|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Planowany miot B Wo de Shu - przyjmuję rezerwacje |
Autor |
Wiadomość |
Roth

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 18:38 Planowany miot B Wo de Shu - przyjmuję rezerwacje
|
|
|
Planowany miot B Wo de Shu
Będzie to drugi miot w hodowli. Krycie planuję na listopad.
Bebesina CHOBOTNICKA (Choco) - standard, standard, black self
metryka
Choco jest bardzo łagodna i uległa innym szczurom. Lubi towarzystwo człowieka i zabawy z ręką Jej ojciec pochodzi z Ukrainy.
DARIUS Iletis - standard, standard, pearl berkshire
metryka
zywym_trudniej napisał/a: |
Darius to ruchliwe lubiące ludzi dziecko. Ma w sobie niesamowity urok, kiedy się na niego patrzy nie można się nie rozpłynąć. Kompan zabaw dla Love i Calliguli, uwielbiają wspólne szaleństwa. Na wybiegu uwielbia zwiedzanie, zabawy z ręką i psocenie. |
Dziękuję hodowli Emerald Moon za użyczenie samca!
Spodziewamy się:
uszy: standard
sierść: standard
umaszczenie: black, mink, pearl, blue, mniejsza szansa na havana i lavender
znaczenia: self, berkshire, irish
Miot urodzi się w Mosinie pod Poznaniem.
Chętnych proszę o wypełnienie ankiety i przesłanie jej na adres hodowla.wodeshu@gmail.com
Przyjmuję zapisy na samce i samiczki.
Zapraszam na stronę internetową hodowli: http://www.wo-de-shu.yoyo.pl (jeszcze w budowie) |
_________________ Hodowla Szczurów Rodowodowych Wo de Shu
Mioty C i CH - wolne miejsca
Ze mną: Roti, DeiDei, Nana, Kropelka, Brzoskwinka HF, Morelka, Nektarynka, Oberea of Gremleen's, Bebesina Chobotnicka (Choco), Ayame WS, Bikmina WS, Sexy Smoula of Smeagolie, Xing z TazManie.
Za TM: Lulu, Nikita, Perełka [*] |
Ostatnio zmieniony przez Roth Śro Lis 04, 2009 23:01, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
tamiska [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 09:33
|
|
|
Roth, a masz juz jakies plany na nast rok?? |
|
|
|
 |
Roth

|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 16:20
|
|
|
tamiska napisał/a: | Roth, a masz juz jakies plany na nast rok?? |
Jeszcze nie mam dokładnych planów Ale jeśli wszystko dobrze się potoczy, będą oczywiście plany na wiosnę/wczesne lato związane z nienarodzonymi jeszcze dziewczynkami z miotów A i B Myślę też o kolejnej samiczce hodowlanej, najlepiej burmese, ale to też dopiero w połowie roku 2010 |
Ze mną: Roti, DeiDei, Nana, Kropelka, Brzoskwinka HF, Morelka, Nektarynka, Oberea of Gremleen's, Bebesina Chobotnicka (Choco), Ayame WS, Bikmina WS, Sexy Smoula of Smeagolie, Xing z TazManie.
|
|
|
 |
tamiska [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Paź 21, 2009 16:17
|
|
|
A jaki ogolnie jest profil hodowli? Co chcesz hodowac i jakie znaczenia uzyskiwac? |
|
|
|
 |
Roth

