|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: agathe1988 Śro Paź 26, 2016 10:46 |
[Białystok] Szczur w zoologu |
Autor |
Wiadomość |
draakhul
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 16:38 [Białystok] Szczur w zoologu
|
|
|
W jednym ze sklepów zoologicznych mieszka od roku szczur. Jest to samiec, czarno - biały kapturek, niekastrowany. Z tego co wiem, jest zdrowy. Powinien trafić do doświadczonego hodowcy, gdyż nie jest w ogóle zsocjalizowany, wciąż jest sam, łączenie więc nie musi być bezproblemowe. Szczur znajduje się w sklepie ZOOLOGIA przy ul. Upalnej w Białymstoku.
Bardzo chciałbym, żeby trafił do dobrego stada. Ja nie mogę go wziąć, ponieważ mam tylko samice.
[ Komentarz dodany przez: limomanka: Pią Paź 14, 2016 19:03 ]
Przeniosłam temat do adekwatnego działu. |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 18:02
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
draakhul, czy jest możliwość wyciągnięcia szczura za darmo? Pytałeś o to? |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
draakhul
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 18:53
|
|
|
Tak, na pewno oddadzą. Robię tam regularnie zakupy, w razie czego mogę wspomóc w rozmowie. |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 20:11
|
|
|
Nie możesz go wziąć i wykastrować przed łączeniem? |
|
|
|
|
draakhul
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 21:24
|
|
|
Nie, ponieważ nie jestem zwolennikiem takich akcji. Kastracja musi mieć uzasadnienie, na przykład behawioralne. A taki zabieg to zawsze ryzyko. |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 00:15
|
|
|
W sensie, gdyby był agresywny, to byś go wykastrował i wziął do stada, ale takiego nieagresywnego to już nie chcesz, niech lepiej siedzi w zoologu? : |
Well... Jak uważasz, mam nadzieję, że się jakiś inny chętny znajdzie. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 13:17
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
draakhul, uzasadnieniem jest to, że szczur siedzi w zoologu, a wykastrowany ma większe szanse na adopcję. Wyczuwam "mistyczną więź z jądrami", jaką prezentują niektórzy faceci. XXI wiek |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 20:31
|
|
draakhul, a może masz warunki, żeby przetrzymać chłopaka do czasu adopcji w osobnej klatce? |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
draakhul
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 20:50
|
|
|
Mam malutką chorobówkę. Poza tym jestem w trakcie remontu i przeprowadzki, więc szczerze mówiąc trochę nie bardzo mam jak. |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2016 08:35
|
|
Pisałeś o tym też na fb? Jeśli chcesz, mogę podesłać dziewczynom ze SzczurzychAdopcji. |
|
|
|
|
draakhul
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2016 19:34
|
|
|
Pisałem, ale nie przyjęli mojego ogłoszenia. Napisali, żeby ogłaszać się w szczurzych grupach. Jeśli możesz to zrobić, byłoby naprawdę super. |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2016 21:50
|
|
Może chodzić im o to, że szczur nie jest fizycznie u Ciebie i jednak może zostać sprzedany. Napiszę do dziewczyn i spytam, jak to widzą. Niczego nie obiecuję.
A Ciebie proszę o monitorowanie sytuacji i informowanie, co się ze szczurem dzieje, dobrze? |
|
|
|
|
draakhul
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2016 22:24
|
|
|
Z tego co wiem, nie chcą go sprzedać. Ale będę mieć rękę na pulsie w miarę możliwości i czasu. |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Śro Paź 19, 2016 22:37
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Szczurek w poniedziałek jedzie do Warszawy. A od soboty, po kwarantannie i wizycie u weterynarza, będzie łączony z Gagatkami |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
draakhul
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2016 08:20
|
|
|
Dokładnie, już jestem umówiony na przekazanie chłopaka do transportu.
Layla - dziękuję za wnikliwą analizę motywów mojego postępowania i odkrycie przede mną strony mej osobowości, o której nie miałem pojęcia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|