|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: AngelsDream Czw Lut 14, 2013 12:10 |
Planowany miot C2 of Anahata |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 21:25 Planowany miot C2 of Anahata
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Planowany miot "C2":
ÓRLEN Emerald Moon + YETTA Beris
Miot będzie mieć miejsce w Białymstoku, maluszki przywiozę do Warszawy, transport do innych miast za pośrednictwem dobrych dusz, a w ostateczności konduktorki, również jest możliwy.
Yetta:
dumbo, standard, burmese, niestandardowy irish
ur. 07.03.2012
Yetta przyjechała do mnie z Czech. To wesoła i uległa dziewczynka, doskonale dogaduje się z innymi szczurami. Ludzie są fajni, ale panna nie ma czasu na siedzenie na rękach - zdecydowanie woli biegać i zwiedzać okolice. Została mamusią miotu A2, po pierwszej ciąży stała się spokojniejsza i bardziej poważna. Pochodzi z dobrej, całkiem długo prowadzonej linii.
Órlen:
standard Dg, standard, russian blue burmese, self
ur. 24.06.2011
Zdjęcia by Kamila.
Órlen pochodzi z uważnie obserwowanej w Polsce linii, cieszącej się dobrym zdrowiem. To bardzo spokojny samiec, o zrównoważonym charakterze. Jego ulubionym zajęciem jest drzemka na hamaku albo na brzuchu opiekuna. W stosunku do obcych jest trochę nieufny. Nie uczestniczy w żadnych bójkach, jest typem obserwatora, a szczurze maniery ma niczym hrabia i tak też jest nazywany przez domowników. Mieszka w Olsztynie.
Dziękujemy hodowli Emerald Moon za zgodę na krycie Órlenem!
Krycie odbędzie się na początku stycznia 2013 r. Cena za maluszka będzie wynosić ok 80 - 85 zł.
Rodowód miotu:
w przygotowaniu
Spodziewamy się:
uszy: standard, dumbo
sierść: standard
kolory: burmese, russian blue burmese, siamese, sable burmese, russian blue sable burmese, BES, małe szanse na inne
znaczenia: self, berkshire, irish, być może inne
Zapraszam do zapisów.
Ten miot pod pewnymi względami będzie bardzo specjalny, więc MOGĘ ODMÓWIĆ MALUSZKA NIEZNANEJ MI OSOBIE.
Ponadto wszystkie samce z miotu pójdą do nowych domków na normalnych warunkach, ale wybiorę potem 2 najspokojniejsze i te będą kryć wskazane przeze mnie samice. Nowi właściciele nie będą mogli odmówić bez ważnej przyczyny. Ten miot jest wyjątkowy pod względem moich dalszych planów, dlatego musiałam wprowadzić tą zmianę. A wprowadzam ją dopiero teraz, ponieważ w SHSRP toczy się głosowanie nad pewnymi planami i wygląda na to, że plany przejdą. Musiałam się co do tego upewnić.
CV można pobrać stąd: http://chomikuj.pl/nakasha_kratakau/Anahata wysyłamy je na adres hodowli: anahata_rattery@interia.eu
Proszę też zapoznać się z warunkami rezerwacji: http://anahata_rattery.eu.interii.pl/warunki.html
Obowiązuje podpisanie umowy kupna - sprzedaży. Jeśli ktoś nie zastosuje się do postanowień, szczególnie w kwestii informowania o stanie zdrowia, sekcji zwłok czy histopatologii, to obiecuję, że najpierw zaciukam, a potem wpiszę do niepolecanych domków. W razie konieczności przeprowadzenia w/w badań i jakichkolwiek wątpliwości (czy to natury emocjonalnej, czy finansowej), proszę o kontakt, wspólnie ustalimy najlepsze rozwiązanie.
Maluszki dostaną rodowody.
Pierwszeństwo mają osoby, które nie załapały się na maluszka w miocie A2.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy. Członkowie SHSR również mają pierwszeństwo, a dodatkowo zniżkę 10 zł.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce otwierają oczka i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę (zadatek) w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
Inne warunki rezerwacji i zasady są opisane na stronie - proszę zapoznać się z zakładką "warunki rezerwacji". W razie wątpliwości można śmiało pytać.
Samiczki:
ja - 2/współwłasność (?)
Izabela - 2
Naciol
kovana
Samce:
ja - 2/współwłasność
AngelsDream & Asaurus
Vaco
Kasia F. - 2 |
Ostatnio zmieniony przez Nakasha Śro Sty 23, 2013 18:00, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 21:28
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Burmyyy
Całe szczęście, że nie ma kudłaczy, bo bym przepadła |
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 21:33
|
|
Lavi, wiesz, będę szukać samcom domków współwłasnościowych, więc... |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 21:40
|
|
Nakasha, ja bardzo chętnie ale mój chłop by mnie zaszlachtował za kolejnego w klatce |
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 22:23
|
|
Karena, czyli u Ciebie też miłość do karbowanych? |
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 22:43
|
|
Off-Topic: | Karena, no ja mam od Nakashy jednego rexa i jednego teddy i są obłędne I tylko takie już chcę w klatce |
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 22:49
|
|
Jak są małe, to ciężko odróżnić teddy rexy od rexów i od velvetów, a potem ludzie mi wypominają, to się wkurzyłam i już nie będzie. O.
Ale serio. W tej konkretnej linii, prowadzonej po tym miocie, większość dalszych miotów będzie standardowosierstna. Tylko pojedyncze odnogi być może będą z kręciołkami. Tak już wyszło. |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 23:08
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
O planowany miocik. A Órlen jaki bury.
Ja tam kocham ponad wszystko standardy. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Dogha
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 23:16
Zwierzątka: 3 psy, chomik, szczur |
|
|
Tortura... Burmek by mi się pięknie ze stadem komponował |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 23:22
|
|
|
o matko jaki on ma tłuszczyk muszę dać reprymendę Kamili |
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 23:48
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
L., zdecydowanie! |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Nienna
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 00:57
|
|
|
Pozwoliłam sobie wysłać CV - tylko nie wiem, czy przypadkiem nie zaliczam się do grona nieznanych osób... Jakby co to oczywiście zrozumiem i uszanuję decyzję. Jakby zaszła potrzeba weryfikacji to chyba najłatwiej będzie popytać pracowników warszawskiego Medicavetu - niestety jeden mój szczur jest częstym bywalcem...
Cytat: | Ten miot pod pewnymi względami będzie bardzo specjalny, więc MOGĘ ODMÓWIĆ MALUSZKA NIEZNANEJ MI OSOBIE. |
|
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 17:26
|
|
|
Nienna, ale ja Cię kojarzę i to nie od weta. miałaś od nas dwie dziewczynki z miotu N EM |
Ostatnio zmieniony przez L. Pią Sty 04, 2013 00:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|