|
Wysłany: Śro Paź 21, 2009 19:04
|
|
|
tamiska napisał/a: | A jaki ogolnie jest profil hodowli? Co chcesz hodowac i jakie znaczenia uzyskiwac? |
Na razie nie zamierzam skupiać się na konkretnych odmianach. Można powiedzieć że jestem jeszcze na etapie poszukiwań Jednak już po pierwszych miotach można zobaczyć w jakim kierunku może pójść hodowla. Na pewno będą rexy, beże, bluty, minki, może pearl i różne ich kombinacje Co do znaczeń, to muszę przyznać że uwielbiam wszelkiego rodzaju łatki, więc będę się starać o nie w przyszłości Nie znaczy to oczywiście, że nie będzie też selfików Jednak mimo wszystko nie zamierzam hodować tylko dla ładnych kolorków i na pewno nie będę ryzykować zdrowia ogonków, kosztem uzyskania ciekawych odmian. |
|
|
|
 |
tamiska [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 11:06
|
|
|
Roth, skoro lubisz latki to moze pokusisz sie kiedys na masked lub mismarked?? Szukam tych szczurkow w Czechach tylko Czesi sa bardzo negatywnie nastawieni i nie chca sprzedac mi szczurka
Roth napisał/a: | Jednak mimo wszystko nie zamierzam hodować tylko dla ładnych kolorków i na pewno nie będę ryzykować zdrowia ogonków, kosztem uzyskania ciekawych odmian. |
Wiadomo |
|
|
|
 |
Roth

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 21:46
|
|
|
tamiska napisał/a: | Roth, skoro lubisz latki to moze pokusisz sie kiedys na masked lub mismarked?? |
mismarked = niestandardowy
Jeśli znajdę odpowiedniego partnera to oczywiście maskedy będą, bo też bardzo podoba mi się to znaczenie |
|
|
|
 |
Devona
(astro)fizyczka

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 22:53
|
|
|
Roth, ja marzę o maskedzie od dawna, więc będę śledzić Twoją hodowlę . Czekam też na stronkę internetową. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
 |
Roth

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 23:59
|
|
|
No niestety maskedy to u nas rzadkość.. tak samo BEWy które mi się szalenie podobają. Jednak dopiero w przyszłym roku mogę pomyśleć o większych importach i tych znaczeniach
Co do stronki.. Powinna się już jutro pojawić. Wielkie podziękowania należą się Ren, bo ja to jestem kiepska jeśli chodzi o te sprawy |
|
|
|
 |
Roth

|
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 20:53
|
|
|
Dzięki Ren powstała strona internetowa hodowli http://www.wo-de-shu.yoyo.pl Na razie działają tylko działy: o hodowli, zasady i cennik. |
|
|
|
 |
Devona
(astro)fizyczka

|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 13:53
|
|
|
Off-Topic: | Roth napisał/a: | No niestety maskedy to u nas rzadkość.. tak samo BEWy które mi się szalenie podobają. Jednak dopiero w przyszłym roku mogę pomyśleć o większych importach i tych znaczeniach | Ja dopiero w przyszłym roku będę myślała o powiększeniu mieszanego stadka, zatem Twoje plany mogą pokryć się z moimi . Pokazałam mężowi zdjęcie maskeda i też bardzo mu się spodobało to znaczenie. Mnie najbardziej odpowiadałby jasny szczurek z ciemną "maską". |
|
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
 |
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 14:06
|
|
|
to szukajcie we Francji - u nich masked to dość popularne znaczenie
no i mają jeszcze przepiękne dalmatiany... |
|
|
|
 |
Devona
(astro)fizyczka

|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 14:08
|
|
|
Off-Topic: | mataforgana napisał/a: | no i mają jeszcze przepiękne dalmatiany... | Nawet nie wymieniaj moich ulubionych znaczeń . Na razie prócz rudej nie planuję nowych szczurów, a jestem dość miękka w tej kwestii . |
|
|
|
|
 |
Roth

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 18:38
|
|
|
Czas odświeżyć temat
Ustalone jest, że jutro Choco jedzie do Torunia na randkę z Dariusem
Co do rezerwacji...
Jest jeszcze sporo miejsc i można się zapisywać na samce i samiczki Najwięcej zapisów jest na odmianę pearl, więc z góry mówię że jeśli ktoś teraz się zapisze na pearla, to ciężko będzie się załapać. Na minki i blacki - nie mam prawie żadnych rezerwacji. Na blutki też jeszcze przyjmuję zapisy Ogólnie trochę chaos się zrobił bo kilka osób zrezygnowało. |
|
|
|
 |
Roth

|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 19:33
|
|
|
Choco dojechała szczęśliwie na miejsce Teraz czekamy na rujkę. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|