca nie gwarantuje, że samica zajdzie w ciążę - nie mamy na to za dużego wpływu
Hodowca nie gwarantuje, że malce urodzą się w takich odmianach, aby zaspokoić oczekiwania wszystkich chętnych - na to mamy jeszcze mniejszy wpływ
Athame to żywe srebro. Ciekawska, odważna, wszędobylska dziewczyna. Nie daje sobie w kasze dmuchać, ale ma w sobie dużo łagodności. Na wybiegach aktywna, wspinaczkowa. W klatce najbardziej lubi leżakowanie w rurach i wyczekiwanie przy drzwiczkach aż ktoś ja wyciągnie.
Danthalion jest spokojnym i przyjacielskim szczurem w stosunku do swych współtowarzyszy i uroczy w stosunku do ludzi.
Za udostępnienie samca dziękujemy hodowli Percy
Oboje przyszli rodzice są w doskonałej formie fizycznej.
Miot we Wrocławiu.
Chętni proszeni są o wypełnienie ankiety http://www.happyfeet-rattery.pl/files/Ankieta.doc i odesłanie jej na adres hodowlahf@gmail.com . Mile widziane kilka słów od siebie
Bardzo proszę o zapoznanie się z:
http://www.happyfeet-rattery.pl/pl/litters.php
http://shsr.szczury.biz/viewtopic.php?t=1084 |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
|
|
|
 |
maris

Dołączyła: 25 Mar 2009 Posty: 1571 Skąd: Gierałtowice/Warszawa
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 16:13
Zwierzątka: 5 Ogonków i Bożątko ;) |
|
|
Buuu czemu ja nie mogę |
_________________ http://ogonkowo.pl - zapraszam do odwiedzin! <:3 )~
Ze mną: Pringles SR, Totoro SR, Fiołek ZR, Morgan i Magic RT
Za TM [*]: Hugo, Charlie, Claire, Niunia, Juliet, Klusia, Lori, Amelka, Kira, Ashanti, Krzysiu, Vanilka V, Aralka Ab, Mia, Florence SR, Maniek, Fergie SR, Kelly Ab, Franklin, Michael, Reynevan SR, Toffee SR, Szarlej SR, Rubin SR, Pepper SR, Mikan RT |
|
|
|
 |
Azi

|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 18:26
|
|
maris, a bo ja wiem? mnie nie pytaj |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
|
|
|
 |
Azi

|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 21:35
|
|
miot ma chętnych na 8 szczurków - odbędzie się |
|
|
|
 |
Azi

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 12:24
|
|
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Ap1aB8EreaGydFdsZ2RpV2Y4UUFmUkZuQWV4ekZtZVE&hl=pl&authkey=CJmr-64I&pli=1#gid=0 link do listy |
|
|
|
 |
Agusia

|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 09:04
Zwierzątka: <3 <3 <3 szczuraski i pieseczki <3 <3 &a |
|
|
Dawać więcej fot rodziców! |
|
 |
Kostrzesia

|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:33
Zwierzątka: miałam szczury |
|
|
Jestem w tej kolejce i nie mogę się doczekać |
_________________ Kostrzesia |
|
|
|
 |
Karena
SITH HAPPENS

|
|
|
|
 |
Gienia

|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 16:45
|
|
|
ha, zgadzam się z przedmówczynią |
|
|
|
 |
Azi

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 16:59
|
|
foty foty.... straszne jesteście....
foty Danthaliona:
http://percy.rajce.idnes....u/#P6265118.JPG ,_ od tej foci, w sumie 4
I Athame
 |
|
|
|
 |
Gienia

|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 09:36
|
|
|
Sierściuchy pierwsza klasa! ) |
|
|
|
 |
Kredka na baterie

|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 10:42
Zwierzątka: Szczurki- Marysia, Malinka, Bajka, Jagódka |
|
|
Athame jest śliczna
Data krycia zbliża się wielkimi krokami !! |
_________________ Celuj w księżyc, bo nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami..
Za TM: Andzia, Pysia, Bunia, Rysia, Marysia, Malinka, Jagódka, Balbinka, Bajka, Gucio... |
|
|
|
 |
Azi

|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 11:34
|
|
dzisiaj byłyśmy na kontroli wet. Athame jest drobna... przynajmniej w porównaniu do Lutki waży jedynie 295 gram. Niemniej wage minimalną przekroczyła wystarczająco
Jutro zawożę ją do Ostravy |
|
|
|
 |
Azi

|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 14:00
|
|
No i panna już u Barbory od niedzieli zaczną się próby krycia
a dodam jeszcze, że wymiziałam Danthaliona (swoją drogą możecie mi przyłożyć, że nie wpadłam na to, aby mu fote cyknąć )
Śmiałam się, że musiała go czymś nafaszerować, bo on tak niesamowicie spokojny, grzeczny, miziasty, że się rozpłynęłam. A że jest po czym miziac (bo to duży samiec), to sie namiziałam za wszystkie czasy Tak w ogóle ma bardzo ładnego, poskręcanego i mięciutkiego rexa, czego niestety jego zdjęcie nie oddaje |
|
|
|
 |
Gienia

|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 09:21
|
|
|
Dobrze, że duży:) Nadrobi maleńkością mamusi. Samiec spokojny bo siły musi oszczędzać przed swoim pierwszym razem
trzymam kciuki by wszytko się udało |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|